Copyright © 2001 - 2008The New Life Mission. ALL RIGHTS reserved.


  • Εάν η κατανόησή σας για τη φράση "εξ ύδατος και Πνεύματος" ήταν σωστή, τότε η σωτηρία δεν θα ήταν δυνατή για τον ληστή στον σταυρό. Εάν ο ληστής στον Σταυρό θεωρήθηκε ως εξαίρεση στον κανόνα, τότε ο Θεός δεν θα ήταν δίκαιος, επειδή παρέβη τον κανόνα Του για την είσοδο στη Βασιλεία. Πώς μπορείτε να εξηγήσετε τη σωτηρία του ληστή στον σταυρό;
  • Εκείνη την εποχή, όλοι οι Εβραίοι περίμεναν τον Μεσσία που είχε προλεχθεί από τον Θεό. Επομένως, ήξεραν καλά "το νόμο και το σύστημα θυσιών" που ο Θεός είχε δώσει μέσω του Μωυσή, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό. Πίστευαν ότι ο Μεσσίας θα ερχόταν σύμφωνα με το νόμο του Θεού και θα τους ελευθέρωνε από όλες τις αμαρτίες τους.

    Εντούτοις, δεν πίστευαν στο γεγονός ότι το βάφτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαφτιστή ήταν από τον Θεό και με σκοπό να μεταβιβάσει όλες τις αμαρτίες του κόσμου στον Ιησού (Κατά Μάρκον 11:27-33), αλλά μάλλον Τον θεωρούσαν ως ένα άτομο που παραπλανούσε τους ανθρώπους και γι' αυτό Τον σταύρωσαν.

    Εφόσον οι Ρωμαίοι απαγορευόταν να μαστιγωθούν ή να σταυρωθούν σύμφωνα με το ρωμαϊκό νόμο (Πράξεις 22:25-29, 23:27), μπορούμε να ξέρουμε ότι οι ληστές πάνω στον Σταυρό δεν ήταν Ρωμαίοι αλλά Ιουδαίοι. Επίσης ξέρουμε ότι ο ληστής ήταν Ιουδαίος που σεβόταν τον Θεό επειδή είπε, "Μνήσθητί μου Κύριε, όταν έρθεις εν τη βασιλεία σου" (Κατά Λουκάν 23:42). Διότι το ευαγγέλιο της βασιλείας των ουρανών δεν κηρύχθηκε στους Εθνικούς μέχρι που το κήρυξε σ' αυτούς ο Πέτρος (Πράξεις 10:1-11:18). Ο ληστής ήξερε ήδη το Νόμο και το σύστημα θυσιών, που έδωσε ο Θεός στο Μωυσή. Έτσι πίστευε ότι ο Μεσσίας θα ερχόταν σύμφωνα με το νόμο του Θεού.

    Εκείνοι που έρχονται στον Θεό πρέπει να ομολογήσουν ότι είναι αμαρτωλοί, προορισμένοι για τον άδη εξαιτίας της αμαρτίας τους. Ο ληστής ομολόγησε τις αμαρτίες του, λέγοντας, "Ημείς μεν δικαίως· διότι άξια των όσα επράξαμεν απολαμβάνομεν" (Κατά Λουκάν 23:41). Μπορούμε επίσης να ξέρουμε ότι ο ληστής φοβήθηκε τον Θεό και η ελπίδα του ήταν στη βασιλεία των ουρανών από τα λόγια του, που είπε, " Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου" (Κατά Λουκάν 23:42).

    Είπε, "Ούτος όμως ουδέν άτοπον έπραξε" (Κατά Λουκάν 23:41). Τι ήξερε ο ληστής για το τι έκανε ο Ιησούς; Πίστεψε ότι ο Ιησούς έγινε άνθρωπος από το Άγιο Πνεύμα, γεννήθηκε από την παρθένο Μαρία, βαφτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαφτιστή, τον αντιπρόσωπο της ανθρωπότητας, ανέλαβε όλες τις αμαρτίες του κόσμου και σταυρώθηκε. Ήταν ένας Ιουδαίος που πίστεψε στην καρδιά του το έργο του Ιησού, ακόμα κι αν σταυρώθηκε για να λάβει την οφειλόμενη ανταμοιβή των πράξεών του στη γη.

    Εκείνοι που ομολόγησαν τις αμαρτίες τους μέσω του βαφτίσματος του Ιωάννη, αναγνώρισαν τη δικαιοσύνη του Θεού όταν άκουσαν ότι όλες τους οι αμαρτίες μεταβιβάστηκαν στον Ιησού μέσω του βαφτίσματός Tου. Αλλά εκείνοι που δεν δέχτηκαν το βάφτισμα της μετάνοιας του Ιωάννη, αρνήθηκαν το θέλημα του Θεού γι' αυτούς επειδή δεν πίστεψαν στο βάφτισμα του Ιησού (Κατά Λουκάν 7:28-30).

    Αντίθετα, ο ληστής που σώθηκε ομολόγησε πως όλα όσα έκανε ο Ιησούς ήταν σωστά και δίκαια, κάτι που δεν έκαναν οι άλλοι Ιουδαίοι. Μπορούσε να πει ότι ο Ιησούς ήταν δίκαιος επειδή ομολόγησε τις αμαρτίες του μέσω του βαφτίσματος του Ιωάννη και πίστεψε ότι ο Ιησούς ανέλαβε όλες τις αμαρτίες του μέσω του βαφτίσματός Tου. Συνεπώς, μπορούσε να σωθεί. Ήταν επίσης ένας άνθρωπος που πίστεψε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Επειδή ο Θεός είναι δίκαιος, δικαιώνει εκείνους που πιστεύουν στο βάφτισμα του Ιησού και στον Σταυρό σύμφωνα με το Νόμο Του.


    Copyright © 2001 - 2008The New Life Mission. ALL RIGHTS reserved.