דרשות

Θέμα 8: Το Άγιο Πνεύμα

[8-5] (1 Ιωάννου 1:1-10) Θέλετε να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα;

(1 Ιωάννου 1:1-10)
«Εκείνο που ήταν από την αρχή, εκείνο που ακούσαμε, εκείνο που είδαμε με τα μάτια μας, εκείνο που τη θέα του κοιτάξαμε και τα χέρια μας ψηλάφησαν, για τον Λόγο τής ζωής, (και η ζωή φανερώθηκε, και είδαμε και δίνουμε μαρτυρία και εξαγγέλλουμε σε σας την αιώνια ζωή, που ήταν προς τον Πατέρα και φανερώθηκε σε μας·) εκείνο που είδαμε και ακούσαμε, εξαγγέλλουμε και σε σας, για να έχετε κι εσείς κοινωνία μαζί μας· και η δική μας, μάλιστα, κοινωνία είναι μαζί με τον Πατέρα και μαζί με τον Υιό του, τον Ιησού Χριστό. Κι αυτά τα γράφουμε σε σας, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης. Και αυτή είναι η υπόσχεση, την οποία ακούσαμε απ’ αυτόν και την αναγγέλλουμε σε σας, ότι: Ο Θεός είναι φως και σ’ αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι. Αν πούμε ότι έχουμε κοινωνία μαζί του και περπατάμε στο σκοτάδι, λέμε ψέματα και δεν πράττουμε την αλήθεια. Αν, όμως, περπατάμε μέσα στο φως, όπως αυτός είναι μέσα στο φως, έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον, και το αίμα τού Ιησού Χριστού, του Υιού του, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία. Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας. Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία. Αν πούμε ότι δεν αμαρτήσαμε, κάνουμε αυτόν ψεύτη και ο λόγος του δεν υπάρχει μέσα μας». 
 
 
Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να έχουμε την αίσθηση της κοινωνίας με το Άγιο Πνεύμα;
Πρώτα πρέπει να ξέρουμε και να πιστέψουμε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και να καθαριστούμε από τις αμαρτίες μας με πίστη.

Αν θέλετε να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα, πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι ακόμη και μια μικρή αμαρτία ενώπιον του Κυρίου κάνει μια τέτοια κοινωνία αδύνατη. Ίσως σκέφτεστε, «Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να μην έχει έστω και λίγη αμαρτία ενώπιον του Κυρίου;» Αν όμως επιθυμείτε αληθινά την κοινωνία μαζί Του, τότε δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου σκοτάδι στην καρδιά σας. Επομένως, για να έχετε κοινωνία μαζί Του, χρειάζεται να ξέρετε ότι πρέπει να πιστέψετε στο ευαγγέλιο της λύτρωσης και να καθαριστείτε από όλες τις αμαρτίες. 
Αν επιθυμείτε αληθινά να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα, τότε πρέπει πρώτα να μάθετε και να πιστέψετε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, και να καθαριστείτε από τις αμαρτίες σας μέσω της πίστης. Αν δεν ξέρετε το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, και δεν το λάβετε στην καρδιά σας, τότε δεν πρέπει ούτε να σκέφτεστε να έχετε κοινωνία μαζί Του. Μπορείτε να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα μόνο όταν εξαγνιστούν όλες οι αμαρτίες σας από την καρδιά σας με το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
Όλες οι αμαρτίες μπορούν να εξαγνιστούν από το μυαλό του καθενός, με την αλήθεια του ύδατος και του Πνεύματος. Ο Κύριος σας ευλογεί με το Άγιο Πνεύμα όταν πιστεύετε στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Θέλετε αληθινά να έχετε κοινωνία μαζί με τον Κύριο και το Άγιο Πνεύμα; Τότε αναγνωρίστε τις αμαρτίες σας και πιστέψτε στο όμορφο ευαγγέλιο για να καθαριστείτε από την αμαρτία. Μετά από αυτό μπορείτε αληθινά να έχετε κοινωνία μαζί Του. 
Αν επιθυμείτε να έχετε κοινωνία με τον Κύριο, πρέπει να πιστέψετε στο βάπτισμα που έλαβε ο Ιησούς από τον Ιωάννη στον ποταμό Ιορδάνη και επίσης στο αίμα Του στον Σταυρό. Αν οι άνθρωποι επιθυμούν αληθινά να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα, πρέπει να ξέρουν τι είναι το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι Άγιο. Και επομένως μπορεί να κατοικήσει μόνο σε όσους πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο. 
Ας δούμε μια ομολογία από κάποιον του οποίου οι αμαρτίες καθαρίστηκαν με πίστη στο βάπτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη και στο αίμα Του, και που τώρα έχει κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. 
«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι σ’ αυτό τον κόσμο, και καθένας ζει με τις σκέψεις και τους τρόπους του. Ήμουν ένας από αυτούς. Είχα μια πολύ συνηθισμένη ζωή και από την παιδική μου ηλικία ακολουθούσα τη μητέρα μου στην εκκλησία και φυσικά έφτασα να πιστέψω στον Θεό. Ο πατέρας μου ήταν άθεος και με επέκρινε συχνά για τις πεποιθήσεις μου, όμως όλοι οι υπόλοιποι από την οικογένειά μου πήγαιναν στην εκκλησία. Το να πηγαίνω στην εκκλησία ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. 
Ωστόσο, στη διάρκεια της εφηβείας μου, βλέποντας τον πατέρα μου, ήρθαν μέσα μου πολλές σκέψεις σχετικά με πράγματα όπως η ζωή και ο θάνατος, ο Ουρανός και ο άδης. Οι περισσότεροι άνθρωποι είπαν ότι αν πίστευα στον Θεό θα μπορούσα να μπω στον Ουρανό και να γίνω παιδί Του, αλλά δεν ήμουν ποτέ βέβαιος γι’ αυτό. Δεν ήμουν ποτέ βέβαιος ότι είχα γίνει παιδί Του. Είχα μάθει ότι αν έκανα το καλό στη γη, τότε θα μπορούσα να μπω στον Ουρανό και έτσι προσπάθησα να κάνω το καλό στους φτωχούς. 
Αλλά σε μια πλευρά της καρδιάς μου, ήξερα ότι είχα αμαρτήσει. Ίσως έμοιαζα με καλό άνθρωπο στους άλλους αλλά δε μπορούσα παρά να αισθάνομαι ενοχή για τις αμαρτίες μου. Εκείνη την εποχή, συνήθιζα να πηγαίνω στην εκκλησία και να προσεύχομαι, «Παρακαλώ κάνε με αληθινά να είμαι παιδί Σου. Παρακαλώ κάνε με να ξέρω την αλήθεια». Προσευχόμενος, ανέπτυξα μια νέα τάση στην καρδιά μου. Όποτε άκουγα τη διδασκαλία των λόγων Του, δε μπορούσα να κατανοήσω ούτε να δω τις λέξεις. Φθειρόμουν από το κενό της ζωής μου, την αμαρτία μου, το θάνατο κ.λπ. 
Είχα σκέψεις όπως, «Θέλω να αναγεννηθώ. Αν μπορέσω να αναγεννηθώ δε θα ζω έτσι». Όμως, παρά αυτές τις σκέψεις πήγαινα στην εκκλησία λιγότερο συχνά και τα εφηβικά μου χρόνια πέρασαν. Έπρεπε τώρα να βρω μια εργασία αλλά ήταν δυσκολότερο από ό,τι νόμιζα. Ήμουν ακόμα περισσότερο στενοχωρημένος και ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησα, δε μπορούσα να χαμογελάσω. Κοιτάζοντας τον εαυτό μου με μια άδεια καρδιά, έπεσα σε κατάθλιψη. Εκείνη την εποχή, άκουσα το ευαγγέλιο από τον μεγαλύτερο αδελφό μου. 
«Μετανοήσατε λοιπόν και επιστρέψατε, διά να εξαλειφθώσιν αι αμαρτίαι σας, διά να έλθωσι καιροί αναψυχής από της παρουσίας του Κυρίου» (Πράξ. 3:19). Αυτό ήταν ακριβώς το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Όλα όσα είχα μάθει στις προηγούμενες συναθροίσεις εκκλησιών, ήταν ότι ο Ιησούς πέθανε στον Σταυρό για τις αμαρτίες μας. Αλλά αυτό το ευαγγέλιο μου είπε ότι ο Ιησούς βαφτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή για να αναλάβει τις αμαρτίες μας και κρίθηκε για τις αμαρτίες μας στον Σταυρό. 
Πήγαινα στην εκκλησία όλη τη ζωή μου και είχα προσποιηθεί ότι είμαι παιδί του Θεού, αλλά είχα αποτύχει. Είχα προσπαθήσει να καταλάβω την έννοια των λόγων Του αλλά είχα αποτύχει. Ωστόσο, αφότου άκουσα το όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και πίστεψα σ’ αυτό, η αμαρτία μέσα μου και όλα τα πράγματα που με βασάνιζαν εξαφανίστηκαν και η καρδιά μου γέμισε ειρήνη. 
Νόμιζα πως αν πίστευα μόνο στον Θεό με ενθουσιασμό και πήγαινα στην εκκλησία έχοντας τέλεια συμμετοχή, τότε θα πήγαινα στον Ουρανό. Αλλά ο Θεός μου έστειλε το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, και οι αμαρτίες μου συγχωρέθηκαν. Μου έδωσε το δώρο του Αγίου Πνεύματος. Πριν λάβω την λύτρωσή Του, δεν γνώριζα για το Άγιο Πνεύμα ούτε την ιδέα της ομιλίας σε γλώσσες. Απλά πήγαινα στην εκκλησία και πίστευα ότι αν ζούσα ένθερμα και υπηρετούσα την εκκλησία μου, τότε ο Θεός θα με ευλογούσε. Όμως, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να λάβω το Άγιο Πνεύμα μόνο όταν θα είχαν συγχωρεθεί οι αμαρτίες μου μέσω του όμορφου ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος. 
Προηγούμενα στη ζωή μου ήμουν ακόμα στην αμαρτία, παρ’ όλο που πίστευα στον Θεό. Και ζούσα ένα χλιαρό είδος ζωής, χωρίς να ξέρω τη σημασία του Αγίου Πνεύματος. Αλλά μέσω του δούλου Του, που κήρυξε το όμορφο ευαγγέλιο σύμφωνα με τη Βίβλο, πίστεψα και έμαθα ότι το Άγιο Πνεύμα κατοίκησε και σ’ εμένα. 
Όταν έλαβα τη λύτρωση, στην αρχή δε μπορούσα να καταλάβω αν το Άγιο Πνεύμα ήταν μέσα μου ή όχι. Αλλά μελετούσα συνεχώς τους λόγους Του και συνειδητοποίησα ότι μια νέα πίστη άνθιζε στην καρδιά μου και ότι είχα λάβει την εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος. Τώρα είναι αληθινό και αισθάνομαι πεπεισμένος ότι το Άγιο Πνεύμα κατοικεί σ’ εμένα! Όταν συγχώρεσε τις αμαρτίες μου, ήξερα ότι μόνο όσοι είναι χωρίς αμαρτία θα μπορούσαν να γίνουν παιδιά του Θεού και να λάβουν το Άγιο Πνεύμα. 
Επίσης ήξερα ότι οι προσπάθειές μου να φανώ τέλειος στα μάτια Του ή να ζήσω τέλεια, δε θα με έκαναν ποτέ να λάβω το Άγιο Πνεύμα. Ο Θεός έρχεται σε όσους ξέρουν ότι είναι αμαρτωλοί αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν γι’ αυτό. Συναντά όσους Τον επιζητούν διακαώς και Τον χρειάζονται. 
Με έκανε να δω ότι κάνοντας το καλό και πιστεύοντας στον Θεό με αδιάφορη ανεμελιά δε θα με έφερνε στον Ουρανό και ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε σ’ αυτό τον κόσμο για να με σώσει από τις αμαρτίες μου μέσω του όμορφου ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος. Μου έδωσε το Άγιο Πνεύμα για να κατοικεί μέσα μου για πάντα. 
Ευχαριστώ τον Κύριο που με έκανε παιδί Του και με ευλόγησε με την εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος. Αν δεν ήταν ο Κύριος, θα είχα ακόμα αμαρτία στην καρδιά μου και θα καταδικαζόμουν σε μια αιώνια φυλάκιση στον άδη. 
Επιπλέον, κάποτε πίστευα μόνο στο αίμα στον Σταυρό και δε μπορούσα να λάβω το Άγιο Πνεύμα παρ’ όλο που το ήθελα. Εκείνη την εποχή πίστευα στον Ιησού αλλά είχα αμαρτία στην καρδιά μου, που με εμπόδιζε να λάβω το Άγιο Πνεύμα. Ένας αμαρτωλός δε μπορεί να λάβει το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά του. Αλλά πολλοί αμαρτωλοί προσπαθούν ακόμα να λάβουν το Άγιο Πνεύμα, παρ’ όλο που οι καρδιές τους είναι γεμάτες αμαρτία. 
Αν επιθυμείτε αληθινά να λάβετε το Άγιο Πνεύμα και να έχετε κοινωνία μαζί Του, πρέπει να πιστέψετε στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και να λάβετε τη λύτρωση. Είστε ακόμα αμαρτωλός; Τότε μπορείτε να ακούσετε το αληθινό ευαγγέλιο από εκείνους που έχουν λάβει ήδη το Άγιο Πνεύμα. Όσοι θέλουν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα πρέπει να έχουν διψασμένη καρδιά και εμπιστοσύνη στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
Μόνο οι δίκαιοι μπορούν να ακούσουν τους λόγους του Αγίου Πνεύματος μέσω της εκκλησίας. Μπορούν να ζήσουν τις ζωές της πίστης τους ακούγοντας το όμορφο ευαγγέλιο αλλά οι αμαρτωλοί ζουν τις καταραμένες ζωές τους προορισμένοι για τον άδη χωρίς ποτέ να ακούσουν το ευαγγέλιο. 
Συνεπώς, πρέπει να μάθετε για το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Γιατί πρέπει να πιστέψετε σ’ αυτό το ευαγγέλιο; Είναι απαραίτητο να ξεφύγεις από τη θρησκεία του νόμου και να χτίσεις την πίστη σου στο όμορφο ευαγγέλιο που βασίζεται στους λόγους του Θεού. Οι μαθητές του Ιησού ακολούθησαν αυτό το όμορφο ευαγγέλιο και τώρα ανήκουν σε όσους έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα. Το όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος είναι το ίδιο ακριβώς με εκείνο που ακολουθούσαν οι απόστολοι στην αρχή της πρώτης εκκλησίας. Όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να λάβουν το Άγιο Πνεύμα. Μόνο τότε μπορούν να γίνουν παιδιά του Θεού. 
Όσοι δεν πιστεύουν ακόμα στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος έχουν αμαρτία στις καρδιές τους. Δε μπορούν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Για να έχουν κοινωνία μαζί Του, πρέπει αρχικά να πιστέψουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος που τους έδωσε ο Θεός και να λάβουν το Άγιο Πνεύμα. 
 
 
Η Βίβλος αναφέρει επανειλημμένα το Άγιο Πνεύμα 
 
Η εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος άρχισε μετά την ανάσταση του Ιησού. Τώρα είναι η ημέρα της σωτηρίας και τώρα είναι ο χρόνος της απεριόριστης χάρης Του. Όμως είναι αληθινά ατυχές αν δεν λάβουμε το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και αν ζούμε χωρίς κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. 
Έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα; Εμποδίζεστε να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα λόγω των αμαρτιών σας; Τότε μάθετε για το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος που σας έδωσε ο Θεός και πιστέψτε σ’ αυτό. Αν πιστέψετε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, το Άγιο Πνεύμα θα κατοικήσει στην καρδιά σας και θα είναι σύντροφός σας. Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μόνο στις καρδιές όσων πιστεύουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα αποκαλύπτει συχνά τη θέλησή Του στις καρδιές των δίκαιων. Η διακονία του Παύλου με το Άγιο Πνεύμα ήταν να διαδώσει το όμορφο ευαγγέλιο. 
Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποιον που έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα; Ποιο είναι το μέτρο; Το μέτρο είναι αν πιστεύει ή όχι στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Αν ο άνθρωπος ξέρει και πιστεύει στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, τότε είναι άνθρωπος που έχει την εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος. 
Το Άγιο Πνεύμα δεν κατοικεί σε όσους δεν πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο. Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μόνο σε όσους πιστεύουν στη συγχώρεση της αμαρτίας που προέρχεται από το βάπτισμα που έλαβε ο Ιησούς από τον Ιωάννη και το αίμα Του στον Σταυρό. Επιθυμείτε να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα; 
Ξέρετε ποιο είδος ευαγγελίου πρέπει να γνωρίζετε για να λάβετε το Άγιο Πνεύμα και να έχετε κοινωνία μαζί Του; Το όμορφο ευαγγέλιο βρίσκεται μέσα στην πίστη στο βάπτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη και στο αίμα Του στον Σταυρό. Αν δεν πιστεύετε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, οι αμαρτίες σας δε μπορούν να συγχωρεθούν και επομένως το Άγιο Πνεύμα δε μπορεί να κατοικήσει σε σας. Το Άγιο Πνεύμα απαιτεί οι άνθρωποι να πιστέψουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος για να το λάβουν. 
Το Άγιο Πνεύμα δε μπορεί να κατοικήσει μέσα στις καρδιές των αμαρτωλών. Αν θέλετε να λάβετε το Άγιο Πνεύμα, πρέπει πρώτα να πιστέψετε στο όμορφο ευαγγέλιο για να καθαριστείτε από όλες τις αμαρτίες σας. Επίσης, αν επιθυμείτε να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα, πρέπει να είστε πιστοί στο κήρυγμα του όμορφου ευαγγελίου. Αν θέλετε να οδηγείστε από το Άγιο Πνεύμα, πρέπει πάντα να αγαπάτε το όμορφο ευαγγέλιο και να προσπαθείτε να το διαδώσετε οπουδήποτε πηγαίνετε. Το Άγιο Πνεύμα είναι με όσους κηρύττουν το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
Η εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος δίνεται μόνο στους δίκαιους, εκείνους που πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο. Μόνο οι δίκαιοι που πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο, μπορούν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Το όμορφο ευαγγέλιο που εγκρίνει το Άγιο Πνεύμα είναι το ευαγγέλιο που ολοκληρώθηκε με το βάπτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη και το αίμα Του (Α΄ Ιωάν. 5:3-7). 
Ο Πέτρος επίσης πίστευε στο όμορφο ευαγγέλιο και είπε, «Του οποίου αντίτυπον ον το βάπτισμα, σώζει και ημάς την σήμερον, ουχί αποβολή της ακαθαρσίας της σαρκός, αλλά μαρτυρία της αγαθής συνειδήσεως εις Θεόν, διά της αναστάσεως του Ιησού Χριστού» (Α΄ Πέτρ. 3:21). Στη Βίβλο, το «ύδωρ» συχνά αντιπροσωπεύει το βάπτισμα που έλαβε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. 
Εκείνοι που μπορούν να λάβουν το Άγιο Πνεύμα έχουν λάβει τη λύτρωση μέσω του όμορφου ευαγγελίου και είναι χωρίς αμαρτία. Όσοι πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο μπορούν να λατρεύουν τον Πατέρα με πνεύμα και αλήθεια με την οδηγία του Πνεύματος (Ιωάν. 4:23). Το Άγιο Πνεύμα βοηθά τους δίκαιους να ζουν τις ζωές τους γεμάτοι με το Άγιο Πνεύμα. Όσοι έχουν την εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος, μπορούν να ζήσουν για πάντα δοξάζοντας τον Κύριο. Το Άγιο Πνεύμα εγγυάται ότι είμαστε παιδιά του Θεού. Μπορούμε να ζήσουμε για πάντα μέσα στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και μέσα στο Άγιο Πνεύμα. 
 
 
Το Άγιο Πνεύμα δεν έχει κοινωνία με όσους εξαπατούν τον εαυτό τους
 
Το Άγιο Πνεύμα λέει στους αμαρτωλούς, «Εάν είπωμεν ότι αμαρτίαν δεν έχομεν, εαυτούς πλανώμεν και η αλήθεια δεν είναι εν ημίν». (Α΄ Ιωάν. 1:8) Το Άγιο Πνεύμα δε μπορεί να κατοικήσει σε εκείνους που εξαπατούν τον εαυτό τους. Το Άγιο Πνεύμα ελέγχει τους αμαρτωλούς, λέγοντας, «Γιατί δεν πιστεύετε στο όμορφο ευαγγέλιο που ολοκληρώθηκε με το βάπτισμα του Ιησού και το αίμα Του;» 
Θα εξετάσουμε μια ομολογία ενός αναγεννημένου Χριστιανού, που αρχικά πίστευε ότι έλαβε το Άγιο Πνεύμα χωρίς την απόδειξη του βαπτίσματος του Ιησού και του αίματός Του. Αυτός ο άνθρωπος τώρα πιστεύει στο ευαγγέλιο του ύδατος και του αίματος, και έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα. Εδώ, πρέπει να επισημάνουμε ακριβώς σε ποιους κατοικεί το Άγιο Πνεύμα. 
«Ο Θεός άρχισε να ζει στην καρδιά μου όταν αναγνώρισα τον λόγο της ύπαρξής μου σ’ αυτό τον κόσμο. Κοιτάζοντας στον εαυτό μου, σκεφτόμουν την αδυναμία μου να ζήσω σ’ αυτό τον σκληρό κόσμο μόνος και μου ήρθε ένας πόθος για τον Θεό. Δεν έψαξα για τον Θεό αλλά φυσιολογικά δέχτηκα την ύπαρξή Του, επειδή δεν είναι ορατός αλλά υπάρχει. Φυσικά αναρωτιόμουν, «Υπάρχει πραγματικά;» αλλά ακόμη και η σκέψη αυτή με τρομοκρατούσε, επειδή πιστεύω σταθερά ότι Εκείνος είναι ο Δημιουργός των πάντων. 
Όσοι απέρριψαν τον Θεό φαίνονταν ανόητοι, όμως με κάποιους τρόπους ισχυρότεροι από εμένα. Έμοιαζαν ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα πάντα μόνοι τους, ενώ εγώ από την άλλη έμοιαζα σαν ένας αδύναμος ανόητος. Επειδή όμως είχα ελπίδες για τη ζωή μετά το θάνατο, κοίταξα στον Θεό με ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό. Αναρωτιόμουν αν ο Ουρανός ήταν τόπος για ανθρώπους όπως εμένα, που αισθάνονται ότι πάντα έχουν ελλείψεις. Και αυτή η ερώτηση με έκανε να θέλω πιο θερμά τον Ουράνιο Παράδεισο. 
Οι γονείς μου απέβλεπαν σε ανθρώπους θρησκόληπτους και οι συγγενείς μου πήγαιναν στην εκκλησία χωρίς πραγματική αφιέρωση. Σκέφτονταν ότι η αφιέρωσή μου στην εκκλησία θα έσβηνε σύντομα, γι’ αυτό δεν με εμπόδισαν να πηγαίνω στην εκκλησία έως ότου ήμουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, πήγαινα από εκκλησία σε εκκλησία και τελικά άρχισα να πηγαίνω σε μια μικρή εκκλησία κοντά στο σπίτι μου ώσπου πήγα στο κολέγιο. 
Ο λόγος που διάλεξα να παρακολουθώ αυτή την εκκλησία, ήταν επειδή έδινε ισχυρή έμφαση στο ευαγγέλιο. Ο ποιμένας της εκκλησίας ήταν ευαγγελικός αναζωπυρωτής που προφανώς δεν έκανε τίποτα που παραβίαζε τους λόγους της Βίβλου. Είχα λόγους να ζω μια θρησκευτική ζωή ένθερμα, ακόμα και όταν ήμουν στρεσαρισμένος και καταπιεσμένος από τις σπουδές μου. 
Ο λόγος ήταν ότι όταν οι άνθρωποι έλεγαν τα μέλη της εκκλησίας μου ειδωλολάτρες, εγώ πίστευα ότι η εκκλησία μου ήταν σωστή και ήμουν σίγουρος ότι θα πήγαινα στον Ουρανό. Εκείνη η βεβαιότητα βασιζόταν στο ευαγγέλιο. Έλεγαν ότι οι αμαρτωλοί δε μπορούν να μπουν στις πύλες του Ουρανού αλλά οι άνθρωποι των άλλων εκκλησιών έλεγαν επίσης ότι οι καρδιές τους ήταν γεμάτες αμαρτία. Επίσης πίστεψα ότι οι άνθρωποι της εκκλησίας μου ήταν αμαρτωλοί προτού να πάω στην εκκλησία, γι’ αυτό δεν σκέφτηκα πολύ αυτή την κριτική. 
Αλλά αυτοί οι αποκαλούμενοι ευαγγελικοί αναζωπυρωτές ήταν διαφορετικοί από αυτό που είχα δοκιμάσει στο παρελθόν. Έλεγαν πως αν πιστέψουμε στον Ιησού με τον σωστό τρόπο, είμαστε χωρίς αμαρτία. Και μόνο όσοι είναι χωρίς αμαρτία μπορούν να πάνε στον Ουρανό. Επίσης έλεγαν ότι ο Ιησούς μας έφερε δικαιοσύνη στον Σταυρό και επομένως δεν είμαστε αμαρτωλοί αλλά δίκαιοι άνθρωποι. Αρχικά δεν το πίστεψα αυτό, όταν όμως το σκέφτηκα είχε νόημα. Ήμουν νέος και σκεφτόμουν ότι αν ήθελα να πάω στον Ουρανό, ο Θεός θα με άφηνε να μπω μόνο αν ήμουν χωρίς αμαρτία, επειδή ο Θεός περιφρονεί την αμαρτία. 
Αυτή η εκκλησία είχε διαφορετικές πεποιθήσεις από εκείνες που είχα εγώ, και το τελετουργικό των συνάξεων λατρείας ήταν λίγο διαφορετικό επίσης. Επειδή όμως ο Ουρανός είναι τόπος όπου μόνο λίγοι εκλεκτοί μπορούν να μπουν, οι άνθρωποι σ’ αυτή την εκκλησία έμοιαζαν ότι είχαν υιοθετήσει τις σωστές πεποιθήσεις. Επειδή η εκκλησία τόνιζε το σώμα και το αίμα του Ιησού, κάθε Κυριακή παίρναμε ένα κομμάτι ψωμί και μια γουλιά κρασί. Επειδή αυτή η τελετή βασιζόταν στους λόγους της Βίβλου, την δέχτηκα. Αργότερα όμως ανακάλυψα ότι οι άνθρωποι συμμετείχαν απλά στο τελετουργικό χωρίς να καταλαβαίνουν την αληθινή έννοιά του. 
Πίστευα ότι το Άγιο Πνεύμα κατοικούσε στις καρδιές των πιστών και στις καρδιές των δίκαιων, και ότι άκουγε όλες τις προσευχές τους. Έτσι, πίστευα ότι το Άγιο Πνεύμα κατοικούσε μέσα μου. Ήμουν τόσο βέβαιος ότι ο Θεός ήταν σύντροφός μου και δεν αμφέβαλα ποτέ για το ευαγγέλιο στο οποίο πίστευα. Όταν περνούσα δύσκολες ώρες, μιλούσα στον Θεό σαν να ήταν ακριβώς δίπλα μου. Πίστευα ότι με άκουγε όταν Του έλεγα πράγματα που δε θα μπορούσα να πω σε κανέναν άλλο. Έτσι, Τον εμπιστεύθηκα και εξαρτήθηκα από Αυτόν. 
Δε μπορούσα να καταλάβω εκείνους που πηγαίνουν στις συναθροίσεις αναζωπύρωσης για να μιλήσουν σε γλώσσες και γελούσα με όσους παρακολουθούσαν συναθροίσεις νηστείας και προσευχής. Εξετάζοντας τέτοιες προσπάθειες σκεφτόμουν, «Γιατί κάνουν τέτοιες ανόητες προσπάθειες για να λάβουν το Άγιο Πνεύμα; Το Άγιο Πνεύμα έρχεται μέσα τους μόνο όταν είναι χωρίς αμαρτία και μένει για πάντα. Αυτοί πρέπει να είναι αμαρτωλοί. Δε θα ερχόταν μέσα τους ακόμη και με όλες τις προσπάθειές τους». Αισθανόμουν οίκτο γι’ αυτούς. Σκεφτόμουν ότι ήταν τόσο ανόητοι. Με αυτά στο νου, έφτασα να σκέφτομαι ότι η δική μου πίστη στο ευαγγέλιο ήταν η καλύτερη και οι πίστεις των άλλων ήταν όλες ένα ψέμα. 
Η αλαζονία στην καρδιά μου έφθασε στην κορυφή. Για 10 χρόνια ζούσα μια δική μου θρησκευτική ζωή. Αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος άρχισαν να έρχονται στο μυαλό και στην καρδιά μου ερωτήσεις. Σκεφτόμουν, «Εγώ είμαι χωρίς αμαρτία λόγω του ευαγγελίου του αίματος στον Σταυρό, αλλά είναι όλοι οι άλλοι πιστοί επίσης χωρίς αμαρτία; Πιστεύουν πραγματικά σ’ αυτό το ευαγγέλιο επίσης;» Δεν ήξερα γιατί άρχισα αυτές τις ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις απλά ήρθαν στο μυαλό μου και δε μπορούσα να ρωτήσω κανέναν. Ήταν μια προσωπική πεποίθηση και δεν έπρεπε να παραβιαστεί. Και θα ήταν μια αγενής ερώτηση να ρωτήσω οποιονδήποτε άλλο. 
Όμως άρχισα να κάνω αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό μου. Ενώ ήμουν στο κολέγιο, άρχισα να κάνω πράγματα που δεν επιτρέπονταν από τις θρησκευτικές οδηγίες και η καρδιά μου έγινε τόσο σκοτεινή που οι πεποιθήσεις μου άρχισαν να ελαττώνονται. Δεν ήμουν πια βέβαιος για τις πεποιθήσεις μου. «Μπορώ να πω τον εαυτό μου δίκαιο άνθρωπο; Ο Ιησούς με καθάρισε πραγματικά από όλες τις αμαρτίες μου;» Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση, αναγκάστηκα να σκεφτώ το ευαγγέλιο του Σταυρού και έκανα πλύση εγκεφάλου στον εαυτό μου μ’ αυτό. Αλλά όσο περισσότερο πίεζα τον εαυτό μου, τόσο περισσότερο χανόμουν και άλλο πια δεν πήγαινα στις συναθροίσεις της εκκλησίας. Χρησιμοποίησα ως δικαιολογία τις δραστηριότητες της λέσχης μου. 
Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση και το χάος, συνάντησα τελικά την αλήθεια. Άκουσα για το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και μου ήρθε σαν μια αστραπή. Ο αντίκτυπος ήταν τόσο μεγάλος, που αισθάνθηκα ότι θα κλάψω. Ακούγοντας όμως το ευαγγέλιο, έπρεπε να αναγνωρίσω ότι όλα όσα είχα πιστέψει έως τότε ήταν ψεύτικα. 
Δεν είχα παραδώσει ποτέ τις αμαρτίες μου στον Ιησού. Αόριστα είχα πιστέψει ότι είχε αναλάβει τις αμαρτίες μου και ότι ήμουν άνθρωπος χωρίς αμαρτία, αλλά αυτό δεν ήταν πραγματικότητα. Γιατί ήρθε ο Ιησούς σ’ αυτό τον κόσμο και βαφτίστηκε; Επειδή ήθελε να μας δείξει ότι ήταν τόσο πράος όσο ένα αρνί; Για να αποδείξει ότι ήρθε σαν άνθρωπος; Ή για να προφητεύσει τον αναπόφευκτο θάνατό Του; Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ πως οποιαδήποτε ασαφής γνώση που είχα για το βάπτισμα ήταν τόσο μεγάλης σημασίας. Η αλήθεια ήταν ότι ο Ιησούς βαφτίστηκε από τον Ιωάννη, τον αντιπρόσωπο όλης της ανθρωπότητας, και με εκείνο το βάπτισμα μεταβιβάστηκαν σ’ Αυτόν όλες οι αμαρτίες μας. 
«Ω! Γι’ αυτό έγινε ο Ιησούς ο αμνός του Θεού που σήκωσε επάνω Του όλες τις αμαρτίες μας!» Τώρα όλα απόχτησαν νόημα. «Ο Ιησούς κρίθηκε για τις αμαρτίες μου στον Σταυρό. Γι’ αυτό είμαι χωρίς αμαρτία στην καρδιά μου». Τη στιγμή που γνώρισα το ευαγγέλιο του ύδατος (το βάπτισμα του Ιησού), του αίματος (τον Σταυρό), και του Αγίου Πνεύματος (ότι ο Ιησούς είναι Θεός), οι αμαρτίες που αισθανόμουν στην καρδιά μου εξαφανίστηκαν. 
Τώρα είμαι αληθινά άνθρωπος δίκαιος και χωρίς αμαρτία, και το Άγιο Πνεύμα κατοικεί τελικά στην καρδιά μου. Η πίστη που είχα στον Σταυρό δεν ήταν αρκετή για να με καθαρίσει από τις αμαρτίες που είχα στην καρδιά μου. Αν δεν ξέρετε σωστά πώς μεταβιβάστηκαν οι αμαρτίες σας στον Ιησού, οι αμαρτίες σας δε μπορούν να συγχωρεθούν και το Άγιο Πνεύμα δε μπορεί να κατοικήσει μέσα σας. Ευχαριστώ τον Κύριο. Μπόρεσα να λάβω το Άγιο Πνεύμα μέσω του όμορφου ευαγγελίου. 
Συγχωρέθηκα με το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος χωρίς καμία προσπάθεια, και το Άγιο Πνεύμα κατοικεί σ’ εμένα τώρα και για πάντα. Τώρα μπορώ υπερήφανα να ονομαστώ άνθρωπος χωρίς αμαρτία και μπορώ να είμαι υπερήφανος επειδή η Βασιλεία των Ουρανών είναι δική μου. Εκμεταλλεύομαι αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον Κύριο που μου έδωσε τέτοια ευλογία δωρεάν. Αλληλούια!» 
Όσοι λαβαίνουν το Άγιο Πνεύμα μπορούν να πουν ότι είναι χωρίς αμαρτία ενώπιον του Θεού. Άσχετα πόσο καιρό έχετε πιστέψει στον Ιησού, αν δεν πιστεύετε στο όμορφο ευαγγέλιο που μας έδωσε ο Θεός, σίγουρα έχετε αμαρτία στην καρδιά σας. Άνθρωποι όπως αυτός εδώ εξαπατούν τον εαυτό τους και τον Θεό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν συναντήσει ποτέ τον Κύριο. Αν ένας αμαρτωλός θέλει να έχει κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα, πρέπει πρώτα να σταματήσει να εξαπατά τον εαυτό του και να ομολογήσει ότι έχει αμαρτήσει. Μόνο τότε θα είναι κατάλληλος για να πιστέψει στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Όσοι πιστεύουν σ’ αυτό το όμορφο ευαγγέλιο αξίζουν να λάβουν το Άγιο Πνεύμα. 
Τι λέει το Άγιο Πνεύμα στους αμαρτωλούς; Τους συμβουλεύει να λάβουν συγχώρεση για τις αμαρτίες τους, με πίστη στο όμορφο ευαγγέλιο που ολοκληρώθηκε με το βάπτισμα του Ιησού και το αίμα Του. Αν λέτε ότι δεν είστε αμαρτωλός όταν έχετε αμαρτήσει, τότε δε θα λάβετε ποτέ το Άγιο Πνεύμα. Όσοι δεν πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο και λένε ότι δεν έχουν αμαρτήσει, εξαπατούν και τον Θεό και τον εαυτό τους. Οι αμαρτωλοί πρέπει να μάθουν το όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και να λάβουν το Άγιο Πνεύμα. Μόνο τότε μπορούν να ελευθερωθούν από την αυστηρή κρίση του Θεού. 
 
 
Οι δίκαιοι μπορούν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα ομολογώντας τις αμαρτίες τους 
 
Μιλώ σε όσους πιστεύουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και έτσι έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα. Ας εξετάσουμε τι έχει πει ο Θεός στους δίκαιους. Στην Α΄ Ιωάν. 1:9, λέει, «Εάν ομολογώμεν τας αμαρτίας ημών, είναι πιστός και δίκαιος, ώστε να συγχωρήση εις ημάς τας αμαρτίας και καθαρίση ημάς από πάσης αδικίας». Αυτός ο στίχος σημαίνει ότι μπορούμε να καθαρίσουμε τις πραγματικές αμαρτίες μας από τις λερωμένες καρδιές μας, όταν θυμόμαστε και πιστεύουμε στο όμορφο ευαγγέλιο που λέει ότι ο Ιησούς πήρε όλες τις αμαρτίες μας όταν βαφτίστηκε και τις εξιλέωσε όταν σταυρώθηκε. Οι δίκαιοι χρειάζεται να ομολογήσουν τις πραγματικές αμαρτίες τους στον Θεό. Μόνο τότε μπορούν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Οι δίκαιοι πρέπει να ομολογήσουν τις πραγματικές αμαρτίες τους και να συνεχίσουν να πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο. 
Το όμορφο ευαγγέλιο του βαπτίσματος και του αίματος του Ιησού καθάρισε όλες τις αμαρτίες μας πριν πολύ καιρό και γι’ αυτό, οι δίκαιοι πρέπει να πιστέψουν σ’ αυτό το ευαγγέλιο και να απαλλαγούν από όλες τις αμαρτίες τους. Ο Κύριος έχει συγχωρέσει ήδη όλες τις αμαρτίες τους με το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Οι δίκαιοι πρέπει να πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο για να είναι απαλλαγμένοι από τις αμαρτίες τους. Όταν μολύνονται με τις πραγματικές αμαρτίες τους, οι δίκαιοι μπορούν να καθαρίσουν την καρδιά τους με την πίστη στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
Ο Κύριός μας καθάρισε όλες τις αμαρτίες των δίκαιων πολύ καιρό πριν, με το βάπτισμά Του και το αίμα Του. Επομένως, εκείνοι που πιστεύουν είναι αληθινά απαλλαγμένοι από όλες τις αμαρτίες τους. Ωστόσο, οι δίκαιοι πρέπει να ομολογήσουν και να αναγνωρίσουν τις αμαρτίες τους ενώπιον του Θεού. Και έπειτα οι δίκαιοι πρέπει να επιστρέψουν με πίστη στο βάπτισμα και στο αίμα του Ιησού, που απαρτίζουν το όμορφο ευαγγέλιο, για να απαλλαγούν από όλες τις αμαρτίες τους. Επομένως, μπορούν πάντα να ζουν μια νέα ζωή ακολουθώντας το Άγιο Πνεύμα. Όσοι μπορούν να κοιτάξουν στον Κύριο χωρίς ανησυχία για την αδυναμία τους, μπορούν να έχουν αληθινή κοινωνία με τον Θεό χάρη στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
 
 
Πώς μπορούμε να επιτύχουμε αληθινή αίσθηση κοινωνίας με το Άγιο Πνεύμα; 
 
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Αλλά δεν ξέρουν πώς να κάνουν αυτή την επιθυμία να πραγματοποιηθεί, παρ’ όλο που πιστεύουν στον Ιησού. Όλοι οι άνθρωποι λαβαίνουν το Άγιο Πνεύμα με πίστη στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, και αρχίζουν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα από τότε και στο εξής. 
Έτσι, ο μόνος τρόπος που ένας δίκαιος άνθρωπος μπορεί να έχει κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα, είναι να γνωρίζει και να πιστεύει στην αλήθεια του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος. Η κοινωνία ανάμεσα στον δίκαιο και το Άγιο Πνεύμα, δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το αληθινό ευαγγέλιο. Τι συμβαίνει με την κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα; Είναι δυνατή μόνο με πίστη στην αλήθεια του όμορφου ευαγγελίου. 
 
 
Ο Θεός λέει ότι ο άνθρωπος αμαρτάνει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του
 
Στην Α΄ Ιωάν. 1:10, λέει, «Εάν είπωμεν ότι δεν ημαρτήσαμεν, ψεύστην κάμνομεν αυτόν, και ο λόγος αυτού δεν υπάρχει εν ημίν». Δεν υπάρχει κανένας που δεν έχει αμαρτήσει ενώπιον του Θεού. Ακόμη η Βίβλος λέει, «Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος δίκαιος επί της γης, όστις να πράττη το καλόν και να μη αμαρτάνη» (Εκκ. 7:20). Όλοι οι άνθρωποι αμαρτάνουν ενώπιον του Θεού. Αν κάποιος λέει ότι δεν έχει αμαρτήσει, αυτός είναι ψεύτης. Οι άνθρωποι αμαρτάνουν σε όλη τους τη ζωή ως την ώρα του θανάτου τους, γι’ αυτό ο Ιησούς βαφτίστηκε από τον Ιωάννη για να σηκώσει όλες τις αμαρτίες τους. Αν δεν αμαρτάνουμε, τότε δεν χρειάζεται να πιστέψουμε στον Θεό ως Σωτήρα μας. 
Σε όσους νομίζουν ότι δεν έχουν αμαρτήσει, ο Κύριος λέει, «Ο λόγος μου δεν είναι μέσα σας». Αν κάποιος δεν έχει πίστη στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, αξίζει την καταστροφή. Αν ένας δίκαιος άνθρωπος ή ένας αμαρτωλός λέει ότι δεν έχει αμαρτήσει ενώπιον του Θεού, τότε δεν χρειάζεται να πιστέψει στο όμορφο ευαγγέλιο. 
Ο Κύριος έδωσε σε όλους το θαυμάσιο δώρο του όμορφου ευαγγελίου. Ομολογήσαμε όλες τις αμαρτίες μας και μετανοήσαμε για να λάβουμε τη συγχώρεση των αμαρτιών με το όμορφο ευαγγέλιο. Μπορούμε να επιστρέψουμε στο όμορφο ευαγγέλιο που μας έδωσε ο Θεός ως συγχώρεση για τις αμαρτίες μας και να πιστέψουμε σ’ αυτό για να έχουμε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος υπάρχει μια αληθινή αίσθηση κοινωνίας με το Άγιο Πνεύμα, και μόνο όσοι έχουν το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος μπορούν να έχουν κοινωνία με τον Θεό. 
Η ανθρωπότητα ήταν μακριά από τον Θεό λόγω της αμαρτίας που κληρονομήθηκε από τον Αδάμ και την Εύα. Αλλά τώρα εμείς, που έχουμε κληρονομήσει τον σπόρο της αμαρτίας, μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε ξανά κοινωνία με τον Θεό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιστρέψουμε στην πίστη στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού του ύδατος και του Πνεύματος, και να συγχωρεθούμε για τις αμαρτίες που μας έχουν απομακρύνει τόσο πολύ από τον Θεό. 
Όσοι πιστεύουν στο όμορφο ευαγγέλιο θα σωθούν από όλες τις αμαρτίες τους και ο Θεός θα τους γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα. Οι δίκαιοι μπορούν να έχουν κοινωνία με τον Θεό, επειδή έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα. Επομένως, όσοι έχουν αποκοπεί από τον Θεό για τις αμαρτίες τους, πρέπει να επιστρέψουν στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, και να πιστέψουν σ’ αυτό. Μόνο τότε μπορούν να αρχίσουν να έχουν αληθινή κοινωνία μαζί Του. 
Η εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος έρχεται με πίστη στο όμορφο ευαγγέλιο. Πρέπει να ξέρουμε ότι η εγκατοίκηση του Αγίου Πνεύματος έρχεται μόνο με πίστη στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Η πίστη στο όμορφο ευαγγέλιο δημιούργησε ένα νέο δρόμο προς τον Θεό. Ο Κύριος κατεδάφισε τον μεσότοιχο που μας χώριζε από Αυτόν, και λόγω της αρχικής αμαρτίας και λόγω των πραγματικών αμαρτιών, και μας επέτρεψε να έχουμε κοινωνία με τον Θεό μέσω της πίστης μας στο όμορφο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
Πρέπει να αποκαταστήσουμε ξανά κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Η αληθινή κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα επιτυγχάνεται με την κατανόηση του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος για να υπακούμε στην πίστη. Η κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα υπάρχει όταν έχουμε πίστη στο γεγονός ότι η συγχώρεση των αμαρτιών μας προέρχεται από το όμορφο ευαγγέλιο. Όσοι δεν έχουν λάβει συγχώρεση για τις αμαρτίες τους, δε μπορούν να έχουν κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Με άλλα λόγια, κανένας δε μπορεί να έχει κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα χωρίς πίστη στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. 
Αν σας είναι δύσκολο να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα, τότε πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε ότι δεν πιστεύετε στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος και ότι οι αμαρτίες σας δεν έχουν συγχωρεθεί. Επιθυμείτε να έχετε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα; Τότε πιστέψτε στο ευαγγέλιο που ολοκληρώθηκε μέσω του βαπτίσματος και του αίματος του Ιησού. Μόνο τότε θα συγχωρεθείτε για όλες τις αμαρτίες σας και ως ανταμοιβή θα λάβετε το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά σας. Αυτό το όμορφο ευαγγέλιο μπορεί σίγουρα να σας χαρίσει κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα.