Macedonian 8

  • ㆍISBN : 9788928240524
  • ㆍPages : 450

Коментари и Проповеди за Книгата Откровение - ДОАЃА ЛИ ЕРАТА НА AНТИХРИСТ, MАЧЕНИШТВО, ВОЗНЕСЕНИЕ И МИЛЕНИУМСКО KРАЛСТВО? (II)

Paul C. Jong

Повеќето Христијани денес веруваат во теоријата за пред-неволја на вознесението. Бидејќи веруваат во оваа лажна доктрина, учејќи ги дека бидат издигнати пред доаѓањето на Големата Неволја во текот на седум години, тие водат безбожни и религиозни животи, заглавени од самозадоволството.
Но ,вознесението на светиите ќе се случи дури откако маките на седумте труби ќе течат по својот пат и се додека не се истури шестата мака – тоа е, вознесението ќе се случи откако Антихристот ќе се појави среде глобалниот хаос и повторно родените светии ќе се мачени и кога ќе затруби седмата труба. Во тоа време Исус ќе се спушти од небото и ќе се случи воскресение и засилување на родените светии (1.Солунјаните 4: 16-17).
На овој ден, сите во овој свет би стоеле на крстопат на неговата / нејзината вечна судбина. Праведниците кои се повторно родени верувајќи во „евангелието на водата и Духот“, ќе бидат воскреснати и вознесени, и со тоа ќе станат наследници на Милениумското Царство и вечното Царство Небесно, но грешниците кои не беа во можност да учествуваат во ова првото воскресение ќе се соочи со голема казна на седумте чинии истурени од Бога и ќе бидат фрлени во вечниот оган на пеколот.
Затоа, сега мора да излезете од сите лажни доктрини на религиите и похотливоста и збунетите вредности на овој свет и да влезете во вистинското Слово Божјо. Се надевам и се молам дека со читање на моите серии на евангелието на водата и Духот, сите ќе ви бидат дадени со благослов да ги измиете сите свои гревови и да го примите второто доаѓање на нашиот Господ без страв.

AUDIOBOOK
undefined
Due to COVID-19 and disruption to international mail service
we have temporally suspended our ‘Free Print Book service’.
In the light of this situation we are not able to mail you the books at this time.
Pray that this pandemic will end soon and the resumption of the postal service.