Macedonian 9

  • ㆍISBN : 9788928240913
  • ㆍPáginas : 406

ШАТОРОТ: Детален Портрет на Исус Христос ( I )

Paul C. Jong

Како можеме да ја откриеме вистината скриена во Шаторот? Само со познавање на евангелието на водата и Духот, вистинската супстанца на Шаторот, можеме правилно да го разбереме и да го знаеме одговорот на ова прашање.
Всушност, љубичестото, темноцрвеното и црвеното предиво и фино препредениот лен манифестирани на портата од дворот на Шаторот ни ги покажуваат делата на Исус Христос во времето на Новиот Завет што го спасија човештвото. На овој начин, Словото на Шаторот од Стариот Завет и Словото на Новиот завет се тесно и дефинитивно поврзани едни со други, како што е ткаеното платно. Но, за жал, оваа вистина е скриена долго време за секој трагач по вистината во Христијанството.
Доаѓајќи на оваа земја, Исус Христос беше крстен од Јован и ја пролеа Својата крв на Крстот. Без разбирање и верување во евангелието на водата и Духот, никој од нас никогаш не може да ја открие вистината откриена во Шаторот. Сега мора да ја научиме оваа вистина на Шаторот и да веруваме во неа. Сите ние треба да ја сфатиме и веруваме во вистината што се манифестира во љубичестото, темноцрвеното и црвеното предиво и фино препредениот лен на портата од дворот на Шаторот.

Audiolivro
undefined
Devido ao COVID-19 e à interrupção do Serviço de Correio Internacional,
suspendemos temporariamente o nosso 'Serviço de Impressão Gratuita de Livros'.
Diante dessa situação, não podemos enviar os livros para você neste momento.
Ore para que esta pandemia termine em breve e retorne o serviço postal.