Macedonian 7

  • ㆍISBN : 9788928240203
  • ㆍPages : 330

Коментари и Проповеди за Книгата Откровение - ДОАЃА ЛИ ЕРАТА НА AНТИХРИСТ, MАЧЕНИШТВО, ВОЗНЕСЕНИЕ И МИЛЕНИУМСКО KРАЛСТВО? (I)

Paul C. Jong

После терористичките напади од 11 септември, сообраќајот кон „www.raptureurance.com“ , интернет-страницата што дава информации за крајното време, се вели дека се зголемил на над 8 милиони хитови, а според заедничкото истражување на CNN и TIME, над 59% од Американците сега веруваат во апокалиптична есхатологија. Одговарајќи на ваквите барања на времето, авторот дава јасна изложеност на клучните теми за Книгата на Откровението, вклучувајќи го и доаѓањето на Антихрист, мачеништвото на светиите и нивното вознесение, Милениумското Кралство и Новото Небо и Земја - сите во контекст на целото Писмо и под водство на Светиот Дух. Оваа книга дава стих по стих коментари за Книгата на Откровение надополнети со деталните проповеди на авторот. Секој што ќе ја прочита оваа книга, ќе ги разбере сите планови што Бог ги има во склад со овој свет. Сега е време да ја препознаете апсолутната потреба да верувате во евангелието на водата и Духот, за да стекнете мудрост што може да ве избави од сите искушенија и неволји на крајното време. Со овие две книги и верувајќи во евангелието на водата и Духот, ќе можете да ги надминете сите искушенија и неволји што се проречени во Откровение.
Audiolibros
undefined
Debido a COVID-19 y la interrupción del servicio de correo internacional,
hemos suspendido temporalmente nuestro "Servicio de Libros Impresos Gratis".
A la luz de esta situación no podemos enviarle los libros por correo en este momento.
Oren para que esta pandemia termine pronto y por la reanudación del servicio postal.