Macedonian 17

  • ㆍISBN : 9788928240579
  • ㆍPáginas : 380

Проповеди за Галатјаните - Од Физичко Обрежување До Доктрината за Покајание (II)

Paul C. Jong

Доктрината за Покајание Е Доволна да ве Направи (Натера) да Добиете Духовна Болест.
Луѓето низ целиот свет се плашат од вируси како САРС, бидејќи тие веројатно би умреле изложени на такви невидливи вируси.
Слично на тоа, Христијаните овие денови низ целиот свет умираат во нивните тела и духови заразени со доктрината за покајание. Кој би можел да знае дека доктрината за покајание е толку погрешна?
Дали знаете кој ги натера Христијаните да паднат во бездната на духовна конфузија? Тие се самите Христијански грешници кои секојдневно нудат молитви за покајание за да ги очистат нивните оригинални (лични) гревови додека тврдат дека веруваат во Исус Христос како нивни Спасител.
Затоа, мора да добиете простување на гревовите со верување во евангелиското Слово на водата и Духот што Бог првично (оригинално) ни го даде. Не смеете да ја изгубите благословената шанса да станете (бидете) поново роден. Секој од нас треба да избега од темниот тунел на духовната збунетост со верување во евангелиската Вистина на водата и Духот. Тогаш, ние ќе можеме да гледаме во силната светлина на Вистината, што дојде преку евангелието на водата и Духот.

Audiolivro
Devido ao COVID-19 e à interrupção do Serviço de Correio Internacional,
suspendemos temporariamente o nosso 'Serviço de Impressão Gratuita de Livros'.
Diante dessa situação, não podemos enviar os livros para você neste momento.
Ore para que esta pandemia termine em breve e retorne o serviço postal.