Cărți creștine gratuite pentru studii biblice despre mântuire, Duhul Sfânt,
Cortul și Apocalipsa lui Ioan

Acasă  |  Harta site-ului  |  Contact  |  Ajutor    
Studii biblice Cărți creștine gratuite cărți electronice creștine gratuite Despre noi
 Predici asupra unor subiecte importante, de către PaulC. Jong

 

Prin cine curge apa vie a Duhului Sfânt?


< Ioan 7:37-38 >

„În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stătut în picioare, și a strigat: Dacă însetează cineva, să vină la Mine, și să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.”

 

Cine poate bea apa vie
a Duhului Sfânt?
Cei care cred în evanghelia frumoasă
a botezului lui Isus și sângele
Său de la Cruce

 

Apa vie a Duhului Sfânt curge din inimile celor care cred în evanghelia frumoasă. Ioan 7:38 spune: „Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.” Aceasta înseamnă că există mântuire adevărată și ștergerea de păcate pentru cei care cred în evanghelia frumoasă pe care Dumnezeu ne-a dat-o.

Când are loc locuirea Duhului Sfânt?. Locuirea Duhului Sfânt poate fi obținută când cineva aude și crede în evanghelia adevărată care spune că Isus Hristos a luat toate păcatele lumii prin botezul Său de la Ioan. Atunci se poate bea apa vie a Duhului Sfânt. Cei care cred în evanghelia frumoasă au locuirea Duhului Sfânt și pot experimenta sentimentul apei vie spirituale, proaspăt curgând și înmuindu-le inimile uscate de fiecare dată când predică sau aud cuvintele lui Dumnezeu.

Apa vie a Duhului Sfânt curge din inimile celor care cred în evanghelia apei și a Duhului care spune că Domnul a venit în această lume pentru a-i mântui pe toți păcătoșii de păcatele lor. Duhul Sfânt este adevărul care nu poate fi separate de evanghelia apei și a Duhului și se odihnește în oamenii care cred în cuvintele lui Dumnezeu.

Oricine dorește să bea apa vie a Duhului Sfânt trebuie să primească ștergerea tuturor păcatelor sale, crezând în evanghelia frumoasă a botezului lui Isus și sângele Său de la Cruce. Această apă vie a Duhului Sfânt există în inimile celor care cred în cuvintele lui Dumnezeu. Oamenii care cred în evanghelia apei și a Duhului au apa vie a Duhului Sfânt, care curge ca un râu, trecând prin inimile lor. Chiar în acest moment, apa vie a Duhului Sfântțâșnește ca apa de izvor în inimile celor care au primit ștergerea păcatelor lor, crezând în evanghelia botezului lui Isus și sângele Său de pe Cruce.

Totuși, nu este nici o singură picătură de apă vie a Duhului Sfânt care să curgă din inimile celor care nu cred în această evanghelie frumoasă a adevărului. Până când am crezut și am cunoscut conștient de evanghelia apei și a Duhului, n-am avut nici o singură picătură de apă vie spirituală care să-mi curgă din inimă. Pe atunci, chiar dacă credeam fervent în Isus Hristos, nici măcar nu cunoșteam importanța apei vii a Duhului Sfânt, deoarece nu aveam Duhul Sfânt în inimă. Totuși, acum am evanghelia frumoasă a apei și a Duhului și apa vie a Duhului Sfânt, care curge liber din inima mea.

Acum, apa vie a Duhului Sfânt curge din inima mea și din inimile celor care poartă și cred în cuvântul lui Dumnezeu. Așa cum a spus Isus: „Dacă îi e sete cuiva să vină la Mine să bea”, apa vie a Duhului Sfânt îi împrospătează pe alții prin creștinii nou-născuți care cred în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. Această apă curge din inima mea, împreună cu evanghelia apei și a Duhului, chiar în acest moment, permițându-le altora să bea din ea. Dumnezeu lasă apa vie a Duhului Sfânt să curgă din inima mea ca un râu. Aceasta e ceva familiar doar celor care au locuirea Duhului Sfânt.

Așa cum e scris în Apocalipsa, că nimeni nu știe, cu excepția celor care l-au primit, locuirea Duhului și apa vie este o cunoaștere secretă doar celor care cunosc și cred în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. De aceea, ar trebui să știi în cine locuiește Duhul Sfânt. Ar trebui să știi că locuirea Duhului Sfânt este dată doar celor care cred în evanghelia lui Isus.Credeam doar în sângele de pe Cruce

Chiar dacă am crezut în sângele lui Isus de pe Cruce timp de zece ani, păcatul era încă în inima mea. Pe atunci, aveam credința că păcatele mele erau iertate doar prin sângele lui Isus. Totuși, nu puteam primi nici ștergerea completă a păcatului, nici locuirea Duhului Sfânt, prin acest fel de credință și nu era decât confuzie și goliciune în inima mea. Singurul semn care arăta credința mea în Isus, era faptul că frecventam biserica.

Atunci am început să mă gândesc din nou la crezurile mele: „Am primit cu adevărat Duhul Sfânt?”. Când am crezut prim dată în Isus, inima mea era pasionată de dragoste pentru El, și chiar aveam darul limbilor. Dar ce devenise din mine?. Am realizat că această experiență de emoție explozivă nu era un semn al locuirii Duhului Sfânt și că nu primisem Duhul Sfânt deloc. Credeam în Isus, dar Duhul Sfânt și apa vie a Duhului, nu erau în inima mea.

[4] Un sistem al interpretării creștine, inițiată de John Calvin. Aceasta înfățișează predestinarea și mântuirea. Cele cinci puncte ale calvinismului au fost dezvoltate în răspuns la poziția armeniană.

Calvinismul învață: 1) Depravarea totală: că omul este atins de păcat în toate părțile ființei sale: suflet, minte și emoții, 2) Favoarea nemeritată: că favoarea lui Dumnezeu față de om, eset complet după alegerea Sa liberă și nu are nimic de-a face cu omul. Este complet nemeritată de om, 3) Ispășirea limitată: că Hristos nu a purtat păcatele fiecăruia în mod individual care a trăit vreodată, ci în schimb a purtat doar păcatele celor care au fost aleși în mântuire, 4) Harul irezistibil: că, chemarea cuiva pentru mântuire de către Dumnezeu nu poate fi rezistat, 5) Perseverența sfinților: că nu e posibil să se piardă mântuirea. Dar poți discerne clar învățăturile sale, de evanghelia apei și a Duhului, în special cu privire la doctrina sa, a ispășirii limitate.

Nu era important cu adevărat dacă inima mea era fierbinte sau rece, din moment ce credința mea era bazată pe [4] Calvinism. Întrebarile pe care le aveam cu adevărat de răspuns, erau următoarele:

(1) Locuiește Duhul Sfânt cu adevărat în mine? -Nu. Nu sunt sigur că El este în mine.-

(2) Este păcat în mine? -Da, este.- A fost cu siguranță păcat în mine atunci, chiar dacă am crezut în sângele lui Isus de pe Cruce. Încă aveam păcat în inima mea, chiar dacă credeam în Isus și mă rugam zilnic rugăciuni de pocăință. Păcatul din inima mea nu a fost niciodată curat complet, indifferent cât de greu încercam.

„Cum pot să primesc locuirea Duhului Sfânt?”. „Cum pot să spăl păcatul din inima mea?”. Acestea au fost cele două probleme cicălitoare pe care le aveam în inimă, chiar și după ce am ajuns să cred în Isus. Vorbisem în limbi după ce am ajuns să cred în Isus și de asemenea am crezut că păcatele mele au fost curățite, mulțumită credinței mele în sângele lui Isus.

Totuși, cum trecea timpul, tot mai multe păcate se adunau în inima mea. Eram plin de păcat. Rugăciunile de pocăință sau postul, nu puteau să-mi spele păcatele din inimă, atâta timp cât mă bazam doar pe sângele lui Isus. M-am îngrijorat pentru mult timp de păcatele mele actuale. Cu cât mai mult mă îngrijoram, cu atât mai vehement predicam altora mesajul lui Isus. De asemenea, frecventam biserica chiar mai regulat și mă devotam servirii lui Isus, bazându-mă pe sângele Său.

Totuși, cu cât trecea timpul, păcatele actuale din inima mea mă blocau să am credință adevărată. Era mai greu decât vreodată să cred în Isus. Am încercat să mă bazez mai mult pe sângele lui Isus și să-mi pun efortul meu cel mai bun și să-mi cresc dedicarea lui Dumnezeu. Totuși, goliciunea din inima mea a devenit mai mare. Acest fel de credință mă lăsa să mă simt gol și letargic și m-a transformat într-un creștin ipocrit, căruia îi păsa doar de aparențele de dinafară. Gândindu-mă, „să crezi în Isus e la fel pentru fiecare, nu doar pentru mine!”. Am încercat să refuz că credința mea era greșit ghidată. Totuși, sângele lui Isus și rugăciunile de pocăință încă nu puteau să-mi spele toate păcatele actuale.

Atunci, prin ce fel de credință puteau fi curățite păcatele mele?. Păcatele mele actuale puteau fi curățite doar prin credința mea că toate păcatele mi-au fost transferate la Isus când a fost botezat în Râul Iordan. Așa e scris în Matei 3:13-17. Atunci, de ce păcatele mele actuale nu au fost spălate prin sângele lui Isus?. Nu știam și credeam în evanghelia frumoasă, care conține înțelesul botezului lui Ioan asupra lui Isus.

Înseamnă aceasta că toate păcatele din lume au fost spălate prin botezul lui Isus?. Da, este adevărat. Biblia poartă mărturie la aceasta, zicând: „dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3-5). Isus a venit în această lume și a acceptat toate păcatele lumii, prin botezul Său de la Ioan.

Încă mă îndoiam de aceasta și comparam Vechiul și Noul Testament pentru a clarifica aceasta. Rezultatul era că am aflat că aceasta era adevărat cu adevărat. Toate păcatele lumii au fost trecute asupra lui Isus, când a fost botezat și toate păcatele mele au fost trecute asupra Sa în acel moment. Am devenit sfințit prin credința mea în aceste cuvinte. Am ajuns să realizez că acesta a fost cuvântul adevărului, așa cum e scris în Biblie și este evanghelia cea mai frumoasă din lume.

Pe lângă aceasta, am realizat de ce păcatele mele nu au fost șterse prin credința mea doar în sângele lui Isus. Motivul era că nu puteam să-mi trec păcatele actuale asupra lui Isus când nu cunoașteam adevărul botezului Său în Râul Iordan. În final, întâlnisem adevărul. Am învățat că Isus a venit în această lume pentru mine și că a luat toate păcatele lumii prin botezul Său și mai târziu a fost crucificat pentru a ne elibera din toate păcactele lumii. De asemenea am învățat și am crezut în adevărul că, scopul botezului lui Isus și sângele Său de pe Cruce a fost pentru a lua toate păcatele lumii. Acum eu sunt neprihănit, mulțumită credinței mele în evanghelia frumoasă pe care ne-a dat-o Isus și deoarece toate păcatele mele fuseseră iertate.

Nu au fost doctrinele bisericii care mi-au șters păcatele, a fost botezul lui Isus și sângele Său de pe Cruce care a făcut întocmai. Acest adevăr a fost în evanghelia frumoasă. Am fost mântuit din toate păcatele și am devenit neprihănit nu prin credința mea doar în sângele lui Isus, ci prin credința mea că botezul lui Isus și sângele de pe Cruce sunt ale mântuirii mele.

Încă un singur lucru pentru care doresc să mulțumesc este că Duhul Sfânt al lui Dumnezeu a venit asupra mea, după ce am început să cred în evanghelia frumoasă. Acum, Duhul Sfânt locuiește în mine, împreună cu cuvintele botezului lui Isus de la Ioan și sângele Său de pe Cruce.

Îi mulțumesc Domnului care mi-a dat această evanghelie frumoasă și care mă lasă să predict aceleași crezuri ca acelea ale apostolilor lui Isus. Dumnezeu m-a înzestrat cu Duhul Sfânt, chiar dacă singurul lucru pe care-l făceam era să cred în evanghelia frumoasă. Acum pot să transmit acest mesaj tuturor oamenilor din lume, cu mare onoare și convingere. Pot să le spun asigurabil că credința doar în sângele lui Isus nu le va șterge toate păcatele.

Dar le pot spune că toate păcatele lor vor fi cu siguranță spălate doar dacă cred în evanghelia frumoasă, care vorbește de botezul lui Isus de la Ioan și sângele Său de pe Cruce. Nu am nici măcar cea mai slabă rușine în fața lui Dumnezeu, în timp ce predic această evanghelie frumoasă. Acum pot predica onorabil această evanghelie frumoasă a nașterii din nou din apă și Duh, tuturor oamenilor din lume. Îi dau mulțumiri Domnului. Îi mulțumesc Domnului care mă lasă să beau apa vie a Duhului Sfânt, dându-mi evanghelia apei și a Duhului.Teste clinice arată că evanghelia adevărată este cea a apei și a Duhului

Am predicat altei persoane evanghelia frumoasă a botezului lui Isus de la Ioan și sângele Său de pe Cruce. Rezultaul a fost că persoana care a primit ștergerea păcatelor sale, crezând doar în sângele lui Isus a spus că trebuia să fie iertat în mod continuu pentru păcatele sale actuale. Dar persoana care credea în evanghelia frumoasă a botezului și sângelui lui Isus, pe de altă parte, spunea că acum devenise o persoană perfect fără păcat.

El a spus că nu are păcat în inima sa, deoarece crede în adevărul că Isus a luat toate păcatele sale și a fost judecat pentru ele. El a putut să primească Duhul Sfânt de la Dumnezeu, deoarece a crezut în evanghelia frumoasă, care spune că botezul lui Isus de la Ioan a spălat toate păcatele lumii.

Motivul pentru care acest om a putut spune că nu mai are păcat în inima sa, a fost deoarece el primise Duhul Sfânt în inima sa prin această credință în evanghelia frumoasă. Duhul Sfânt i-a dat convingerea să spună că nu are nici un păcat în inima sa. Dumnezeu oferă locuirea Duhului Sfânt tuturor celor care cred în botezul lui Isus și sângele Său de la Cruce. În cine locuiește Duhul Sfânt?. Duhul Sfânt e dat în dar celor care cred în evanghelia frumoasă a botezului lui Isus de la Ioan și sângele Său de pe Cruce.

Doar vederea fenomenelor superficiale în Ziua de Rusalii, a cauzat mulți oameni să înțeleagă greșit adevărul despre primirea Duhului Sfânt și să pună deoparte evanghelia frumoasă. Oamenii cred că, dacă se roagă și caută disperat Duhul Sfânt, vor putea primi locuirea Duhului Sfânt. Mult timp creștinii din întreaga lume nu au avut nici cea mai slabă idée a adevărului, care a spus că se poate primi Duhul Sfânt doar crezând în evanghelia frumoasă a botezului și sângelui lui Isus. Totuși, acum mulți slujitori ai lui Dumnezeu care au primit locuirea Duhului Sfânt, prin crednța în evanghelia apei și a Duhului, au predicat evanghelia cu ajutorul Duhului Sfânt. Drept rezultat, mulți oameni din întreaga lume au învățat să accepte această evanghelie frumoasă și să primească locuirea Duhului Sfânt.

Dumnezeu permite oamenilor care cred în această evanghelie frumoasă, să experimenteze locuiera Duhului Sfânt. Biblia spune: „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voștri și fetele voastre vor prooroci, tinerii voștri vor avea vedenii, și bătrînii voștri vor visa visuri!” (Faptele Apostolilor 2:17). Totuși, ar trebui să se știe că încercând să primești locuirea Duhului Sfânt, fără să cunoști evanghelia frumoasă, este o greșală. Nu este nici o altă cale de primire a Duhului Sfânt, decât să crezi în botezul lui Isus de la Ioan și sângele Său de pe Cruce.

Din moment ce Dumnezeu spune că se poate intra în Împărăția Cerurilor, doar când cineva se naște din nou din apă și Duh și doar cei născuți din nou posedă darul Duhului Sfânt, nu este nici o îndoială că fiecare are nevoie de locuirea Duhului Sfânt pentru a intra în Împărăția Cerurilor. Cum poți să te gândești să primești Duhul Sfânt sau să intri în Rai, fără să crezi în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului?. Nu este nici o cale spre Rai, alta decât să crezi în evanghelia frumoasă. Poți primi Duhul Sfânt doar crezând în evanghelia botezului lui Isus și sângele Său. La fel cum plătim bani când cumpărăm lucruri, noi primim locuirea Duhului Sfânt, când credem în evanghelia frumoasă.

Doresc să vă spun că, dacă dorești cu adevărat să primești locuirea Duhului Sfânt, trebuie mai întâi să cunoști și să crezi în evanghelia apei și a Duhului. Atunci vei avea experiența primirii Duhului Sfânt. Tu poți primi locuirea Duhului Sfânt doar crezând în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. Dumnezeu dorește să-ți dăruiască locuirea Duhului Sfânt.

Cred în evanghelia frumoasă și în timp ce trece timpul, simt chiar și mai puternic, că această evanghelie frumoasă pe care Dumnezeu mi- dat-o este lucrul cel mai frumos și prețios din lume. Îi mulțumesc lui Dumnezeu. Simți tu la fel?. Realizăm că acei dintre noi care au primit Duhul Sfânt, au fost mult binecuvântați de Dumnezeu.

Îți dăruiesc mesajul cum poți primi locuirea Duhul Sfânt, crezând în evanghelia frumoasă. Oamenii se pot califica pentru primirea Duhului Sfânt, doar acceptând această evanghelie frumoasă, binecuvântată a nașterii din nou din apă și Duh.

În Ioan 7:38, Isus a spus: „Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie, cum zice Scriptura.”. Aceasta înseamnă că oamenii care primesc ștergerea tuturor păcatelor lor, crezând în evanghelia frumoasă pe care Isus Hristos le-a dat-o, au locuirea Duhului Sfânt. Apa vie a Duhului Sfânt va curge ca un râu din inimile lor. Oamenii care cred în această evanghelie frumoasă, vor experimenta curgerea apelor vii spirituale.

Chiar dacă am fost un credincios cuvios în Isus, înainte de a fi născut din nou prin evanghelia apei și a Duhului, nu a mai fost nici o apă vie a Duhului Sfânt care să-mi curgă din inimă. Totuși, după ce am ajuns să cred în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, apa vie a început să-mi curgă liber din inimă, așa cum este scris în Biblie. Chiar în acest moment, apa vie a Duhului Sfânt curge împreună cu evanghelia apei și a Duhului, pe care Dumnezeu mi-a dat-o. Apa vie a Duhului Sfânt îmi curge din ambundență din inimă, tot anul. Am început să fac lucrarea unui evanghelist, predicând evanghelia frumoasă, după ce am primit locuirea Duhului Sfânt.Mărturisirea mea de credință, după ce am crezut în evanghelia frumoasă și am primit locuirea Duhului Sfânt

A fost chiar înaintea toamnei, la începutul celor 20 de ani ai mei. Acea toamnă m-a făcut să mă gândesc în mod special la inevitabilitatea morții mele. În acel an, viața mea a fost marcată de confuzie, goliciune și întunecime, datorită păcatelor din inima mea. Mă mișcam în direcție greșită, fără nici o idee încotro să mă întorc. Corpul meu se îmbolnăvea, iar goliciunea din inima mea creștea.

Datorită păcatelor mele, am fost în disperare totală și nu eram nici măcar conștient de cauză. Nu aveam altă alegere, dacât să aștept judecata lui Dumnezeu, la sfârșitul brusc al vieții mele și să cer ștergerea păcatelor mele. „Oh Doamne, doresc să primesc ștergerea păcatelor mele, prin credința mea în Tine, înainte să mor. De asemenea, te rog să vindeci boala din trupul meu!”. Mă rugam și mă rugam.

Chiar atunci, o nouă speranță a început să curgă adânc din inima mea disperată. Inima mea era umplută cu mult dor pentru Dumnezeu și eram la fel de fierbinte ca o minge de foc. Nu a fost disperare, a fost o speranță nouă care ardea în inima mea ca un foc intens. Din acea zi înainte am început o viață nouă religioasă, crezând că Isus a murit pe Cruce pentru a mă mântui de păcate.

Nu mult timp după aceea, am avut experiența de a vorbi în limbi. Mai târziu, am continuat să vărs lacrimi deoarece mă gândeam la sângele pe care Isus îl vărsase pe Cruce. I-am mulțumit că Își vărsase sângele pe Cruce pentru mine.

După incident, mi-am abandonat vechea viață și am obținut o nouă slujbă care-mi permitea să țin sfânta duminică. Pe atunci, inima mea eraf plină de dragoste pentru Isus și curgea cu recunoștință nesfârșită, oridecâte ori simțeam că Isus Își vărsase sângele pe Cruce pentru a mă mântui din păcate. Spiritul meu religios a început să crească, dar era bazat doar pe cuvintele sângelui lui Isus de pe Cruce.

Totuși, cum trecea timpul, viața mea religioasă a început să fie invadată de suferință, datorită slăbiciunii mele și păcatelor mele actuale. Toate păcatele mele actuale nu fuseseră complet spălate, deoarece credința mea era doar în sângele lui Isus de pe Cruce. Am încercat să-mi spăl păcatele actuale prin rugăciuni de pocăință. Totuși, rugăciunile pe care le ofeream în speranțele de realizare ale iertării lui Dumnezeu, nu puteau să-mi spele păcatele complet. Totul a fost, deoarece nu puteam ține legile lui Dumnezeu. Păcatele mele actuale au început să se adune.

Chiar dacă păcatele mele nu au fost complet spălate prin rugăciunile mele de pocăință, nu am avut altă alegere decât să continui să spun aceste rugăciuni. Am crezut că de fiecare dată când păcătuiam, puteam să-mi spăl păcatele prin rugăciuni de pocăință și gândindu-mă la sângele lui Isus de pe Cruce. Cu cât mai mult continuam cu viața mea religioasă, cu atât mai mult păcatele mele actuale se adunau, datorită slăbiciunii mele. Suferința mea creștea doar, datorită acestor păcate.

Am devenit un creștin fariseic și am fost desemnat diacon, iar mai târziu, un evanghelist, indiferent de povara păcatelor mele. Am ieșit să predic evanghelia, oridecâte ori simțeam durerea păcatelor mele, crezând că aceasta era singura cale de a-mi curăța sufletul. Dar păcatele mele actuale nu au fost spălate prin acest fel de credință, bazat pe doctrină și autosacrificiu.

Am avut chiar experiența de a fi prins de Satan. Am căzut în condamnare, datorită păcatelor mele actuale și chiar am simțit îndemnul de a muri pentru încălcările mele. „Ai păcătuit, nu-i așa?” Satan continua să mă condamne și să mă chinuie cu păcatul meu.

Credința mea era pe marginea năruirii. Am realizat că nu puteam să-mi spăl păcatele actuale prin credința în sângele lui Isus și doar prin rugăciuni de pocăință, și eventual m-am aflat într-o stare de frustare.

Studiind Calvinismul într-un seminar teologic, am devenit interesat în motivul pentru botezul lui Isus. I-am întrebat pe mulți profesori de ce Isus Hristos a fost botezat de Ioan în Iordan. Dar răspunsurile lor obișuiau să fie cele stereotipe, cum ar acelea că El a fost botezat pentru a-Și arăta modestia sau pentru a anunța că El e Fiul lui Dumnezeu. Totuși, aceste răspunsuri nu erau destul pentru a-mi potoli curiozitatea.Adevărul botezului lui Isus de la Ioan, m-a făcut să recunosc evanghelia frumoasă

După timpul din seminar, păcatele mele tot nu au fost spălate și sufeream sub greutatea lor mai mult decât vreodată. Apoi într-o zi, am ajuns să înțeleg de ce Isus a fost botezat și de ce a spus că toată neprihănirea va fi împlinită prin această faptă. A fost evanghelia frumoasă care a spus că toate păcatele mele au fost trecute asupra lui Isus, prin botezul Său în Râul Iordan. Dumnezeu m-a ajutat să realizez acest adevăr, prin cuvintele Sale scrise.

După ce am citit și recitit cuvintele lui Dumnezeu, în care este înregistrată evanghelia frumoasă, am recunoscut în final adevărul că toate păcatele mele au fost transferate la Isus, prin botezul Său de la Ioan și că a fost judecat pentru ele pe Cruce.

Aceasta a fost când am realizat că locuirea Duhului Sfânt venise cu adevărat la mine. Toate păcatele din inima mea au fost complet iertate după ce am înțeles și am crezut în această evanghelie frumoasă. Păcatele care mă scufundau în frustrare și disperare, au fost complet spălate de puterea evagheliei frumoase. Acele păcate ca nu au fost șterse niciodată, în ciuda autosacrificiilor mele nesfârșite și rugăciunilor de pocăință, au dispărut complet o dată. Îi mulțumesc sincer Domnului.

Vorbesc adevărul când spun că toate păcatele lumii nu au putut fi spălate doar prin sângele lui Isus de pe Cruce. Botezul lui Isus de la Ioan, a dus de asemenea la ștergerea păcatului. Acum fiecare ar trebui să înțeleagă și să creadă că toate păcatele mele au fost spălate, mulțumită evangheliei frumoase a apei și a Duhului. Eu am locuirea Duhului Sfânt adânc în inima mea deoarece cred în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului și cuvântul Martorului lui Dumnezeu, care L-a mărturisit pe Fiul Său, a fost destul să scoată toate păcatele din inima mea. Am primit Duhul Sfânt ca un porumbel, ca rezultat al credinței mele în evanghelia frumoasă.

Din acea zi, Duhul Sfânt a lucrat în inima mea, făcându-mă capabil să fac lucrarea spirituală, cu alte cuvinte, să predict evanghelia frumoasă. Acum nu mai este păcat în inima mea. Botezul lui Isus de la Ioan și sângele Său de pe Cruce a purtat mărturia ștergerii păcatelor mele și m-a condus să primesc locuirea Duhului Sfânt. Aleluia!. Lăudt fie Domnul. Duhul Sfânt a căzut peste mine liniștit ca un porumbel și a început să locuiască în mine din ziua când am ajuns să cred în evanghelia apei și a Duhului. El a început să lucreze în inima mea uneori ca un porumbel, altă dată ca un cuptor explozibil.

Acum tu poți primi locuirea Duhului Sfânt dacă accepți și crezi în evanghelia frumoasă apei și a Duhului. Nu dorești să primești Duhul Sfânt și să-L lauzi pe Domnul, crezând împreună cu mine în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului?. Evanghelia frumoasă a apei și a Duhului te va sfinți și-ți va da locuirea Duhului Sfânt. Neprihănirea lui Dumnezeu este revelată în evanghelie, din credință în credință. De aceea locuirea Duhului Sfânt este dată doar ptin credința în evanghelia frumoasă a apei și a DuhuluiLucrurile minunate pe care Duhul Sfânt le-a făcut pentru mine

După ce am primit locuirea Duhului Sfânt, am început să lucrez la o nouă biserică, pentru a predica evanghelia frumoasă. Duhul Sfânt mă face capabil să predic cu putere evanghelia frumoasă.

A fost în timpul când a avut loc următorul incident. În orașul unde am locuit, a fost un croitor care făcea afaceri cu cumpărători străini. Acea persoană era un diacon. Odată, a fost oprit de un hotel local pentru a face afaceri cu cineva și a văzut afișul nostru acolo. A fost atras de invitație și a încercat să mă contacteze. El s-a întâlnit cu mine și a spus că locuise în păcat pentru mult timp. După cinci ore de consiliere asupra evangheliei apei și Duhului, în final a recunoscut adevărul ștergerii păcatelor. El a ajuns să fie născut din nou și de asemenea să primească locuirea Duhului Sfânt în acel moment.

Iată altă povestire care s-a întâmplat când căutam o clădire pentru biserică. Am aflat o clădire minunată și dubioasă. Dar pe atunci aveam o cantitate de bani insuficientă, pentru a o închiria ca și construcție pentru biserica noastră. Părea imposibil să închiriez clădirea pe contul lipsei mari, după estimarea mea. Totuși, Duhul Sfânt din mine a spus: „Fii tare și încrezător.” Surprinzător, am putut obține clădirea pentru biserică și să fac lucrarea Sa, mulțumită ajutorului Duhului Sfânt. Duhul Sfânt m-a făcut să predic evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, de atunci încolo. Locuirea Duhului Sfânt din inima mea este cu mine chiar în acest moment, determinându-mă să predic tuturor evanghelia frumoasă. Și-i văd pe cei care aud și cred în această evanghelie frumoasă cum primesc locuirea Duhului Sfânt.

Îi mulțumesc Duhului Sfânt care mi-a dat abilitatea să predic această evanghelie frumoasă. Știu că, chiar întreaga mea viață nu ar fi suficientă să scriu despre toate lucrurile pe care Duhul Sfânt le-a făcut pentru mine. Duhul Sfânt mă lasă să trăiesc cu apa vie care curge liber din inima mea. Îi dau mulțumiri Lui, care locuiește în mine.Duhul Sfânt a plantat biserica, care umblă împreună cu El prin evanghelia apei și a Duhului

Odată am ieșit în sălbăticie pentru a predica evanghelia frumoasă. Pe atunci, Dumnezeu m-a condus spre un orășel și am întâlnit un grup mic de oameni care-L căutau pe Dumnezeu. Dumnezeu m-a condus să le predic evanghelia frumoasă, care i-a făcut să primească locuirea Duhului Sfânt. De asemenea, ei au primit Duhul Sfânt, ascultând și crezând în evanghelia frumoasă. Duhul Sfânt i-a condus să devină conlucrătorii mei și am ajuns să predict această evanghelie frumoasă, întregii lumi, împreună cu ei, de atunci încolo.

Pe atunci, ei erau doar un mic grup de oameni, neaparținând vreunei denominațiuni religioase. Ei doreau să trăiască potrivit cuvintelor lui Dumnezeu, dar strigau disperat către Dumnezeu pentru iertarea păcatelor lor, datorită sclaviei lor față de păcat. Duhul Sfânt m-a condus spre acest grup de oameni și m-a determinat să predic această evanghelie frumoasă. Am văzut că Duhul Sfânt îi pregătise atât pe ei, cât și pe mine, pentru a ne întâlni unul cu altul. Dumnezeu m-a condus să predic evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, începând cu sistemul sacrificial așa cum este scris în Levitic, iar oamenii au primit Duhul Sfânt prin cuvintele evangheliei frumoase.

Dumnezeu a stabilit biserica Duhului Sfânt, împreună cu acei credincioși din evanghelia frumoasă. Duhul Sfânt i-a hotărât ucenicii lui Isus, prin evanghelia frumoasă. Acum, tot mai multe oi au început să primească Duhul Sfânt și să intre în biserică.

Duhul Sfânt m-a condus să încep o școală misionară și să ridic ucenici. El m-a ajutat să-i învăț pe oameni cuvintele lui Dumnezeu și i-am ajutat să învețe să se supună prin credință și să servească, ca lucrători ai lui Dumnezeu. El a permis lucrările evangheliei frumoase să se întâmple oriunde mergeau, iar Dumnezeu Și-a plantat bisericile prin ei. Duhul Sfânt Își conduce slujitorii să predice evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. Duhul Sfânt i-a condus pe credincioși, care au primit ștergerea păcatului, pentru a se uni cu biserica și să fie binecuvântați să trăiască o viață neprihănită în această lume.

Satan îi înșală pe oameni din timpuri străvechi și va continua să facă astfel. Satan le spune oamenilor că pot primi Duhul Sfânt prin rugăciuni de pocăință, postind sau întinzându-și mâinile. Aceasta nu e adevărat deloc. Oamenii nu pot primi Duhul Sfânt prin rugăciuni de pocăință sau întinzându-și mâinile. Ei pot primi Duhul Sfânt doar când sunt iertați de păcate, crezând în evanghelia apei și a Duhului, pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Acesta este singurul înțeles al locuirii Duhului Sfânt. Duhul Sfânt a continuat să-i conducă pe ucenicii lui Isus Hristos să predice evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, pentru a-i ajuta pe oameni să primească Duhul Sfânt.Duhul Sfânt ne-a condus să facem misiuni de literatură în întreaga lume

Așa cum Pavel a lăsat evanghelia frumoasă în epistolele sale, Duhul Sfânt care locuiește în inima mea a fost canalul pentru mine pentru a predica și răspândi evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, în scris. Acesta este motivul pentru care noi publicăm cărți creștine care conțin evanghelia frumoasă, care-i conduce pe credincioși să primească Duhul Sfânt. Mai întâi, am început cu tractate mici de câteva pagini doar, dar curând cărțile noastre care conțin evanghelia frumoasă s-a răspândit în întreaga lume.

Duhul Sfânt care locuiește în mine a condus tot mai mulți oameni să intre în biserică, după ce au primit ștergerea păcatelor lor, citind cărțile și cerzând în evanghelia frumoasă. Mai mult, El ne-a condus să predicăm evanghelia frumoasă în diferite limbi străine. El ne-a condus să predicăm evanghelia frumoasă în jur de aproximativ 150 de țări, în înteaga lume, inclusiv Statele Unite.

Duhul Sfânt a determinat biserica să se roage pentru misiunea din lume și ne-a condus să traducem evanghelia frumoasă în diferite limbi și să o predicăm prin misiuni de literatură, pentru ca multe diferite naționalități să poată auzi și să creadă în ea. Duhul Sfânt m-a condus să conlucrăm cu noi ucenici în alte țări și să predicăm evanghelia frumoasă, acolo împreună cu ei. Îi dau mulțumiri Duhului Sfânt.

Duhul Sfânt m-a umplut cu entuziasm să predic evanghelia în Rusia. Duhul Sfânt ne-a condus să ne rugăm și ne-a dat șansa de a întâlni evangheliști ruși căutători de adevăr și de a le predica evanghelia frumoasă. Atunci au auzit ei pentru prima dată evanghelia frumoasă. Atunci ei au primit Duhul Sfânt șa fel ca noi, după ce au auzit și au crezut evanghelia frumoasă a apei și a Duhului.

Unul dintre ei, profesor al universității naționale din Moscova, mi-a oferit această mărturisire, după ce a auzit evanghelia frumoasă a apei și a Duhului.

„Crezusem în Dumnezeu timp de 6 ani, dar am crezut fără să-L înțeleg cu adevărat. Totuși, după ce am auzit de evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, am avut o credință puternică și consolare liniștitoare în inimă. I-am mulțumit cu adevărat lui Dumnezeu. Până atunci mă gândisem că dusesem o viață religioasă prin adevăratul fel de credință. Viața mea religioasă era constituită din credința în sângele lui Isus, care a murit pentru păcatele noastre. Totuși, nu aveam nici o idee că Dumnezeu mă curățise de toate păcatele.

Atunci, am întâlnit pastori născuți din nou și am auzit de evanghelia frumoasă pe care Dumnezeu ne-a dat-o și am învățat că eram încă un păcătos. Am încercat să aflu mai mult despre evanghelia frumoasă și de asemenea despre ceea ce înseamnă să fii neprihănit. Am realizat că toate păcatele mele au trecut asupra lui Isus când a fost botezat. A fost evanghelia frumoasă. Am realizat că nu doar păcatul original, dar și păcatele mele zilnice și toate păcatele mele viitoare au fost transferate asupra Sa, prin botezul Său. Am câștigat marea fericire de a fi născut din nou, auzind și crezând în această evanghelie a adevărului.”

Mulți ruși, inclusiv acest profesor, au primit Duhul Sfânt, auzind și crezând în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului. Acum, biserica Duhului Sfânt a fost plantată acolo și tot mai mulți oameni au ajuns să creadă în evanghelia frumoasă, prin lucrarea Duhuli Sfânt. Dumnezeu a făcut aceste lucruri și de aceea Îi dau mulțumiri speciale Duhului Sfânt.

Duhul Sfânt care locuiește în mine m-a făcut un creștin născut din nou, exact la fel ca cei care cred în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, iar acum predic lumii evanghelia frumoasă. El a lăsat cărțile noastre despre evanghelia frumoasă să fie tradusă nu doar în limba engleză, ci și în multe alte limbi din înteraga lume. Îi dau mulțumiri Duhului Sfânt. Și tu poți să primești locuirea Duhului Sfânt. Dumnezeu dorește să ai locuirea Duhului Sfânt.

Mulți oameni încearcă să primească Duhul Sfânt, chemându-I numele și rugându-se disperat la Dumnezeu. Totuși, să încerci să primești Duhul Sfânt fără evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, pe care Dumnezeu ne-a dat-o, este o greșală. Să spui că se poate primi Duhul Sfânt fără evanghelia frumoasă a lui Isus a apei și a Duhului, este o învățătură falsă.

Au primit ucenicii lui Isus Duhul Sfânt, fără să creadă în evanghelia frumoasă pe care Isus le-a dat-o?. Nu, absolut nu. Ar trebui să știi că în ziua de azi Duhul Sfânt locuiește în cei care cred în evanghelia frumoasă a apei și a Duhului, iar apa vie a Duhului Sfânt curge din inimile lor. Chiar și în acest moment, apa vie a Duhului Sfânt curge din inima mea, împreună cu evanghelia frumoasă. Aleluia, Îi mulțumesc Domnului.

Înapoi

 


Versiunea de tipărire   |   Trimite prin email această pagină de site unui prieten

 
Bible studies
    Predici
    Declarație de credință
    Ce este evanghelia?
    Termeni biblici
    ÎFP despre Credința creștină

   
Copyright © 2001 - 2019 The New Life Mission. ALL RIGHTS reserved.