Macedonian 53

  • ㆍISBN : 8983147156
  • ㆍPages : 401

МУДРОСТА НА ПРИМИТИВНОТО ЕВАНГЕЛИЕ

Paul C. Jong

Примитивното евангелие спомнато во оваа книга е оригиналното евангелие наречено "евангелие на вода и Дух." Сепак, огромното мнозинство на Христијани не знаеа дека евангелието на водата и Духот е всушност првичното евангелие и како резултат погрешно веруваат во „половично-евангелие“. Затоа нивната вера не напредува и им го оневозможи да забележат духовен раст. Нивната вера отсекогаш била несовршена, карактеризирана со легалистички или мистични верувања. Како резултат на ова, тие не можеа да си помогнат сами, туку да живеат со своите срца што останаа во грешна состојба. Каква духовна моќ може да имаат овие Христијани кога нивните гревови сè уште остануваат недопрени во нивните срца? Бидејќи тие станаа немоќни Христијани, нивниот живот во овој свет е исто така бескорисен. Тогаш можеме да кажеме дека денешното Христијанство поседува половично-евангелие уште од моментот на поминувањето на Раната Црква. Како такво, сите ние мора да го откриеме примитивното евангелие сега пред да биде предоцна, да ја знаеме вистинската љубов Божја и да веруваме во оваа љубов на вистината.
AUDIOBOOK
Due to COVID-19 and disruption to international mail service
we have temporally suspended our ‘Free Print Book service’.
In the light of this situation we are not able to mail you the books at this time.
Pray that this pandemic will end soon and the resumption of the postal service.