Macedonian 17

  • ㆍISBN : 9788928240579
  • ㆍPages : 380

Проповеди за Галатјаните - Од Физичко Обрежување До Доктрината за Покајание (II)

Paul C. Jong

Доктрината за Покајание Е Доволна да ве Направи (Натера) да Добиете Духовна Болест.
Луѓето низ целиот свет се плашат од вируси како САРС, бидејќи тие веројатно би умреле изложени на такви невидливи вируси.
Слично на тоа, Христијаните овие денови низ целиот свет умираат во нивните тела и духови заразени со доктрината за покајание. Кој би можел да знае дека доктрината за покајание е толку погрешна?
Дали знаете кој ги натера Христијаните да паднат во бездната на духовна конфузија? Тие се самите Христијански грешници кои секојдневно нудат молитви за покајание за да ги очистат нивните оригинални (лични) гревови додека тврдат дека веруваат во Исус Христос како нивни Спасител.
Затоа, мора да добиете простување на гревовите со верување во евангелиското Слово на водата и Духот што Бог првично (оригинално) ни го даде. Не смеете да ја изгубите благословената шанса да станете (бидете) поново роден. Секој од нас треба да избега од темниот тунел на духовната збунетост со верување во евангелиската Вистина на водата и Духот. Тогаш, ние ќе можеме да гледаме во силната светлина на Вистината, што дојде преку евангелието на водата и Духот.

AUDIOBOOK
Due to COVID-19 and disruption to international mail service
we have temporally suspended our ‘Free Print Book service’.
In the light of this situation we are not able to mail you the books at this time.
Pray that this pandemic will end soon and the resumption of the postal service.