Macedonian 10

  • ㆍISBN : 9788928240265
  • ㆍPages : 405

ШАТОРОТ: Детален Портрет на Исус Христос (II)

Paul C. Jong

Како можеме да ја откриеме вистината скриена во Шаторот? Само со познавање на евангелието на водата и Духот, вистинската супстанца на Шаторот, можеме правилно да го разбереме и да го знаеме одговорот на ова прашање. Всушност, сината, виолетовата и црвената нишка и финото ткаен лен што се манифестираат на портата на дворот на Шаторот, ни ги покажуваат делата на Исус Христос во времето на Новиот Завет ќе го спаси човештвото. На овој начин, Старозаветното Слово на Шаторот и Словото на Новиот завет се тесно и дефинитивно поврзани едни со други, како фино ткаен лен. Но, за жал, оваа вистина е скриена долго време на секој трагач на вистината во Христијанството. Доаѓајќи на оваа земја, Исус Христос го крсти Јован и ја пролева Неговата крв на Крстот. Без разбирање и верување во евангелието на водата и Духот, никој од нас не може да ја открие вистината откриена во Шаторот. Сега мора да ја научиме оваа вистина на Шаторот и да веруваме во тоа. Сите ние треба да сфатиме и да веруваме во вистината што се манифестира во сината, виолетовата и црвената нишка и финото ткаен лен од портата на дворот на Шаторот.
Audiolibros
undefined
Debido a COVID-19 y la interrupción del servicio de correo internacional,
hemos suspendido temporalmente nuestro "Servicio de Libros Impresos Gratis".
A la luz de esta situación no podemos enviarle los libros por correo en este momento.
Oren para que esta pandemia termine pronto y por la reanudación del servicio postal.