Macedonian 10

  • ㆍISBN : 9788928240265
  • ㆍPages : 405

ШАТОРОТ: Детален Портрет на Исус Христос (II)

Paul C. Jong

Како можеме да ја откриеме вистината скриена во Шаторот? Само со познавање на евангелието на водата и Духот, вистинската супстанца на Шаторот, можеме правилно да го разбереме и да го знаеме одговорот на ова прашање. Всушност, сината, виолетовата и црвената нишка и финото ткаен лен што се манифестираат на портата на дворот на Шаторот, ни ги покажуваат делата на Исус Христос во времето на Новиот Завет ќе го спаси човештвото. На овој начин, Старозаветното Слово на Шаторот и Словото на Новиот завет се тесно и дефинитивно поврзани едни со други, како фино ткаен лен. Но, за жал, оваа вистина е скриена долго време на секој трагач на вистината во Христијанството. Доаѓајќи на оваа земја, Исус Христос го крсти Јован и ја пролева Неговата крв на Крстот. Без разбирање и верување во евангелието на водата и Духот, никој од нас не може да ја открие вистината откриена во Шаторот. Сега мора да ја научиме оваа вистина на Шаторот и да веруваме во тоа. Сите ние треба да сфатиме и да веруваме во вистината што се манифестира во сината, виолетовата и црвената нишка и финото ткаен лен од портата на дворот на Шаторот.
AUDIOBOOK
undefined
Due to COVID-19 and disruption to international mail service
we have temporally suspended our ‘Free Print Book service’.
In the light of this situation we are not able to mail you the books at this time.
Pray that this pandemic will end soon and the resumption of the postal service.