Macedonian 7

  • ㆍISBN : 9788928240203
  • ㆍPáginas : 330

Коментари и Проповеди за Книгата Откровение - ДОАЃА ЛИ ЕРАТА НА AНТИХРИСТ, MАЧЕНИШТВО, ВОЗНЕСЕНИЕ И МИЛЕНИУМСКО KРАЛСТВО? (I)

Paul C. Jong

После терористичките напади од 11 септември, сообраќајот кон „www.raptureurance.com“ , интернет-страницата што дава информации за крајното време, се вели дека се зголемил на над 8 милиони хитови, а според заедничкото истражување на CNN и TIME, над 59% од Американците сега веруваат во апокалиптична есхатологија. Одговарајќи на ваквите барања на времето, авторот дава јасна изложеност на клучните теми за Книгата на Откровението, вклучувајќи го и доаѓањето на Антихрист, мачеништвото на светиите и нивното вознесение, Милениумското Кралство и Новото Небо и Земја - сите во контекст на целото Писмо и под водство на Светиот Дух. Оваа книга дава стих по стих коментари за Книгата на Откровение надополнети со деталните проповеди на авторот. Секој што ќе ја прочита оваа книга, ќе ги разбере сите планови што Бог ги има во склад со овој свет. Сега е време да ја препознаете апсолутната потреба да верувате во евангелието на водата и Духот, за да стекнете мудрост што може да ве избави од сите искушенија и неволји на крајното време. Со овие две книги и верувајќи во евангелието на водата и Духот, ќе можете да ги надминете сите искушенија и неволји што се проречени во Откровение.
Audiolivro
undefined
Devido ao COVID-19 e à interrupção do Serviço de Correio Internacional,
suspendemos temporariamente o nosso 'Serviço de Impressão Gratuita de Livros'.
Diante dessa situação, não podemos enviar os livros para você neste momento.
Ore para que esta pandemia termine em breve e retorne o serviço postal.