Macedonian 13

  • ㆍISBN : 9788928240487
  • ㆍPáginas : 474

ПРОПОВЕДИ НА ЕВАНГЕЛИЕТО НА МАТЕЈ (II) - Што Веруваме за да Добиеме Простување на Гревовите?

Paul C. Jong

Апостол Матеј ни кажува дека Словото на Исус им било кажано на сите на овој свет, зашто тој го видел Исус како Цар на царевите. Сега, Христијаните низ целиот свет, кои штотуку се поново родија верувајќи во евангелието на водата и Духот што го шириме, навистина сакаат да се хранат со лебот на животот. Но, за нив е тешко да се дружат со нас во вистинското евангелие, зашто сите тие се далеку од нас.
Затоа, за да се задоволат духовните потреби на овие луѓе на Исус Христос, Царот на царевите, проповедите во оваа книга се подготвени како нов леб на животот за тие да го негуваат нивниот духовен развој. Авторот прогласува дека оние што добиле простување на своите гревови верувајќи во Словото на Исус Христос, Царот на царевите, мора да се хранат со Неговото чисто Слово за да ја одбранат својата вера и да го одржат својот духовен живот.
Оваа книга ќе ви обезбеди вистински духовен живот на сите вас кои со вера станавте кралски народ на Кралот со вера. Преку Неговата Црква и слугите, Бог ќе продолжи да ви го обезбедува овој леб на живот. Нека Божјите благослови ќе бидат на сите вас, кои се родени повторно од вода и Дух, кои сакаат да имаат вистинско духовно дружење со нас во Исус Христос.

Audiolivro
undefined
Devido ao COVID-19 e à interrupção do Serviço de Correio Internacional,
suspendemos temporariamente o nosso 'Serviço de Impressão Gratuita de Livros'.
Diante dessa situação, não podemos enviar os livros para você neste momento.
Ore para que esta pandemia termine em breve e retorne o serviço postal.