Macedonian 18

  • ㆍISBN : 9788928240951
  • ㆍPages : 354

Проповеди за Евангелието по Јован (I) - Љубовта на Бога Откриена преку Исус, Единствениот Возљубен Син ( I )

Paul C. Jong

Љубовта на Бога Откриена Преку Исус Христос

Напишано е, " Бога никој никогаш не Го видел; Единородниот Син Бог, Кој е во прегратката на Таткото, Тој Го објави" (Joван 1:18).
Колку совршено ни ја откри Исус љубовта на Бога! Колку совршено нè избави Исус!Која совршена Вистина на спасението е евангелието на водата и Духот! Никогаш не жалиме што го примивме спасението преку нашата вера во Исус, Кој дојде преку вода и крв (1 Јован 5: 6).
Се надевам дека сите верувате во Исус Христос, Кој ја откри љубовта на Бога, чувајте ја верата во Неговата љубов во вашите срца и живејте секојдневно заради ширење на таа љубов. Се надевам дека ќе го стекнете благословот за простување на гревот преку средба со Бога преку евангелието на водата и Духот.

Audiolibros
Debido a COVID-19 y la interrupción del servicio de correo internacional,
hemos suspendido temporalmente nuestro "Servicio de Libros Impresos Gratis".
A la luz de esta situación no podemos enviarle los libros por correo en este momento.
Oren para que esta pandemia termine pronto y por la reanudación del servicio postal.