Macedonian 9

  • ㆍISBN : 9788928240913
  • ㆍPages : 406

ШАТОРОТ: Детален Портрет на Исус Христос ( I )

Paul C. Jong

Како можеме да ја откриеме вистината скриена во Шаторот? Само со познавање на евангелието на водата и Духот, вистинската супстанца на Шаторот, можеме правилно да го разбереме и да го знаеме одговорот на ова прашање.
Всушност, љубичестото, темноцрвеното и црвеното предиво и фино препредениот лен манифестирани на портата од дворот на Шаторот ни ги покажуваат делата на Исус Христос во времето на Новиот Завет што го спасија човештвото. На овој начин, Словото на Шаторот од Стариот Завет и Словото на Новиот завет се тесно и дефинитивно поврзани едни со други, како што е ткаеното платно. Но, за жал, оваа вистина е скриена долго време за секој трагач по вистината во Христијанството.
Доаѓајќи на оваа земја, Исус Христос беше крстен од Јован и ја пролеа Својата крв на Крстот. Без разбирање и верување во евангелието на водата и Духот, никој од нас никогаш не може да ја открие вистината откриена во Шаторот. Сега мора да ја научиме оваа вистина на Шаторот и да веруваме во неа. Сите ние треба да ја сфатиме и веруваме во вистината што се манифестира во љубичестото, темноцрвеното и црвеното предиво и фино препредениот лен на портата од дворот на Шаторот.

Audiolibros
undefined
Debido a COVID-19 y la interrupción del servicio de correo internacional,
hemos suspendido temporalmente nuestro "Servicio de Libros Impresos Gratis".
A la luz de esta situación no podemos enviarle los libros por correo en este momento.
Oren para que esta pandemia termine pronto y por la reanudación del servicio postal.