Macedonian 8

  • ㆍISBN : 9788928240524
  • ㆍPages : 450

Коментари и Проповеди за Книгата Откровение - ДОАЃА ЛИ ЕРАТА НА AНТИХРИСТ, MАЧЕНИШТВО, ВОЗНЕСЕНИЕ И МИЛЕНИУМСКО KРАЛСТВО? (II)

Paul C. Jong

Повеќето Христијани денес веруваат во теоријата за пред-неволја на вознесението. Бидејќи веруваат во оваа лажна доктрина, учејќи ги дека бидат издигнати пред доаѓањето на Големата Неволја во текот на седум години, тие водат безбожни и религиозни животи, заглавени од самозадоволството.
Но ,вознесението на светиите ќе се случи дури откако маките на седумте труби ќе течат по својот пат и се додека не се истури шестата мака – тоа е, вознесението ќе се случи откако Антихристот ќе се појави среде глобалниот хаос и повторно родените светии ќе се мачени и кога ќе затруби седмата труба. Во тоа време Исус ќе се спушти од небото и ќе се случи воскресение и засилување на родените светии (1.Солунјаните 4: 16-17).
На овој ден, сите во овој свет би стоеле на крстопат на неговата / нејзината вечна судбина. Праведниците кои се повторно родени верувајќи во „евангелието на водата и Духот“, ќе бидат воскреснати и вознесени, и со тоа ќе станат наследници на Милениумското Царство и вечното Царство Небесно, но грешниците кои не беа во можност да учествуваат во ова првото воскресение ќе се соочи со голема казна на седумте чинии истурени од Бога и ќе бидат фрлени во вечниот оган на пеколот.
Затоа, сега мора да излезете од сите лажни доктрини на религиите и похотливоста и збунетите вредности на овој свет и да влезете во вистинското Слово Божјо. Се надевам и се молам дека со читање на моите серии на евангелието на водата и Духот, сите ќе ви бидат дадени со благослов да ги измиете сите свои гревови и да го примите второто доаѓање на нашиот Господ без страв.

Audiolibros
undefined
Debido a COVID-19 y la interrupción del servicio de correo internacional,
hemos suspendido temporalmente nuestro "Servicio de Libros Impresos Gratis".
A la luz de esta situación no podemos enviarle los libros por correo en este momento.
Oren para que esta pandemia termine pronto y por la reanudación del servicio postal.