Κηρύγματα

Θέμα 10: Η Αποκάλυψη (Σχόλια στην Αποκάλυψη)

[Κεφάλαιο 4-2] (Αποκάλυψη 4:1-11) Ο Ιησούς Είναι Θεός

(Αποκάλυψη 4:1-11)
 
Μέσω του Λόγου της Αποκάλυψης κεφ. 4, μπορούμε ν' ανακαλύψουμε τι είδους Θεός είναι ο Ιησούς μας και με αυτή τη γνώση η πίστη μας ενισχύεται. Όταν η γνώση που αποκτιέται μέσω του Λόγου αλλάζει σε πίστη και φυτεύεται στις καρδιές μας, μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε τον Σατανά με ισχυρή πίστη στον Κύριο όσο πλησιάζει ο χρόνος της επιστροφής Του και ο Αντίχριστος παρουσιάζεται και μας απειλεί.
 
Σταθεροποιούμε την πίστη μας τώρα έτσι ώστε να μπορούμε να προετοιμαστούμε για τις θλίψεις των πρώτων τρεισήμισι ετών της Μεγάλης Θλίψης. Αν συναντήσουμε εκείνη την ημέρα χωρίς αυτή την σταθεροποίηση, σίγουρα θα χάσουμε την πίστη μας. Αλλά εάν έχουμε στέρεη πίστη, μπορούμε θαρραλέα να διακηρύξουμε, ακόμα και αν πρόκειται να πεθάνουμε την επόμενη στιγμή, ότι Αυτός που μας έχει σώσει είναι Θεός, και ότι εμείς είμαστε τα παιδιά Του Παντοδύναμου Θεού που είναι τόσο πολύ ανώτερος από τον Σατανά ώστε δεν υπάρχει καμία σύγκριση μαζί Του.
Αλλά για να το κάνουμε αυτό, πρέπει πρώτα να πιστέψουμε βαθιά στις καρδιές μας ότι ο Κύριος είναι ο Παντοδύναμος, και ότι εμείς είμαστε τα παιδιά Του. Πόσο χαμηλά κατέβηκε ο Κύριός μας, που είναι ίσος με τον Πατέρα Θεό, όταν ήρθε σ' αυτή τη γη να μας σώσει από όλες τις αμαρτίες μας; Ήρθε σ' αυτή τη γη με ανθρώπινο σάρκινο σώμα, με μορφή υπηρέτη, κατώτερος ακόμα και από μας, τα πλάσματά Του. Τι θα είχε συμβεί αν ο Κύριος δεν είχε έρθει με τέτοια ταπεινότητα αλλά με δύναμη και εξουσία ισοδύναμη με τους κυβερνήτες του κόσμου; Είναι φυσικό για τους ισχυρούς να γίνονται φίλοι μόνο με ισχυρούς και να εξασκούν τη δύναμή τους στους ταπεινούς, τους ελαττωματικούς και τους αδύναμους. Αλλά ο Κύριος ήρθε σ' αυτή τη γη σε μορφή κατώτερη ακόμα και από μας, έγινε φίλος με τους ταπεινούς και αδύναμους, και τους έκανε λαό Του ελευθερώνοντάς τους από τις αμαρτίες τους.
Γι' αυτό ο Θεός είναι ο καλός Ποιμένας και ο φιλεύσπλαχνος Κύριος. Και γι' αυτό, σ' Αυτόν τον φιλεύσπλαχνο καλό Ποιμένα, δε μπορούμε παρά να δώσουμε έπαινο για τη δόξα που χάρισε όταν μας έκανε τα παιδιά Του. Γι’ αυτό ενόσω είμαστε σ' αυτή τη γη δοξάζουμε τον Κύριο με τις καρδιές μας για τη χάρη και τις ευλογίες Του, και θα συνεχίσουμε να Τον δοξάζουμε για τη δύναμη και τη δόξα Του όταν μπούμε στη Βασιλεία Του. Να ενώσουμε τη φωνή μας στον έπαινο του Κυρίου είναι μεγάλη ευλογία, επειδή μόνο όσοι πιστεύουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος μπορούν να δοξάσουν τον Κύριο. Μας έχει δοθεί αυτή η μεγάλη ευλογία που παραχωρείται μόνο σε όσους πιστεύουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι έχουμε γίνει ο λαός ενός τόσο μεγαλοπρεπούς Θεού και υπηρέτες Του.
Μερικοί λένε ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού αλλά ότι ο ίδιος δεν είναι Θεός. Αλλά επειδή οι άνθρωποι γεννούν ανθρώπους και τα ζώα γεννούν ζώα, ο Υιός του Θεού είναι Θεός. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι δε μπορούν να γεννήσουν σκυλί, ο Υιός του Παντοδύναμου Θεού δε μπορεί να είναι άνθρωπος, ένα απλό πλάσμα Του. Όσοι δεν αναγνωρίζουν ότι ο Ιησούς είναι Θεός δεν ξέρουν ότι μας έχει σώσει με το ύδωρ και το Πνεύμα Του.
Πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Ιησούς είναι Θεός (Κατά Ιωάννην 1:1). Όταν ο Πατέρας Θεός προετοίμασε έναν θρόνο για τον Ιησού Χριστό και μεταβίβασε όλη τη δύναμή Του σ' Αυτόν, ο Ιησούς —που ήταν, είναι, και θα έρθει στην ημέρα της κρίσης, και θα υπάρχει για πάντα– κάθισε στο θρόνο Του με δύναμη Θεού για να βασιλέψει πάνω από όλους και με τη μεγαλειότητα του Θεού της δημιουργίας, της σωτηρίας και της κρίσης. Επειδή έχουμε γίνει ο λαός Του με την πίστη στον Κύριο, θα μπούμε στη Βασιλεία Του και θα ζήσουμε για πάντα. Ο Ιησούς στον οποίο πιστεύουμε είναι αυτός ο Θεός, και εμείς είμαστε αυτοί που έχουν γίνει τα παιδιά του Θεού δεχόμενοι από Αυτόν τη σωτηρία μας.
Οι άγιοι, οι εργάτες και οι υπηρέτες του Θεού που είναι αναγεννημένοι, πρέπει να έχουν υπερηφάνεια. Αν και έχουμε μικρή περιουσία σ' αυτό τον κόσμο, πρέπει να έχουμε υπερηφάνεια βασιλική ως παιδιά του Θεού που θα βασιλέψουμε πάνω σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχαριστώ τον Παντοδύναμο Θεό που μας ελευθέρωσε από τις αμαρτίες του κόσμου και μας έκανε τα παιδιά Του!
Ο έπαινος που έδωσαν στον Θεό οι 24 πρεσβύτεροι στον Ουρανό ήταν γι' αυτό που είχε κάνει σ' αυτή τη γη. Ο έπαινός τους ήταν επειδή ο Θεός ήταν άξιος να λάβει όλη τη δόξα, την τιμή και τη δύναμη, επειδή όλα τα πράγματα δημιουργήθηκαν από Αυτόν και υπάρχουν με το θέλημά Του.
Αυτό που πρέπει ν' αναγνωρίσουμε εδώ απολύτως είναι ότι Εκείνος που κάθεται στο θρόνο είναι ο Ιησούς Χριστός, και ότι Αυτός είναι Θεός. Αυτός ο Ιησούς Χριστός στον οποίο πιστεύουμε είναι ο πραγματικός Θεός που μας έχει σώσει. Στη Βασιλεία των Ουρανών όλη η εξουσία ανήκει στον Ιησού Χριστό τον Θεό μας. Η τελική κρίση επίσης γίνεται από τον Ιησού Χριστό τον Σωτήρα μας Θεό. Όταν ο Χριστός μας κρίνει από το θρόνο Του, όσων τα ονόματα είναι γραμμένα στο Βιβλίο της Ζωής θα μπουν στους Νέους Ουρανούς και τη Νέα Γη, και όσων τα ονόματα δεν βρίσκονται σ' αυτό το Βιβλίο θα ριχτούν στη φωτιά.
Επομένως, το να μην πιστεύεις στον Ιησού είναι το ίδιο με το να μην πιστεύεις στον Θεό, και το να μην πιστεύεις στον Θεό είναι το ίδιο με το να είσαι εναντίον του Θεού. Γι' αυτό όσοι δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι Θεός, ότι Αυτός είναι ο Σωτήρας και ότι είναι ο Βασιλιάς του Ουρανού, θα αντιμετωπίσουν φοβερή κρίση ενώπιον του Θεού.
Μεταξύ εκείνων που πιστεύουν στον Θεό, υπάρχει αυτή η ομάδα που ονομάζονται «Μάρτυρες του Ιεχωβά», οι οποίοι εσφαλμένα πιστεύουν ότι ο Ιησούς, αν και είναι ο Υιός του Θεού, ο ίδιος δεν είναι Θεός. Αλλά αν δεν ήταν ο Ιησούς Θεός, δε θα μπορούσε να μας έχει ελευθερώσει από τις αμαρτίες μας, γιατί μόνο Εκείνος που είναι τέλειος μπορεί επίσης να μας δώσει τέλεια σωτηρία.
Είμαστε τόσο αδύναμοι που οι καρδιές μας αλλάζουν εύκολα με τις αλλαγές των περιστάσεων. Ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να δοξάζουμε για πάντα τον Ιησού Χριστό τον Θεό μας, παρά τις αδυναμίες μας, είναι επειδή ο Ιησούς, που ζει για πάντα και είναι για πάντα τέλειος, έχει γίνει ο Σωτήρας των αμαρτωλών. Μόνο όσοι έχουν σωθεί μέσω του Ιησού Χριστού, του τέλειου Θεού που έχει αφαιρέσει όλες τις αμαρτίες, μπορούν να δοξάζουν τον Κύριο. Η πίστη μας στον Ιησού Χριστό, μέσα στις σκέψεις και τα μυαλά μας, δεν πρέπει ποτέ να είναι όπως αυτές των κοσμικών θρησκειών. Όταν ξέρουμε και σκεφτόμαστε τον Ιησού ως Θεό και η πίστη μας σ' Αυτόν είναι κατάλληλη, μπορούμε να έχουμε εμπειρία του πραγματικού Θεού.
Πρέπει να ζήσουμε με την πίστη μας που πιστεύει στον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα μας Θεό, και με αυτή την πίστη μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε τους εχθρούς μας. Όταν πιστεύουμε στον Ιησού τον Θεό μας, με άλλα λόγια, αυτή η πίστη θα κάνει τον Σατανά να τρέμει από φόβο και θα μας επιτρέψει να μείνουμε σταθεροί και να νικήσουμε τις δοκιμασίες και τις θλίψεις των έσχατων καιρών. Από την άλλη πλευρά, αν δεν πιστεύουμε στον Ιησού ως Θεό μας, ο Σατανάς θα γελάει με μας και θα μας χωρίσει από την πίστη μας.
Έχοντας λάβει το θρόνο Του από τον Πατέρα Θεό, ο Ιησούς κάθεται σ' αυτόν τον θρόνο ως Θεός μας. Μέσω του Λόγου της Αποκάλυψης συνειδητοποιούμε ότι ο Ιησούς είναι ο Παντοδύναμος Θεός που βασιλεύει πάνω σε ολόκληρο τον κόσμο, επειδή έχει λάβει όλη την εξουσία και τη δύναμη του Θεού από τον Πατέρα.
Η πίστη σας σ' αυτή την αλήθεια θα σας επιτρέψει να νικήσετε θαρραλέα τον Σατανά. Επειδή έχουμε την δύναμη του Θεού με το μέρος μας ως τα παιδιά Του, κανένας δε μπορεί να μας νικήσει, και όλοι μπορούμε να νικήσουμε στους έσχατους καιρούς με βεβαιότητα και σταθερότητα. Ευχαριστώ και δοξάζω τον Θεό για όλα όσα έχει κάνει για μας!