" Бесплатно сте добили, бесплатно дајте "
(Матеј 10:8)

ОСНОВИЦА  |  МАПА САЈТА  |  КОНТАКТ  |  ПОМОЋ    
Библијске Студије Бесплатне Хришћанске Књиге Бесплатне хришћанске еКњиге О нама
  Поставке вере

 

Ми верујемо да је Библија, садржана само у Старом и Новом Завету, вербално инспирисана Светим Духом, веродостојна у оригиналном запису, и да је непогрешива и ауторитативна Реч Божија.

Ми верујемо да троједан Бог постоји вечно у три особе: Отац, Син и Свети Дух.

Ми верујемо да је Адам, створен на слику Божију, био искушан од Сатане, бога овог света, и да је отпао. Зато су Адамови синови, сви људи који имају приписану кривицу, потпуно покварени, и неопходно је да се обнове Светим Духом за Спасење.

Ми верујемо да је Исус Христос Бог, био рођен од девице, крштен од Јована Крститеља у Реци Јордан, распет као Јагње Божије, васкрсао изнова из мртвих, и вазнео се у небо, где је Он данас узвишен са Очеве десне стране.

Ми верујемо да спасење постоји са опраштањем греха, приписано Христовој праведности, и дару вечног живота, примљеног самом вером, одвојено од дела.

Ми верујемо да је повратак Исуса Христоса близак, и да ће то бити и лично видљиво.

Ми верујемо да ће спашени бити васкрснути у живот вечни, и блажени у небесима и да ће неспашени бити васкрснути у вечну и свесну казну у паклу.

Ми верујемо да црква, тело Христово, садржи само оне који су рођени изнова, који су крштени Светим Духом у Христу у време обнове, за које Он сада чини посредовање у небесима и због чега ће Он доћи изнова.

Ми верујемо да Христос заповеда црквама да иду кроз све нације и проповедају еванђеље свакој особи, крштавају и уче оне који верују.


Штампана верзија   |  

 
Bible studies
    Беседе
    Поставке вере
    Шта је еванђеље?
    Библијски термини
    Питања из Хришћанске Вере
 

   
Ауторско право © 2001 - 2019 The New Life Mission. СВА ПРАВА задржана.