Cărți creștine gratuite pentru studii biblice despre mântuire, Duhul Sfânt,
Cortul și Apocalipsa lui Ioan

Acasă  |  Harta site-ului  |  Contact  |  Ajutor    
Studii biblice Cărți creștine gratuite cărți electronice creștine gratuite Despre noi
 Predici asupra unor subiecte importante, de către PaulC. Jong

 

Dorești să ai părtășie cu Duhul Sfânt?


< 1 Ioan 1:1-10 >

„Ce era dela început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noștri, ce am privit și ce am pipăit cu mînile noastre, cu privire la Cuvîntul vieții, -pentrucă viața a fost arătată, și noi am văzut-o, și mărturisim despre ea, și vă vestim viața vecinică, viață care era la Tatăl, și care ne-a fost arătată; - deci, ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos. Și vă scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastră să fie deplină. Vestea, pe care am auzit-o dela El și pe care v-o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, și în El nu este întunerec. Dacă zicem că avem părtășie cu El, și umblăm în întunerec, mințim, și nu trăim adevărul. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuș este în lumină, avem părtășie unii cu alții; și sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curățește de orice păcat. Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri, și adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, și Cuvîntul Lui nu este în noi.”

 

Care este condiția de a avea un simț
al părtășiei cu Duhul Sfânt?
Mai intai ar trebui sa cunoastem si sa credem
in evanghlia apei si a Duhului
si sa ne curatim de toate pacatele, prin credinta.

 

Daca doresti sa ai partasie cu Duhul Sfant, mai inati trebuie sa cunosti ca, chiar si putin pcat in fata Domnului, face o astfel de partasie imposibila. Poate te gandesti: „Cum poate un om sa nu aiba nici macar un pacat in fata Domnului?.”  Dar daca doriti cu adevarat partasie cu Domnul, atunci nu ar trebui sa fie nici o intunecime in inima voastra. De aceea, pentru a avea partasie cu Domnul, trebuie sa cunoasteti ca trebuie sa credeti in evanghelia rascumpararii si sa va curatati de toate pacatele.

Dacă dorești cu adevărat să ai părtășie cu Duhul Sfânt, atunci mai întâi ar trebui să știi și să crezi în evanghelia apei și a Duhului și să ne curețe păcatele prin credință. Dacă nu dorești să cunoști evanghelia apei și a Duhului și nu o iei în inima ta, atunci nu ar trebui nici măcar să te gândești la părtășie cu Domnul. Să ai părtășie cu Duhul Sfânt este posibil doar când toate păcatele tale sunt curățite din inima ta, prin evanghelia apei și a Duhului.

Toate păcatele pot fi curățite din mintea cuiva, cu adevărul apei și a Duhului Său. Domnul te binecuvântează cu Duhul Sfânt, când crezi în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. Dorești cu adevărat să ai părtășie cu Domnul și Duhul Sfânt?. Atunci, recunoaște-ți păcatele și crezi în evanghelia frumoasă, pentru a te purifica de păcat. După aceea, poți avea părtășie cu Domnul.

Dacă dorești să ai părtășie cu Domnul, trebuie să crezi în botezul pe care Isus l-a primit de la Ioan, în Râul Iordan și de asemenea să crezi în sângele Său de pe Cruce. Dacă oamenii doresc cu adevărat să aibă părtășie cu Duhul Sfânt, ar trebui să știe cine este Duhul Sfânt. Duhul Sfânt este Cel Sfânt. Și de aceea, poate locui doar în cei care cred în evanghelia frumoasă.

Să ne uităm la o mărturisire de la cineva ale cărui păcate au fost curățite, crezând în botezul lui Isus de la Ioan și în sângele Său și cine are acum părtășie cu Duhul Sfânt.

„Sunt mulți oameni diferiți în această lume și oricine trăiește cu gândurile și căile sale. Am fost unul exact ca ei. Am avut o viață foarte obișnuită și din copilărie am urmat-o pe mama la biserică și în mod natural am ajuns să cred în Dumnezeu. Tatăl meu era un ateu și mereu mă critica pentru credințele mele, dar tot restul familiei mele mergea la biserică. Mergând la biserică era o parte uriașă din viața mea.

Totuși, în timpul adeloscenței, văzându-mi tatăl nepăsător, mi-au venit multe gânduri cu privire la astfel de lucruri, cum ar fi viața și moartea, Raiul și Iadul. Cei mai mulți oameni spuneau că, dacă cred în Dumnezeu, ar trebui să intru în Rai și să devin copilul Său, dar niciodată nu am fost sigur de aceasta. Niciodată nu am fost sigur că voi deveni copilul Său. Învățasem că, dacă fac bine pe pământ, atunci pot să intru în Rai și astfel am învățat să fac bine nevoiașilor.

Dar pe de o parte a inimii mele, știam că păcătuisem. Probabil arătam ca o persoană bună altora, darn u puteam decât să mă simt greșit pentru păcatele mele. Pe atunci, am făcut o obișnuință să merg la biserică și să mă rog: „Te rog, lasă-mă cu adevărat să fiu copilul Tău. Te rog, lasă-mă să cunosc adevărul.” În timp ce mă rugam, am dezvoltat o nouă nevoie în inima mea. Oridecâte ori ascultam învățăturile cuvintelor Sale, nu puteam înțelege și nici să văd cuvintele. Eram uzat de goliciunea vieții mele, a păcatului, a morții, etc.

Aveam gânduri, cum ar fi: „Doresc să mă nasc din nou. Dacă pot să mă nasc din nou, nu voi mai trăi astfel.” Dar, în ciuda acestor gânduri, mergeam la biserică mai puțin frecvent, iar anii mei de adolescent au trecut. Acum, doream să găsesc o slujbă, dar era mai dificil decât am crezut. Am fost chiar și mai distrat și indiferent cât de greu încercam, nu puteam zâmbi. Uitându-mă la mine cu o inimă goală, căzusem într-o stare de depresie. Pe atunci, am auzit evanghelia de la fratele meu mai mare.

„Pocăiți-vă dar, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină dela Domnul vremile de înviorare” (Faptele Apostolilor 3:19). Aceasta a fost exact evanghelia apei și a Duhului. Tot ce învățasem la întâlnirile de la biserică, era că Isus a murit pe Cruce pentru păcatele tale. Dar această evanghelie mi-a spus că Isus a fost botezat de Ioan Botezătorul, pentru a ne lua păcatele și a fost judecat pentru păcatele noastre, pe Cruce.

Fusesem la biserică toată viața mea și am pretins că sunt un copil al lui Dumnezeu dar greșisem. Încercasem să înțeleg înțelesul cuvintelor sale, dar eșuasem. Totuși, după ce am auzit evanghelia frumoasă a apei și a Duhului și am crezut în ea, păcatul din mine și toate lucrurile care mă chinuiau, au dispărut, și inima mea a devenit plină de pace.

Am crezut că, dacă doar cred în Dumnezeu cu entuziasm și dacă frecventez perfect biserica, atunci voi merge în rai. Dar Dumnezeu mi-a trimis evanghelia apei și a Duhului, iar păcatele mele au fost iertate. El mi-a dat darul Duhului Sfânt. Înainte de a primi răscumpărarea Sa, nu am știut despre Duhul Sfânt și nici despre noțiunea de vorbire în limbi. Mergeam doar la biserică și credeam că, dacă trăiesc sincer și servesc biserica mea, atunci Dumnezeu mă va binecuvânta. Dar, am ajuns să realizez că pot primi Duhul Sfânt doar când păcatele mele sunt iertate prin evanghelia sfântă a apei și a Duhului.

În viața mea de dinainte, eram încă în păcat deși credeam în Dumnezeu. Și duceam un fel de viață călduță, necunoscând importanța primirii Duhului Sfânt. Dar, deși eram slujitorul Său, care predica evanghelia, potrivit Bibliei, am crezut și ajuns să cunosc că și Duhul Sfânt locuia în mine.

După ce a primit răscumpărarea, nu puteam fi convins mai întâi dacă Duhul Sfânt este în mine sau nu. Dar am studiat în mod continuu cuvintele sale și am ajuns să realizez că în inima mea înflorea o nouă credință și că primisem locuirea Duhului Sfânt.

De asemenea, știam că eforturile mele eforturile mele de a arăta perfect în ochii săi sau de a trăi perfect, nu-mi va permite niciodată să primesc Duhul Sfânt. Dumnezeu vine la cei care știu că sunt păcătoși și totuși nu știu ce să facă în privința aceasta. El se întâlnește cu cei care-L caută cu nerăbdare și au nevoie de El.

El m-a făcut să văd că, făcând bine și crezând în Dumnezeu, cu abandon nesăbuit, nu-mi va da Raiul și că Isus Hristos a venit în această lume ca să mă mântuiască de păcate, prin evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. El mi-a dat Duhul Sfânt ca să locuiască în ine pentru totdeauna.

Îi mulțumesc Domnului pentru că m-a făcut copilul Său și pentru că mă binecuvintează cu locuirea Duhului Sfânt. Dacă n-ar fi Domnul, tot aș mai avea păcat în inimă și aș fi condamnat la o viață de detențiune veșnică în Iad.”

La fel, odată am crezut doar în sângele de pe Cruce și nu puteam primi Duhul Sfânt, chiar dacă doream. Pe atunci, credeam în Isus, dar aveam păcat în inimă, care mă prevenea de la primirea Duhului Sfânt. Un păcătos nu poate primi Duhul Sfânt în inima sa. Dar mulți păcătoși încă mai încearcă să primească Duhul Safânt, chiar și când inimile lor sunt pline de păcat.

Dacă dorești cu adevărat să primești Duhul Sfânt și să ai părtășie cu El, trebuie să crezi în evangheliafrumoasă a apei și a Duhului și să obții răscumpărarea. Încă mai ești un păcătos?. Atunci, poți auzi evangheliaadevărată de la cei care au primit deja Duhul Sfânt. Cei care doresc să aibă părtășie cu Duhul Sfânt, trebuie să aibă o inimă setoasă și să se încreadă în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului.

Doar cei neprihăniți pot auzi cuvintele Duhului Sfânt, prin biserică. Ei pot să-și ducă viețile credincioase, auzind evanghelia frumoasă, dar păcătoșii își trăiesc viețile blestemate, destinate pentru Iad, fără ca să audă vreodată evanghelia.

De aceea, trebuie să înveți despre evanghelia apei și a Duhului. De ce ai nevoie să crezi în această evanghelie?. Este necesar să scapi din religia legii. De ce ai nevoie să crezi în această evanghelie?. Este necesar să scapi din religia legii și să-ți construiești credința în evanghelia frumoasă, bazată pe cuvintele lui Dumnezeu. Ucenicii lui Isus au urmat această evanghelie frumoasă și acum ea aparține acelor care au primit Duhul Sfânt. Evanghelia frumoasă a apei și a Duhului este exact ca cea urmată de apostoli, la începutul bisericii primare. Toți creștinii trebuie să primească Duhul Sfânt. Doar atunci ei pot deveni copiii lui Dumnezeu.

Acei care tot nu cred în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, trebuie că au păcat în inimile lor. Ei nu pot avea părtășie cu Duhul Sfânt. Pentru a avea părtășie cu El, mai întâi ei trebuie să creadă în evanghelia apei și a Duhului, pe care Dumnezeu le-a dat-o și să primească Duhul Sfânt.Biblia Îl menționează pe Duhul Sfânt în mod repetat

Locuirea Duhului Sfânt a început după ridicarea la Cer a lui Isus. Acum e ziua mântuirii și acum e timpul harului Său nemărginit. Dar e regretabil cu adevărat dacă nu primim evanghelia apei și a Duhului și dacă trăim fără părtășia cu Duhul Sfânt.

Ai părtășie cu Duhul Sfânt?. Ești prevenit de la a avea părtășie cu Duhul Sfânt, datorită păcatelor tale?. Atunci, învață despre evanghelia apei și a Duhului pe care ți-a dat-o Dumnezeu și crede în ea. Dacă crezi în evanghelia apei și a Duhului, Duhul Sfânt va locui în inima ta și va fi tovarășul tău. Duhul Sfânt locuiește doar în inimile acelor care cred în evanghelia apei și a Duhului. Adesea, Duhul Sfânt Își revelează voia în inimile celor neprihăniți. Misiunea lui Pavel cu Duhul Sfânt era de a răspândi evanghelia frumoasă.

Cum poți recunoaște pe cineva care a primit Duhul Sfânt?. Care este punctul de referință?. Punctul de referință este, dacă el crede sau nu în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. Dacă persoana cunoaște și crede în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, atunci e o persoană care are locuirea Duhului Sfânt.

Duhul Sfânt nu locuiește în acei care nu cred în evanghelia frumoasă. Duhul Sfânt locuiește doar în cei care cred în iertarea păcatului care vine de la botezul lui Isus, primit de la Ioan și sângele Său de pe Cruce. Dorești să ai părtășie cu Duhul Sfânt?.

Cunoști de ce fel de evanghelie ai nevoie pentru a înțelege, pentru a primi Duhul Sfânt și să ai părtășie cu El?. Evanghelia frumoasă e găsită în credința botezului lui Isus de la Ioan și sângele Său de pe Cruce. Dacă nu crezi în evanghelia apei și a Duhului, păcatele tale nu pot fi iertate și de aceea Duhul Sfânt nu poate locui în tine. Duhul Sfânt cere ca oamenii să creadă în evanghelia apei și a Duhului, pentru a-L primi.

Duhul Sfânt nu poate locui în inimile păcătoșilor. Dacă doerști să primești Duhul Sfânt, mai întâi trebuie să crezi în evanghelia frumoasă, pentru a te curăți de toate păcatele. De asemenea, dacă dorești să ai părtșie cu Duhul Sfânt, ar trebui să fii credincios în predicarea evangheliei frumoase. Dacă dorești să fii condus de Duhul Sfânt, trebuie să iubești întotdeauna evanghelia frumoasă și să intenționezi să o răspândești oriunde mergi. Duhul Sfânt este cu acei care predică evanghelia apei și a Duhului.

Locuirea Duhului Sfânt este dată doar neprihăniților, acelora care cred în evanghelia frumoasă. Doar cei neprihăniți, cei care cred în evanghelia frumoasă, pot avea părtășie cu Duhul Sfânt. Evanghelia frumoasă pe care Duhul Sfânt o aprobă, este evanghelia care a fost realizată de botezul lui Isus de la Ioan și sângele Său (1 Ioan 5:3-7).

Și Petru a crezut în evanghelia frumoasă și a spus: „Icoana aceasta închipuitoare vă mîntuiește acum pe voi, și anume botezul, care nu este o curățire de întinăciunile trupești, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos” (1 Petru 3:21). În Biblie, „apa” înseamnă adesea botezul pe care Isus l-a primit de la Ioan Botezătorul.

Acei care pot să primească Duhul Sfânt, au primit răscumpăraera prin evanghelia frumoasă și sunt liberi de orice păcat. Acei care cred în evanghelia frumoasă, pot sluji Tatălui în duh și-n adevăr, prin conducerea Duhului (Ioan 4:23). Duhul îi ajută pe cei neprihăniți să-și trăiască viețile umplute cu Duhul Sfânt. Cei care au locuirea Duhului Sfânt pot trăi întotdeauna, lăudându-L pe Domnul. Duhul Sfânt garantează că noi suntem copiii lui Dumnezeu. Noi putem trăi întotdeauna cu evanghelia apei și a Duhului și în Duhul Sfânt.Duhul Sfânt nu are părtășie cu acei care se autoînșală

Duhul Sfânt spune păcătoșilor în 1 Ioan 1:8, „Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri, și adevărul nu este în noi”. Duhul Sfânt nu poate locui în cei care se autoînșală. Duhul Sfânt îi mustră pe păcătoși, spunând: „De ce nu ai crezut în evanghelia frumoasă realizată de botezul lui Isus și sângele Său?”.

Ne vom uita la o mărturisire a unui creștin născut din nou care a crezut la început că a primit Duhul Sfânt fără evidența botezului lui Isus și sângele Său. Acum, acest om crede în evanghelia apei și a Duhului și a primit Duhul Sfânt. Aici, ar trebui să arătăm exact în cine locuiește Duhul Sfânt.

„Dumnezeu a început să locuiască în inima mea când am realizat motivul existenței mele în această lume. Uitându-mă la mine, cred că slăbiciunea mea de a trăi singur în această lume crudă, a ieșit ca o ahtiere pentru Dumnezeu. Nu L-am căutat pe Dumnezeu, dar I-am acceptat în mod natural existența, deoarece El nu e vizibil, dar El e acolo. Bineînțeles, m-am înterbat: „Este El cu adevărat acolo?”, dar chiar gândul la aceasta mă îngrozea, deoarece credeam în mod ferm că El este Creatorul tuturor.

Cei care L-au respins pe Dumnezeu păreau neghiobi, totuși într-un fel, mult mai puternic decât mine. Păreau că pot trece singuri prin orice, iar pe de altă parte, păream ca un prost nepriceput. Dar, deoarece aveam speranțe pentru viața de după moarte, m-am uitat în sus la Dumnezeu cu un respect chiar mai mare. M-am întrebat dacă Raiul este un loc pentru oameni ca mine, care simt că mereu duc lipsă. Și acea întrebare m-a făcut să doresc mai sincer Paradisul Ceresc.

Părinții mei se se uitau cu dispreț la oamenii cu religie, iar rudele mele mergeau la biserică fără nici un devotament. Ei credeau că devotamentul meu față de biserică va dispărea în curând, astfel că ei nu m-au oprit să merg din biserică în biserică, până când am fost în școala generală. Adtfel, am mers din biserică în biserică, și în final am început să merg la o biserică mică de lângă casa amea, până am fost în facultate.

Motivul pentru care am ales să frecventez această biserică era că punea un accent puternic pe evanghelie. Pastorul bisericii era un reînviorător evanghelic, care în mod aparent nu făcea nimic care să încalce cuvintele Bibliei. Aveam motive pentru a duce în mod sincer o viață religioasă, chiar și când eram stresat și apăsat de studiile mele.

Motivul a fost că, atunci când oamenii îi numeau păgâni pe camarazii mei, membri ai bisericii, credeam că biserica are dreptate și eram sigur că voi merge în Rai. Acea siguranță era bazată pe evanghelie. Ei spuneau că păcătoșii nu pot intra pe porțile Raiului, dar oamenii din alte biserici mai spuneau că inimile le eraup pline de păcat. De asemenea credeam că oamenii din biserică eau păcătoși înainte de înainte ca eu să frecventez biserica, așa că nu mă gândeam mult la această critică.

Dar acei așa-numiți reînviorători evanghelici erau diferiți de ceea ce experimentasem în tercut. Ei spuneau că, dacă credem în Isus în mod corect, suntem fără păcat. Și doar acei care sunt fără păcat pot merge în Rai. De asemenea ei spuneau că Isus ne-a adus dreptate pe Cruce și de aceea nu am fost păcătoși, ci oameni neprihăniți. Prima dată nu am crezut aceasta, dar când m-am gândit la aceasta, se înțelegea. Eram tânăr și mă gândeam că, dacă doresc să merg în Rai, Dumnezeu mă va lăsa doar dacă sunt fără păcat, deoarece Dumnezeu disprețuiește păcatul.

Această biserică avea credințe diferite, decât aveam eu, iar ritualul serviciilor de slujire era și el puțin diferit. Dar deoarece Raiul este un loc unde doar cei câțiva aleși pot intra, părea că oamenii din această biserică adoptaseră credințele corecte. Deoarece biserica sublinia carnea și sângele lui Isus, în fiecare duminică luam puțină pâine și sorbeam vin. Deoarece această ceremonie era bazată pe cuvintele Bibliei, am acceptat. Dar am aflat mai târziu că oamenii doar luau parte la ritual fără să înțeleagă înțelesul său adevărat.

Credeam că Duhul Sfânt locuia în inimile credincioșilor și în inimile celor neprihăniți și că El le auzea toate rugăciunile Așa că, credeam că Duhul Sfânt locuia în mine. Eram atât de sigur că Dumnezeu e prietenul meu și niciodată nu m-am îndoit de evanghelia în care credeam. Când treceam prin timpuri grele, vorbeam cu Dumnezeu ca și cum era chiar lângă mine. Credeam că mă asculta când Îi spuneam lucruri pe care nu le puteam spune nimănui altcuiva. Așa că, aveam încredere în El și depindeam de El.

Nu i-am putut înțelege pe cei care mergeau la întâlniri de reînviere, pentru a vorbi în limbi și râdeam de cei care frecventau servicii de rugăciune cu post. Uitându-mă la astfel de eforturi, mă gândeamn: „De ce terc ei printr-un astfel de fără sens, pentru a primi Duhul Sfânt?. Duhul Sfânt vine asupra lor, doar când sunt fără păcat și stă mereu cu tine. Trebuie că sunt păcătoși. El nu ar veni asupra lor, cu toate eforturile lor”. Mi-a părut rău pentru ei. Credeam că sunt atăt de neghiobi. Cu aceasta în minte, am ajuns să cred că, credința mea în evanghelie era cea mai bună, iar credințele altora erau toatul o minciună.

Inima mea arogantă și-a atins culmea. Timp de 10 ani dusesem o viață religioasă. Dar cum trecea timpul, întrebări au început să se ridice în mintea și inima mea. Gândeam: „Sunt fără păcat, datorită evangheliei sângelui de pe Cruce, dar și toți ceilalți credincioși sunt fără păcat?. Cred și ei cu adevărat în această evanghelie?”. Nu știam de ce începusem să pun aceste întrebări. Întrebările veneau doar în mintea mea și nu puteam să întreb pe nimeni. Aceasta a fost o credință personală și nu ar trebui să fie încălcată. Și ar fi fost o înterbare nepoliticoasă să întreb de altcineva.

Dar am început să mă întreb pe mine aceste întrebări. În timp ce eram în facultate, începusem să fac lucruri care obișnuiau să fie interzise de preceptele religioase, iar inime mea devenise atât de întunecată, încât credințele mele au început să scadă. Nu mai eram sigur de credințele mele. „Pot să mă numesc un om neprihănit?. M-a curățat Isus cu adevărat de toate păcatele?”. În mijlocul acestei întregi confuzii, m-am forțat să mă gândesc la evanghelia Crucii și mi-am spălat creierul cu ea. Dar, cu cât mă presam mai mult, cu atât deveneam mai pierdut, și nu mai frecventam serviciile de biserică. Foloseam activitățile mele de club, ca o scuză.

În mijlocul întregii confuzii și haosului, în sfârșit am întâlnit adevărul. Am auzit de evanghelia apei și a Duhului și a venit la mine ca străfulgerare. Impactul a fost atât de mare, încât îmi venea să plâng. Dar, ascultând evanghelia, trebuia să recunosc că tot ce crezusem până atunci, era fals.

Niciodată nu-mi trecusem păcatele asupra lui Isus. Crezusem vag că mi-a luat păcatele și că sunt fără păcat, dar nu era acesta cazul. De ce a venit Isus în această lume pentru a fi botezat?. Deoarece a dorit să ne arate că este blând ca un miel?. Pentru a dovedi ca a venit ca om?. Sau pentru a profeți moartea Sa inevitabilă?. Niciodată nu visasem că, oricât de vagă cunoaștere aveam despre botez, era de o așa semnificație. Adevărul era că, Isus a fost botezat de Ioan, reprezentantul omenirii, iar cu botezul, toate păcatele noastre au trecut asupra Sa.

„Oh! De aceea Isus a devenit Mielul lui Dumnezeu care a dus cu El toate ăpcatele noastre!”. Acum, totul avea un înțeles. „Isus a fost judecat pe Cruce pentru păcatele mele. De aceea sunt fără păcat în inima mea”. În momentul în care am cunoscut evanghelia apei și a Duhului (botezul lui Isus), și Duhul Sfânt (Isus este Dumnezeu), păcatele pe care le simțisem în inimă, au dispărut.

Acum, sunt cu adevărat un om fără păcat și neprihănit, iar Duhul Sfânt locuiește în inima mea. Credința pe care o avusesem în Cruce, nu era destul pentru a mă curăți de păcatele pe care le avusesem în inimă. Dacă nu cunoști exact cum au trecut păcatele tale asupra lui Isus, păcatele tale nu pot fi iertate, iar Duhul Sfânt nu poate locui în tine. Îi mulțumesc Domnului. Am putut primi Duhul Sfânt prin frumoasa evanghelie.

Fără nici un efort, am fost iertat prin evanghelia apei și a Duhului, iar Duhul Sfânt locuiește în mine acum și pentru totdeauna. Acum pot să mă numesc cu mândrie că sunt un om fără păcat și pot fi mândru că Împărăția Cerurilor este a mea. Profit de această ocazie pentru a-I mulțumi Domnului că mi-a dat o așa binecuvântare, fără cheltuială. Aleluia!”.

Cei care primesc Duhul Sfânt pot spune că sunt fără păcat în prezența lui Dumnezeu. Indiferent cât de mult timp ai crezut în Isus, dacă nu crezi în evanghelia frumoasă pe care Dumnezeu ne-a dat-o, cu siguranță ai păcat în inima ta. Oameni de genul acesta se autoînșală, precum și Dumnezeu. Acești oameni nu L-au întâlnit niciodată pe Domnul. Dacă un păcătos dorește să aibă părtășie cu Duhul Sfânt, mai întâi el trebuie să nu se mai înșele și să mărturisească că a păcătuit. Doar atunci el va fi calificat să creadă în evanghelia apei și a Duhului. Cei care cred în această evanghelie frumoasă, merită să primească Duhul Sfânt.

Ce spune Duhul Sfânt păcătoșilor?. El îi sfătuiește să obțină iertare pentru păcatele lor, crezând în evanghelia frumoasă care a fost realizată prin botezul lui Isus și sângele Său. Dacă spui că nu ești un păcătos, când ai păcătuit, atunci tu niciodată nu vei primi Duhul Sfânt. Cei care nu cred în evanghelia frumoasă și spun că nu au păcătuit, Îl înșală atât pe Dumnezeu, cât și pe ei înșiși. Păcătoșii trebuie să știe despre evanghelia frumoasă a apei și a Duhului și să-L primească pe Duhul Sfânt. Doar atunci ei pot fi eliberați de judecata severă a lui Dumnezeu.Cei neprihăniți pot avea părtășie cu Duhul Sfânt, mărturisindu-și păcatele

Vorbesc acelor care cred în evanghelia apei și a Duhului, și care astfel au primit Duhul Sfânt. Să ne uităm la ceea ce Dumnezeu a spus celui neprihănit. În Ioan 1:9 este scris: „Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.”. Acest verset înseamnă că ne putem spăla păcatele actuale din inimile noastre murdărite, amintindu-ne și crezând în evanghelia frumoasă care declară că Isus ne-a luat toate păcatele când a fost botezat și a ispășit pentru ele, fiind crucificat. Cei neprihăniți au nevoie să-și mărturisească lui Dumnezeu păcatele actuale. Doar atunci ei pot avea părtășie cu Duhul Sfânt. Cei neprihăniți ar trebui să-și mărturisească păcatele actuale și să continue să creadă în evanghelia frumoasă.

Cu mult timp în urmă, evanghelia frumoasă a botezului lui Isus și sângele Său ne-a curățat toate păcatele și de aceea, cei neprihăniți ar trebui să creadă în această evanghelie și să fie liberi de păcate. Domnul le-a iertat deja toate păcatele prin evanghelia apei și a Duhului. Cei neprihăniți trebuie să creadă în evanghelia frumoasă pentru a fi liberi din păcatele lor. Cei neprihăniți pot să-și purifice inimile, crezând în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, când sunt poluați cu păcatele lor actuale.

Domnul nostru a curățit toate păcatele celor neprihăniți, cu mult timp în urmă, cu botezul și sângele Său. De aceea, cei care cred, sunt liberi cu adevărat de păcatele lor. Totuși, cei neprihăniți ar trebui să-și mărturisească și să-și recunoască păcatele în prezența lui Dumnezeu. Și atunci, cei neprihăniți trebuie să se întoarcă la credința în botezul lui Isus și sângele Său, care a alcătuit evanghelia frumoasă, pentru a fi liberi de păcatele lor. De aceea, ei întotdeauna pot duce o nouă viață proaspătă, însoțind pe Duhul Sfânt. Cei care pot să se uite la Domnul, fără să fie preocupați de slăbiciunea lor, pot avea părtășie adevărată cu Dumnezeu, mulțumită evangheliei frumoase a apei și a Duhului.Cum putem obține sensul adevărat al părtășiei cu Duhul Sfânt?

Sunt mulți oameni care doresc să aibă părtășie cu Duhul Sfânt. Dar ei nu știu cum să facă această dorință să devină adevărată, chiar dacă cred în Isus. Toți oamenii ajung să primească Duhul Sfânt, crezând în evanghelia apei și a Duhului și să înceapă să aibă părtșie cu Duhul Sfânt, de atunci încolo.

La fel, singura cale în care o persoană neprihănită poate avea părtășie cu Duhul Sfânt, este de a cunoaște și crede adevărul apei și a Duhului. Părtășia dintre cel neprihănit și Duhul Sfânt nu poate fi realizată fără evanghelia adevărată. Dar părtășia cu Duhul Sfânt?. Este posibil doar dacă crezi în adevărul evangheliei adevărate.Dumnezeu spune că omul păcătuiește toată viața sa

În 1Ioan 1:10 spune: „Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, și Cuvîntul Lui nu este în noi.”. Nu ar fi nimeni care nu a păcătuit în fața lui Dumnezeu. Chiar Biblia spune: „Fiindcă pe pămînt nu este nici un om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.” (Eclesiast 7:20). Toți oamenii păcătuiesc în fața lui Dumnezeu. Dacă cineva spune că nu a păcătuit, e un mincinos. Oamenii păcătuiesc toată viața lor, până în orele morții și de aceea Isus a fost botezat de Ioan, pentru a le purta păcatele. Dacă nu am păcătui, nu am avea nevoie să credem în Dumnezeu, ca Mântuitor al nostru.

Domnul spune: „Cuvântul meu nu este în voi”, acelor care cred că nu au păcătuit. Dacă o persoană nu are credința în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, merită distrugerea. Dacă un om neprihănit sau un păcătos spune că nu a păcătuit în prezența lui Dumnezeu, nu merită să creadă în evanghelia frumoasă.

Domnul a dat fiecăruia darul minunat al evangheliei frumoase. Noi ne-am mărturisit toate păcatele și ne-am pocăit, pentru a primi iertarea păcatelor, cu evanghelia frumoasă. Ne-am putea întoarce la la evanghelia frumoasă cu care Dumnezeu ne-a acordat-o ca iertare pentru păcatele noastre și am crezut în ea pentru a avea părtășie cu Duhul Sfânt. Un simț adevărat al părtășiei cu Duhul Sfânt este în evanghelia apei și a Duhului, și doar cei care au evanghelia apei și a Duhului pot avea părtășie cu Dumnezeu.

Omenirea a fost departe de Dumnezeu, datorită păcatelor moștenite de la Adam și Eva. Dar acum noi, care am moștenit sămânța păcatului, abia așteptăm să avem din nou părtășie cu Dumnezeu. Pentru a face aceasta, trebuie să ne reîntoarcem la credința în evanghelia lui Isus Hristos a apei și Duhului și să fim iertați de păcate, care ne-au îndepărtat de Dumnezeu atât de mult.

Cei care cred în evanghelia frumoasă vor fi mântuiți de toate păcatele, iar Dumnezeu îi va umple cu Duhul Sfânt. Cei neprihăniți pot avea părtșie cu Dumnezeu, deoarece au primit Duhul Sfânt. De aceea, cei care au fost îndepărtați de Dumnezeu din cauza păcatelor lor, trebuie să se reîntoarcă la evanghelia frumoasă a apei și a Duhului și să creadă în ea. Doar atunic ei pot începe să aibă părtșie adevărată cu El.

Locuirea Duhului Sfânt vine cu credința în evanghelia frumoasă. Trebuie să știm că locuirea Duhului Sfânt vine doar prin credința în evanghelia apei și a Duhului. Crezând în evanghelia frumoasă s-a creeat o nouă cale către Dumnezeu.Domnul a dărâmat mijlocul peretelui care ne-a separat de El, atât din cauza păcatului original, cât și a păcatelor actuale, și ne-a permis să avem părtășie cu Dumnezeu prin credința noastră în evanghelia apei și a Duhului.

Noi trebuie să stabilim di nou părtășia cu Duhul Sfânt. Adevărata părtășie cu Duhul Sfânt este realizată prin înțelegerea evangheliei a apei și a Duhului pentru ascultarea credinței. Părtășia cu Duhul Sfânt se întâmplă când avem credință în faptul că iertarea păcatelor noastre vine de la evanghelia frumoasă. Cei care nu au primit iertarea pentru păcatele lor, nu pot avea părtășie cu Duhul Sfânt. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate avea părtșie cu Duhul Sfânt fără să creadă în evanghelia apei și a Duhului.

Dacă e greu să ai părtșie cu Duhul Sfânt, ar trebui mai întâi să recunoști că nu crezi în evanghelia apei și a Duhului, și că pătele tale nu au fost iertate. Dorești să ai părtășie cu Duhul Sfânt?. Atunci crede în evanghelia care a fost realizată prin botezul lui Isus si sângele Său. Doar atunci vei fi iertat de toate păcatele tale și ca recompensă, vei primi Duhul Sfânt în inima ta. Această evanghelie frumoasă îți poate garanta cu siguranță părtășia cu Duhul Sfânt.

Înapoi

 


Versiunea de tipărire   |   Trimite prin email această pagină de site unui prieten

 
Bible studies
    Predici
    Declarație de credință
    Ce este evanghelia?
    Termeni biblici
    ÎFP despre Credința creștină

   
Copyright © 2001 - 2019 The New Life Mission. ALL RIGHTS reserved.