Κηρύγματα

Θέμα 10: Η Αποκάλυψη (Σχόλια στην Αποκάλυψη)

[Κεφάλαιο 13-2] (Αποκάλυψη 13:1-18) Το Παρουσιαστικό του Αντιχρίστου

( Αποκάλυψη 13:1-18 )

Με βάση την κύρια περικοπή, θα συζητήσω τώρα την εμφάνιση του Αντιχρίστου και το μαρτύριο των αγίων. Από το κεφάλαιο 13 βλέπουμε ένα θηρίο που βγαίνει από την θάλασσα. Αυτό το Θηρίο, που έχει δέκα κέρατα και επτά κεφάλια, δεν είναι άλλο από τον Αντίχριστο. Η περικοπή μας λέει ότι στα κέρατα του Θηρίου υπήρχαν δέκα διαδήματα και στα κεφάλια του ένα βλάσφημο όνομα. Επίσης μας λέει ότι αυτό το Θηρίο ήταν σαν λεοπάρδαλη, με τα πόδια του όπως τα πόδια μιας αρκούδας και το στόμα του όπως το στόμα ενός λιονταριού. Επιπλέον, ο Δράκος του έδωσε την δύναμή του, τον θρόνο του και μεγάλη εξουσία. Ένα από τα κεφάλια του ήταν θανάσιμα πληγωμένο αλλά αυτή η θανάσιμη πληγή θεραπεύθηκε ως εκ θαύματος. 
Θαυμάζοντας για αυτό το γεγονός, ολόκληρος ο κόσμος άρχισε να ακολουθεί το Θηρίο και, καθώς του δόθηκε εξουσία από τον Δράκο, λάτρεψαν και τον Δράκο και το Θηρίο, λέγοντας, «Τις όμοιος με το θηρίον; τις δύναται να πολεμήση με αυτό;» Η περικοπή μας λέει επίσης ότι στο Θηρίο δόθηκε στόμα που έλεγε μεγάλα λόγια και βλασφημίες, και εξουσία για να συνεχίσει τα έργα του για 42 μήνες. 
 

Το Θηρίο που βγήκε από την θάλασσα

Αυτό που είδε ο απόστολος Ιωάννης ήταν η εμφάνιση του Αντιχρίστου, που εμφανίστηκε στους έσχατους καιρούς μεταξύ των κυβερνητών αυτού του κόσμου. Αυτός ο Αντίχριστος ήταν το Θηρίο που βγήκε από την θάλασσα, ένα τέρας με δέκα κέρατα και επτά κεφάλια. 
Πρέπει πρώτα να βρούμε αν αυτό το Θηρίο είναι ή όχι το πραγματικό Θηρίο που θα εμφανιστεί πραγματικά στον κόσμο. Υπάρχουν δύο κύρια πράγματα του Θηρίου που μας ενδιαφέρουν: αρχικά, αν ή όχι αυτό το Θηρίο θα κάνει πραγματικά την εμφάνισή του σε αυτόν τον κόσμο και θα σκοτώσει πολλούς ανθρώπους· και δεύτερο, αν αυτό το Θηρίο αναφέρεται στον τυραννικό Αντίχριστο που θα παρουσιαστεί από τους κυβερνήτες του κόσμου. Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που σύρουν το περισσότερο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους. Όσοι ξέρουν για αυτά τα ζητήματα, μπορεί να πουν ότι είναι εύκολο να τα καταλάβουν αλλά για όσους είναι ανίδεοι, είναι φυσικό να μπερδευτούν αρκετά γύρω από το θέμα αν ένα τέτοιο Θηρίο θα εμφανιστεί ή όχι πράγματι στον κόσμο στους έσχατους καιρούς και θα κυβερνήσει πάνω στους ανθρώπους. 
Αυτό που ο Θεός μάς λέει στο κεφάλαιο 13, είναι για την μελλοντική εμφάνιση σε αυτόν τον κόσμο ενός βασιλιά που θα κατευθύνεται από τον Σατανά. Η φράση, «θηρίον αναβαίνον εκ της θαλάσσης», σημαίνει ότι ένας βασιλιάς από τους επτά βασιλιάδες του κόσμου θα γίνει ο Αντίχριστος. Η περικοπή μας λέει επίσης ότι δέκα έθνη θα ενωθούν γύρω από τον Αντίχριστο και θα κυβερνήσουν πάνω στον κατεστραμμένο κόσμο. 
Από την άλλη πλευρά, η θανάσιμη πληγή ενός από τα κεφάλια του Θηρίου και η θεραπεία της, μας λέει ότι ένας από τους επτά βασιλιάδες θα πληγωθεί θανάσιμα αλλά επίσης θα θεραπευτεί από την θανάσιμη πληγή του. Αυτός ο βασιλιάς θα διαγνωστεί από τους γιατρούς ως νεκρός αλλά, ως εκ θαύματος, θα επανέλθει στην ζωή και μετά θα ενεργεί όπως ο Δράκοντας. Ο Δράκος αναφέρεται εδώ στον Σατανά. Όπως ο Δράκος, το Θηρίο θα έχει όλη την εξουσία για να καταστρέψει και να βλάψει τους ανθρώπους. Όταν έρθουν οι έσχατοι καιροί, ένας τέτοιος κτηνώδης άνθρωπος θα παρουσιαστεί στους ανθρώπους αυτού του κόσμου και θα σκοτώνει ανθρώπους, τόσο τερατώδης όπως ο Godzilla στον κινηματογράφο. 
Με την εμφάνιση του υπηρέτη του Σατανά, ο κόσμος θα αρχίσει να τρέχει προς την καταστροφή του. Η μέθοδος με την οποία Σατανάς έχει επιλέξει να λειτουργήσει στην τελευταία εποχή, είναι να φέρει τις κτηνωδίες του στους ανθρώπους μέσω του υπηρέτη του. Όπως, δηλαδή, ο Θεός έχει αποφασίσει να σώζει τους αμαρτωλούς από τις αμαρτίες τους μέσω των αγίων Του. 
Πρέπει να επισημάνουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η περικοπή για μας. Όπως στην περικοπή ένα από τα κεφάλια του Θηρίου πληγώθηκε, ένας κυβερνήτης αυτού του κόσμου, αναζωογονημένος από θανάσιμη πληγή, θα λάβει εξουσία από τον Δράκοντα και θα τιμηθεί από τους ανθρώπους σαν να ήταν θεός. Πρέπει να θυμόμαστε πως είναι για αυτό που οι άνθρωποι θα λένε, «Τις όμοιος με το θηρίον; τις δύναται να πολεμήση με αυτό;» 
Αυτός ο Αντίχριστος που εμφανίζεται στην παρούσα περικοπή, θα γίνει σεβαστός από όλους τους ανθρώπους κάτω από την εξουσία του Σατανά και θα αντισταθεί στον Θεό. Αυτό σημαίνει ότι ένας ισχυρός ηγέτης θα φανεί στον τελευταίο κόσμο και θα τον κυβερνήσει. Αυτός ο ηγέτης θα είναι ένας από τους κυβερνήτες των εθνών του κόσμου. Λαμβάνοντας το πνεύμα του Αντιχρίστου από τον Σατανά, θα φανεί ως ισχυρός ηγέτης. Ο κόσμος θα υποταχτεί στην κυβέρνηση αυτού του ηγέτη και θα εξουσιαστεί από αυτόν. Στο μέλλον ο κόσμος θα ενωθεί σε ένα ενιαίο κράτος. Τα προηγμένα έθνη της παρούσας εποχής θα συνεργαστούν το ένα με το άλλο και θα επεκτείνουν την εξουσία τους σε ολόκληρο τον κόσμο συνασπιζόμενα με τον ισχυρό κυβερνήτη. 
Τώρα στην Ευρώπη έχουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ασία και την Αμερική, επίσης, υπάρχουν οργανώσεις που επιδιώκουν την περαιτέρω ένταξη των μεμονωμένων κρατών σε ένα ενιαίο πολιτικό σώμα. Όταν τέτοιες οργανώσεις αναπτυχθούν περαιτέρω, θα εμφανιστούν ενωμένα υπερεθνικά κράτη και ένας πολύ ισχυρός ηγέτης θα προκύψει από αυτά. Αυτός ο ηγέτης θα διαδραματίσει τον ρόλο του Αντιχρίστου που αντιστέκεται στον Θεό. Θα είναι χαρισματικός ηγέτης με δύναμη να βασιλέψει και να χαλιναγωγεί ολόκληρο τον κόσμο όπως εκείνος θέλει. 
Γιατί; Επειδή λαβαίνοντας μεγάλη δύναμη και εξουσία από τον Δράκο, τον Σατανά, η σοφία του θα είναι διαφορετική από αυτήν των απλών ανθρώπων και οι σκέψεις του θα είναι επίσης διαφορετικές από τις δικές τους. Η σοφία και η δύναμή του θα φτάνει στον ουρανό. Ότι λέει θα εκπληρώνεται χωρίς κανένα πρόβλημα και κανείς δεν θα μπορεί να τολμήσει να επιβουλευτεί την θέση του. Αυτή η περίοδος της βασιλείας του είναι η εποχή του ωχρού ίππου που γράφεται στην Αποκάλυψη κεφ. 6. 
Η εποχή του ωχρού ίππου θα έρθει σίγουρα στο εγγύς μέλλον και για λίγο ο κόσμος θα ανήκει τότε στον Αντίχριστο. Όσοι όμως δεν ξέρουν αυτή την αλήθεια, θέλουν πραγματικά να δουν να εμφανιστεί ένας ισχυρός ηγέτης όπως ο Αντίχριστος. Οι άγιοι, εντούτοις, ξέρουν αυτή την αλήθεια και θα είναι άγρυπνοι αυτή την εποχή και έτσι, όταν έρθει αυτός ο καιρός, θα μπορούν να αντισταθούν και να πολεμήσουν ενάντια στον Αντίχριστο και να υποστούν μαρτύριο για να υπερασπιστούν την πίστη τους. 
Πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν σέβονται πλήρως τους ηγέτες των χωρών τους. Ανεξάρτητα από το σε ποια χώρα ζουν, οι άνθρωποι γενικά έχουν κάποια δυσαρέσκεια με τους πολιτικούς ηγέτες τους. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περιμένουν έναν ισχυρό και ικανό ηγέτη. Γιατί; Επειδή θέλουν έναν ηγέτη που θα μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο, από την έλλειψη τροφίμων ως την περιβαλλοντική υποβάθμιση, τα θρησκευτικά προβλήματα, την οικονομική στασιμότητα, την φυλετική ένταση και τα λοιπά. Όταν ένας παγκόσμιος ηγέτης, οπλισμένος με μεγάλη σοφία και δύναμη, θα είναι σε θέση να λύσει όλα τα προβλήματα, καθένας στον κόσμο θα τον τιμήσει ως θεό και θα είναι ευτυχής να κυβερνιέται από αυτόν. Αυτός ο ηγέτης, ο Αντίχριστος, που θα έχει ολόκληρο τον κόσμο στο χέρι του, θα τα φροντίσει όλα. 
Όλοι θέλουμε έναν πολιτικό ηγέτη που να μπορούμε να σεβαστούμε σε όλα τα πράγματα, αλλά μια τέτοια επιθυμία είναι πάρα πολύ δύσκολο να ικανοποιηθεί, επειδή αυτό το είδος ηγέτη ούτε μπορεί να προκύψει ούτε υπάρχει στην επικαιρότητα. Αλλά καθώς ο Αντίχριστος που πρόκειται να έρθει, θα λύσει τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα αυτού του κόσμου, θα γίνει το είδος ηγέτη τον οποίο επιθυμεί ο καθένας, αυτός που μπορεί να φέρει πολιτική και οικονομική σταθερότητα στον κόσμο. 
Όταν περάσει η εποχή του μαύρου ίππου και αρχίσει η εποχή του ωχρού ίππου, εξαιτίας των πληγών των επτά σαλπίγγων, ο κόσμος θα επιζητήσει έναν ισχυρό και ικανό ηγέτη. Οι ανίκανοι ηγέτες των μικρών χωρών δεν μπορούν να λύσουν τα παγκόσμια προβλήματα. Έτσι, οι άνθρωποι θα ψάξουν έναν απόλυτο ηγέτη. Ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί εκείνη την εποχή, μιλώντας και ενεργώντας ως θεός. Επειδή θα έχει θεραπευθεί από τις θανάσιμες πληγές του, οι άνθρωποι θα τον θαυμάζουν. Καθώς θα ζήσει πάλι και θα εργαστεί ως κυβερνήτης με μεγάλη δύναμη, θάρρος, αποφασιστικότητα και σοφία, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα τον πιστέψουν ως θεό. 
Έτσι, ακόμα και ο λαός Ισραήλ θα τον πιστέψει ως τον αναμενόμενο από καιρό Μεσσία τους. Αλλά οι Ισραηλίτες σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι ψεύτης και ότι ο αληθινός Μεσσίας τους είναι ο Ιησούς Χριστός, και πολλοί από αυτούς θα σωθούν έτσι. Ο Αντίχριστος θα ακούσει τους ανθρώπους να λένε, «Τις δύναται να πολεμήση με αυτό;» Όλοι όσοι δεν τον υπακούνε, θα σκοτωθούν τότε χωρίς εξαίρεση. 
Όταν έρθει η εποχή του ωχρού ίππου, όχι μόνο θα υποφέρει πολύ από τις φυσικές πληγές ολόκληρος ο κόσμος, ερημωμένος από την φωτιά που θα κάψει το ένα τρίτο των δασών του και πνιγμένος από βαριά αιθαλομίχλη, αλλά επίσης οι άνθρωποι του κόσμου θα ενωθούν για να έρθουν κάτω από έναν ενιαίο κυβερνήτη για να τον υπηρετήσουν ως βασιλιά τους. Εκείνος που θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα θα ανυψωθεί από αυτούς ως θεός. 
Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι αλλά από αυτά που ο Θεός έχει προγραμματίσει. Για αυτά τα πράγματα που θα έρθουν σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει πρώτα να υπάρξουν δραστικές παγκόσμιες περιβαλλοντικές αλλαγές και μια συναίνεση μεταξύ των διαμορφωτών της κοινής γνώμης κάθε έθνους για την ανάγκη μιας κεντρικής κυβερνητικής εξουσίας. Μια τέτοια συναίνεση που αναζητά αυτό το είδος κυβερνήτη σφυρηλατείται τώρα στην σημερινή εποχή του μαύρου ίππου. Ο κόσμος θέλει τώρα έναν πολύ ισχυρό ηγέτη. Καθώς οι ηγέτες κάθε έθνους είναι ανίκανοι να διαλύσουν την δυσαρέσκεια των λαών τους χωριστά, η ανθρωπότητα ψάχνει τώρα έναν ισχυρό ηγέτη που θα μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 
Αν ρίξετε μια πιο στενή ματιά σε αυτό που συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, θα συνειδητοποιήσετε ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι πάρα πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν. Ο προφητευμένος ηγέτης θα είναι εξαιρετικά άγριος, άνθρωπος απόλυτης δύναμης και μεγάλων ικανοτήτων, όπως παρουσιάζεται από την περιγραφή του, ότι έχει πόδια όπως τα πόδια της αρκούδας, στόμα όπως το στόμα του λιονταριού και πρόσωπο όπως το πρόσωπο της λεοπάρδαλης. 
Αυτός ο άνθρωπος, που δέχεται την εξουσία από τον Δράκο, θα βλασφημήσει τον Θεό, τους αγγέλους Του στον Ουρανό και τους αγίους Του. Και θα πολεμήσει ενάντια στους αγίους και θα τους νικήσει. Ο Αντίχριστος θα σκοτώσει τους αγίους στην πάλη του ενάντια σε αυτούς, απαιτώντας από αυτούς να αρνηθούν την πίστη τους. Επειδή οι άγιοι δεν θα εγκαταλείψουν την πίστη τους εκείνη την εποχή, όλοι θα υποστούν μαρτύριο. Και καθώς ο Αντίχριστος θα έχει εξουσία πάνω σε ολόκληρο τον κόσμο, θα σκοτώσει ελεύθερα και θα καταστρέψει όλους όσους δεν υπακούνε τις εντολές του. 
Ο στίχος 8 μας λέει, «Και θέλουσι προσκυνήσει αυτό πάντες οι κατοικούντες επί της γης, των οποίων τα ονόματα δεν εγράφησαν εν τω βιβλίω της ζωής του Αρνίου του εσφαγμένου από καταβολής κόσμου». Επειδή ο Αντίχριστος θα βασιλέψει αυτή την περίοδο ως απόλυτος κυβερνήτης, καθένας που δεν τον υπακούει θα σκοτωθεί με την εντολή του. Εντούτοις, για όλους τους αγίους, ένας τέτοιος χρόνος θα είναι ο χρόνος του μαρτυρίου τους. 
Στον στίχο 8 που προαναφέραμε, η λέξη «λατρεία» σημαίνει να τιμάς και να υπηρετείς εκείνον που είναι απόλυτος. Στους έσχατους καιρούς, ο Αντίχριστος θα λατρευτεί από τους ανθρώπους σε αυτή την γη ως θεός, δεχόμενος πολύ μεγαλύτερη τιμή από οσηδήποτε είχε λάβει ποτέ πριν βασιλιάς. Ωστόσο, μια ομάδα ανθρώπων δεν θα λατρέψει αυτόν τον ηγέτη. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους «αναγεννημένους Χριστιανούς». Δεν θα αναγνωρίσουν τον Αντίχριστο ως θεό και για αυτό δεν θα τον λατρέψουν αλλά, αντίθετα, θα σκοτωθούν για να υπερασπιστούν την πίστη τους. 
 
 
Ένα άλλο θηρίο βγαίνει από την γη

Ο Αντίχριστος έχει επίσης τον ψευδοπροφήτη του. Αυτός ο ψευδοπροφήτης είναι αυτός που θα υψώσει τον Αντίχριστο ψηλά, καθώς επίσης και θα απειλήσει και θα σκοτώσει όσους δεν υπακούνε το Θηρίο. Στην Αποκάλυψη 13:11 λέει, «Και είδον άλλο θηρίον αναβαίνον εκ της γης, και είχε κέρατα δύο όμοια με αρνίου, και ελάλει ως δράκων». Το δεύτερο θηρίο που εμφανίζεται εδώ, είναι ο υπηρέτης του πρώτου Θηρίου — δηλαδή του Αντιχρίστου. Όπως ο Αντίχριστος, επίσης θα αντισταθεί στον Θεό και θα σκοτώσει τους ανθρώπους του κόσμου και τους δικαίους. 
Λαμβάνοντας εξουσία από τον Δράκοντα, θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να λατρέψουν ως θεό τον Αντίχριστο που ήρθε πριν από αυτόν. Επειδή και αυτός επίσης θα έχει λάβει εξουσία από τον Δράκοντα, θα κάνει ό,τι θέλει να κάνει ο Δράκοντας. Όχι μόνο θα κάνει τους ανθρώπους να λατρέψουν τον Αντίχριστο, που ήρθε πριν από αυτόν και θα θανατώσει όλους όσους δεν τον υπακούνε αλλά επίσης θα εκτελέσει θαύματα, όπως να ρίξει φωτιά από τον ουρανό και ακόμα θα ενεργεί όπως ο Αντίχριστος. Θα θεοποιήσει και ειδωλοποιήσει το θηρίο, που θα έχει πληγωθεί θανάσιμα αλλά θα έχει ξαναζήσει από αυτή την πληγή, μπροστά σε όλους. 
Ποιος, λοιπόν, θα κάνει όλα αυτά τα πράγματα; Είναι ο προφήτης του Αντιχρίστου. Το έργο του είναι να κάνει μια εικόνα του Αντιχρίστου που ήρθε πριν από αυτόν και να κάνει τους ανθρώπους να εξυψώσουν τον Αντίχριστο ως θεό. Για να το κάνει αυτό θα δώσει πνοή ζωής σε αυτή την εικόνα του Αντιχρίστου για να την κάνει να μιλήσει, και θα σκοτώσει όλους όσους δεν λατρεύουν αυτό το είδωλο του Θηρίου ανεξάρτητα από τον αριθμό τους. Επειδή οι άγιοι θα υποστούν μαρτύριο για την άρνηση να λατρέψουν το είδωλο, ένας αμέτρητος αριθμός μαρτύρων θα προκύψει αυτή την εποχή. 
Από την άλλη πλευρά, καθένας στον κόσμο που δεν έχει αναγεννηθεί, θα τρέμει απέναντι στον θάνατό του και θα καταλήξει σκλάβος του θανάτου. Έτσι, όλοι θα λατρέψουν τον Αντίχριστο ως θεό. Οι ευσυνείδητοι διανοούμενοι μπορεί να σηκωθούν σε μια εξέγερση ενάντια στο δικτάτορα αλλά αυτή θα κατασταλεί γρήγορα, θα σκοτωθούν από την φωτιά που βγαίνει από τα στόματα του ψευδοπροφήτη και του Αντιχρίστου. 
Αυτός ο ψευδοπροφήτης, που έχει χτίσει το είδωλο, θα λέει, «Όλοι πρέπει να λάβετε το χάραγμα του ονόματος ή του αριθμού του!» Θα το κάνει έπειτα πολιτική του να απαγορεύσει σε καθέναν που δεν έχει αυτό το χάραγμα του Θηρίου να κάνει οποιοδήποτε είδος εμπορίου, έτσι ώστε καθένας να λάβει πράγματι αυτό το χάραγμα του ονόματος του Θηρίου. Ο στίχος 18 λέει, «Εδώ είναι η σοφία· όστις έχει τον νουν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς [666]». 
Αυτό είναι μάλλον απλό. Αν και σκεφτόμαστε τον αριθμό 666 ως κάτι περίπλοκο, απλά σημαίνει το όνομα του Αντιχρίστου ή τον αριθμό του. Το να λάβεις το χάραγμα του Θηρίου σημαίνει να λάβεις το χάραγμα του ονόματός του είτε στο μέτωπο είτε στο δεξί χέρι. Είναι να αποτυπώσει το όνομα αυτού του κυβερνήτη στο σώμα κάποιου, να απαριθμηθεί με έναν αριθμό και να ψηφιοθετηθεί σε έναν γραμμικό κώδικα. 
Αυτό το χάραγμα θα χρειάζεται παντού, όποτε κάποιος προσπαθεί να αγοράσει κάτι. Ακόμα και όταν παίρνετε το λεωφορείο, θα χρειάζεστε αυτόν τον ψηφιακό αριθμό που είναι αποτυπωμένος στο σώμα σας και χωρίς αυτόν θα εμποδίζεστε. Η σημερινή εποχή είναι ψηφιακή εποχή. Είναι μια εποχή των αριθμών. Καθώς όλα είναι μεταφρασμένα σε αριθμούς, εκείνο που ήταν άλλοτε εξαιρετικά περίπλοκο, έχει γίνει τώρα εξαιρετικά απλό. Σε μια τέτοια εποχή θα εμφανιστεί αυτό το χάραγμα του Θηρίου. 
Ο Αντίχριστος θα κάνει ένα είδωλο του εαυτού του και θα απαιτήσει να τον λατρέψουν οι άνθρωποι ως θεό. Θα έρθει πραγματικά καιρός που οι άνθρωποι θα οφείλουν να ονομάσουν τον Αντίχριστο ως «θεό» τους, να τον δοξάσουν και να επικαλούνται το όνομά του με τιμή και να λάβουν το όνομά του στα δεξιά χέρια ή τα μέτωπά τους. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, οι άγιοι όλοι θα υποστούν μαρτύριο. Ο Αντίχριστος θα απαιτήσει από τους αγίους να λάβουν το χάραγμά του και να τον λατρέψουν, λέγοντας, «Πιστεύετε στον Ιησού; Τον πιστεύετε ως Θεό σας; Απορρίψτε τον! Αντίθετα προσκυνήστε εμπρός σε αυτή την εικόνα και ονομάστε εμένα Θεό! Πιστέψτε σε μένα ως εκείνον που είναι απόλυτος! Αν δεν το κάνετε, θα πεθάνετε σίγουρα!» 
Ο Αντίχριστος θα απαιτήσει ενιαία πίστη από ολόκληρο τον κόσμο. Και θα απαιτήσει από όλους να τον λατρέψουν ως θεό. Όσοι δεν αναγνωρίζουν τότε ότι είναι Θεός, θα σκοτωθούν όλοι. Ο Αντίχριστος θα εκτελέσει δημόσια τους αγίους που του αντιστέκονται. 
Όλοι όσων τα ονόματα δεν είναι γραμμένα στο βιβλίο της ζωής του Αρνίου, θα λάβουν το χάραγμά του και θα τον λατρέψουν. Όταν λαβαίνουμε την άφεση της αμαρτίας στις καρδιές μας, το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα μας και τα ονόματά μας γράφονται στο βιβλίο της ζωής στην Βασιλεία των Ουρανών. Επειδή τα ονόματά μας γράφονται στο βιβλίο της ζωής και επειδή το Άγιο Πνεύμα έχει σφραγίσει τις καρδιές μας, όλοι θα ανυψωθούμε επάνω ως τα παιδιά του Θεού όταν μας καλέσει. 
Θα μπορούσαμε ποτέ να εγκαταλείψουμε τον Ιησού Χριστό που μας έχει σώσει, και να δηλώσουμε ότι η εικόνα του Θηρίου είναι τώρα ο Θεός και Σωτήρας μας; Φυσικά όχι! Ανεξάρτητα από το πόσο ανεπαρκείς είμαστε ενώπιόν Του, ο Κύριός μας ήρθε σε αυτή την γη με ανθρώπινο σώμα, καθάρισε όλες τις αμαρτίες μας, αναλαμβάνοντάς τις με το βάπτισμά Του, και μας έσωσε με το να κριθεί στην θέση μας στον Σταυρό. 
Επίσης, επειδή ο Κύριός μας έχει πει ήδη σε μας προκαταβολικά όλα αυτά τα πράγματα που πρόκειται να έρθουν, οι άγιοι δεν μπορούμε ποτέ να προδώσουμε την πίστη μας στην διάρκεια αυτής της περιόδου του Αντιχρίστου. Αν και ο καιρός της Θλίψης θα έρθει σε μας και θα ακολουθηθεί από τον θάνατό μας, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο Κύριός μας θα μας κάνει να ζήσουμε στην Βασιλεία των Ουρανών Του, με την ανάσταση και την αρπαγή μας αμέσως μετά από το μαρτύριό μας. 
Επειδή πιστεύουμε ότι μετά από την αρπαγή μας ο Θεός θα καταστρέψει αυτόν τον κόσμο με την έκχυση των πληγών Του των επτά φιαλών, και ότι μετά από αυτό θα κατεβούμε στην γη και θα βασιλέψουμε σε αυτήν για χίλια χρόνια, δεν μπορούμε ποτέ να γονατίσουμε μπροστά στο είδωλο. Για αυτό οι υπηρέτες και οι άγιοι του Θεού θα προσφέρουν πρόθυμα τις ζωές τους. 
Ο ψευδοπροφήτης θα προσπαθήσει τότε να μας πείσει με άλλο τρόπο. Θα προσπαθήσει να μας εξαγοράσει λέγοντας, «Κοιτάξτε, το χάος τρέχει τώρα ασυγκράτητο σε αυτόν τον κόσμο. Όταν ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων όλων των διανοούμενων και των λογίων, πιστεύει και ακολουθεί τον ανώτατο ηγέτη μας ως θεό, πώς μπορείτε εσείς να συνεχίσετε ακόμα να αρνείστε να πιστέψετε σε αυτόν τον απόλυτο βασιλιά μας;» Αν όμως ξέρουμε και πιστεύουμε πάντα στον Λόγο του Θεού, θα θριαμβεύσουμε στο τέλος, αποδεχόμενοι το μαρτύριό μας. 
Στην Αποκάλυψη κεφ. 14 εμφανίζονται οι 144.000 άγιοι που δοξάζουν τον Θεό στον Ουρανό. Αυτό μας λέει για την ανάσταση και αρπαγή των αγίων μετά από το μαρτύριό τους. Από αλλού στην Βίβλο, όπως από αυτό που λέει ο Παύλος για την δεύτερη έλευση του Χριστού ή, όσα άλλοι υπηρέτες του Θεού είχαν προφητεύσει στην Παλαιά Διαθήκη, μπορούμε επίσης να ανακαλύψουμε για την αρπαγή, με την οποία οι άγιοι θα ανυψωθούν στον αέρα και θα ενωθούν στο δείπνο του γάμου του Αρνίου με τον Κύριο. Σε αυτό το γαμήλιο δείπνο θα μπουν οι άγιοι. 
Όταν οι άγιοι μπουν στο δείπνο του γάμου του Αρνίου στον Ουρανό, οι πληγές των επτά φιαλών θα χυθούν σε αυτή την γη, μετατρέποντάς την εντελώς σε σκουπίδια. Μετά από αυτό, η γη θα ανανεωθεί και οι άγιοι θα κατεβούν τότε πάνω της με τον Κύριο και θα βασιλέψουν στην Βασιλεία του Χριστού για τα επόμενα χίλια χρόνια. Όταν θα ξέρουμε όλα αυτά τα γεγονότα, θα μπορούμε να καλέσουμε πραγματικά τον Αντίχριστο ως θεό, ακόμα και αν μας ρίξει σε όλα τα είδη κατευνασμού και τα θέλγητρα για να μας κάνει να σκύψουμε εμπρός στην εικόνα του, να τον λατρέψουμε ως θεό και να εγκαταλείψουμε την πίστη μας στον αληθινό Θεό; Φυσικά όχι! 
Όπως γράφει στην Βίβλο, «Είναι δε η πίστις ελπιζομένων πεποίθησις, βεβαίωσις πραγμάτων μη βλεπομένων» (Εβρ. 11:1), οι προφήτες πιστεύουν σε αυτό που ο Θεός έχει πει σε αυτούς προκαταβολικά για τα πράγματα που πρόκειται να έρθουν. Οι υπηρέτες και οι άνθρωποι του Θεού που πιστεύουν στον Λόγο είναι όλοι ιερείς και προφήτες. Κάνοντάς μας να κηρύξουμε το ευαγγέλιο της άφεσης της αμαρτίας σε καθέναν σε όλο τον κόσμο, ο Θεός οδηγεί πολλές ψυχές να λάβουν την άφεση της αμαρτίας τους. Καθώς ο Κύριός μας, μας έχει σώσει, ανεξάρτητα από το πόσο ανεπαρκείς είμαστε ενώπιον Του, ο Θεός μάς έχει κάνει λαό Του και μέχρι αυτή την στιγμή, μας έχει αγαπήσει, καθοδηγήσει και ευλογήσει σταθερά. 
Ο Κύριος όχι μόνο μας έχει δώσει την ειρήνη του πνεύματός μας, αλλά μας έχει κάνει επίσης να στηρίξουμε την ελπίδα μας στην Βασιλεία των Ουρανών δίνοντας μας το Άγιο Πνεύμα. Έτσι, όταν ακούσουμε τον Αντίχριστο να μας λέει να τον λατρέψουμε ως θεό, δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε σε αυτόν βαθιά από τις καρδιές μας. 
Ίσως στην αρχή τρομάξουμε από τα γεγονότα που θα εκτυλίσσονται όταν συνειδητοποιούμε ξαφνικά ότι ο χρόνος για τον οποίο μίλησε ο Θεός έχει φθάσει τελικά, αλλά οι άγιοι θα επανακτήσουμε σύντομα την ηρεμία μας και θα αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον Αντίχριστο. «Λοιπόν νομίζεις ότι είσαι ο πραγματικός Θεός; Εσύ δημιούργησες τον κόσμο; Δημιούργησες την ανθρωπότητα; Είσαι πραγματικά ο Κύριος των ψυχών των ανθρώπων;» Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία θα πολεμήσουμε ενάντια στον Αντίχριστο. 
Όταν ο Αντίχριστος σκοτώνει τους αγίους και τους υπηρέτες του Θεού εκείνη την εποχή, και εμείς επίσης θα πεθάνουμε. Δεν μπορεί ποτέ να υπάρχει αλλαγή του Θεού μας απέναντί μας. Η πίστη δεν έρχεται με εξαναγκασμό. Ούτε η πίστη έρχεται ή εξαφανίζεται με την λογική της δύναμης. Κάθε άλλο. Η αληθινή πίστη έχει στην πραγματικότητα ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να νικήσει τον εξαναγκασμό. Οι άγιοι, συνεπώς, θα υποστούν μαρτύριο και ο Αντίχριστος θα καταλήξει να ηττηθεί απέναντι στους αγίους. 
Όταν ο Αντίχριστος κάνει τα είδωλα με την εικόνα του και απαιτήσει από τους αγίους να τον λατρέψουν ως θεό, οι άγιοι και οι υπηρέτες του Θεού θα του φωνάξουν, «Είσαι υπηρέτης του Θεού ή του Σατανά; Γνωρίζεις το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος; Ξέρεις και πιστεύεις ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός; Όταν ο Ιησούς Χριστός επιστρέψει σε αυτή την γη, θα ρίξει ανθρώπους όπως εσύ στο βαθύτερο μέρος του άδη! Το καταλαβαίνεις, γιε του Σατανά;» Ο Αντίχριστος και ο προφήτης του θα σκοτώσουν τότε τους αγίους και οι άγιοι θα αποδεχθούν με χαρά το μαρτύριό τους για τον Θεό. 
Ο στίχος 10 μας λέει ότι «Όστις φονεύση με μάχαιραν, πρέπει αυτός να φονευθή με μάχαιραν». Αυτό σημαίνει ότι αν ο Αντίχριστος σκοτώσει τους αγίους, ο Θεός, επίσης, θα ρίξει αυτόν και τους οπαδούς του στην Άβυσσο, καθώς επίσης και θα τους σκοτώσει σε αυτή την γη. Όταν όσοι αντιστέκονται στον Θεό βασανίζουν τους αγίους, και αυτοί επίσης θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερα βασανιστήρια από τον Θεό. 
Έτσι, πρέπει να σταθούμε ενάντια στον Αντίχριστο με εμμονή στην πίστη μας. Η διάρκεια του διωγμού των αγίων αυτή την εποχή θα διαρκέσει συνολικά μόνο για τριάμισι χρόνια. Αλλά ο Θεός μπορεί να μειώσει τον διωγμό και τις δοκιμασίες των αγίων, μικραίνοντας την διάρκειά τους μόνο σε μερικούς μήνες ή μερικές εβδομάδες. Αν και οι άγιοι θα υποστούν μαρτύριο, θα ζήσουν πάλι. Θα αναστηθούν, θα αρπαχθούν και θα ευλογηθούν για να βασιλέψουν με τον Ιησού Χριστό στην Χιλιετή Βασιλεία. 
Όταν ιδρυθεί η Χιλιετής Βασιλεία, η ομορφιά της φύσης θα φθάσει στην ακμή της και οι άγιοι θα βασιλέψουν με τον Κύριο στα άγια σώματά τους που μετασχηματίζονται από την παλαιά σάρκα τους. Θα ζήσουν έπειτα ευτυχισμένα με τον Κύριο στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη για πάντα. Πώς θα μπορούσαμε, εμείς που ξέρουμε και πιστεύουμε σε όλα αυτά τα πράγματα, να μην υπομείνουμε στα σύντομης διάρκειας βάσανα που θα έρθουν σε μας για την πίστη μας στον Ιησού; 
Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρές θα είναι οι δοκιμασίες αυτής της περιόδου, εντούτοις αναρίθμητοι άγιοι θα υποστούν μαρτύριο και έτσι δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο, και εμείς, επίσης, δεν θα δεχόμασταν το μαρτύριό μας. Καθώς όλα αυτά τα πράγματα είναι αληθινά, δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην Θλίψη που διαρκεί μόνο για λίγο σε αυτόν τον κόσμο. Σε ένα περαιτέρω παράδειγμα, ακόμα και αν ο κόσμος επρόκειτο να μετατραπεί σε παράδεισο για εκατό ή χίλια χρόνια, απλά δεν μπορούμε να παραδοθούμε στον Αντίχριστο. Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι μακριά από μας αλλά θα έρθουν σύντομα. 
Για αυτό, πρέπει να κηρύξουμε το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος τώρα, που ο κόσμος είναι σε ειρήνη. Για να προετοιμαστούμε για αυτή την περίοδο της Μεγάλης Θλίψης, τώρα διαδίδουμε επιμελώς το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Σε έναν χρόνο, το ευαγγέλιο που κηρύττουμε θα κάνει τα πιο θαυμαστά έργα. Στο έθνος μας και διεθνώς, θα έρθουν τα θαυμάσια έργα του ευαγγελίου. Οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος αρχικά ελαφριά αλλά πολλοί που δεν ξέρουν τον Λόγο της Αποκάλυψης θα ζητήσουν, θα ακούσουν και θα επιστρέψουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, επειδή θα ενδιαφέρονται πολύ για τον Λόγο της Αποκάλυψης και δεν θα μπορούν να τον πάρουν επιπόλαια. 
Στην Αποκάλυψη 13 είναι το κεφάλαιο για το μαρτύριο των αγίων. Όταν έρθει ο καιρός του μαρτυρίου, οι άγιοι θα σκοτωθούν με ξίφος ή θα σκοτωθούν με πυροβολισμό. Πολλοί άγιοι θα θανατωθούν έτσι από το χέρι του Αντιχρίστου. Αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον θάνατό μας χωρίς οποιοδήποτε φόβο, γιατί θα είναι θάνατος της σάρκας, όχι της ίδιας της πίστης μας. Γεμάτοι από την πίστη μας και το Άγιο Πνεύμα, θα διακηρύξουμε με ανέκφραστα λόγια θάρρους. 
Δεν έχετε τίποτα να φοβάστε, ακόμα και αν δεν είστε καλοί στην ομιλία ή είστε συνεσταλμένοι. Απλά σκεφτείτε τους αγίους της περιόδου της Πρώτης Εκκλησίας. Οι άγιοι εκείνης της εποχής δεν παραδόθηκαν στις δυνάμεις του Σατανά επειδή σκοτώθηκαν, όχι μόνοι αλλά μαζί και επειδή ήταν γεμάτοι από το Άγιο Πνεύμα. Απλά θυμηθείτε ότι ο Ιησούς μάς είπε ήδη, «Όταν δε σας παραδίδωσι, μη μεριμνήσητε πως ή τι θέλετε λαλήσει· διότι θέλει σας δοθή εν εκείνη την ώρα τι πρέπει να λαλήσητε. Επειδή σεις δεν είσθε οι λαλούντες, αλλά το Πνεύμα του Πατρός σας, το οποίον λαλεί εν υμίν» (Ματθ. 10:19-20). Δεν θα μπορούμε, ως άνθρωποι του Θεού, να αντέξουμε τον θάνατό μας για να λάβουμε την Βασιλεία του Θεού; Μπορούμε όλοι να το αντέξουμε. 
Αυτός ο κόσμος θα καταστραφεί εντελώς από τις πληγές του Θεού των επτά σαλπίγγων, όταν ένας απόλυτος τύραννος αποκαλούμενος Αντίχριστος θα βασιλέψει για λίγο. Πώς θα μπορούσαμε τότε να ανταλλάξουμε τον αιώνιο Ουρανό για οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, ανεξάρτητα από το πόσο ποθητό είναι; Όταν ο κόσμος θα έχει μετατραπεί σε τόπο ακατάλληλο για να ζήσεις, όπου οι ποταμοί θα έχουν μετατραπεί σε άψινθο, η θάλασσα σε αίμα και η φύση γεμάτη απόβλητα, πολύ πιο δύσκολα θα μπορούσαμε εμείς να παραδοθούμε στον κτηνώδη άνθρωπο που θα προσπαθήσει να μας κάνει να προδώσουμε την πίστη μας. 
Από την ίδια την ημέρα του μαρτυρίου μας, ο κόσμος που περιμένει όσους παραμένουν ακόμα σε αυτή την γη θα είναι το είδος όπου θα ξεσπάσουν άγνωστες επιδημίες και οι καλλιέργειες θα παύσουν να παράγουν συγκομιδές, καθώς θα μαραίνονται ή θα καταστρέφονται από χαλάζι. Ακόμα και αν παραμερίσουμε προς στιγμή το θέμα της πίστης, κανένας δεν θα ήθελε να ζήσει άλλο σε έναν τέτοιο κόσμο. 
Το Βιβλίο της Αποκάλυψης μας δείχνει τα πράγματα που πρόκειται να έρθουν στο μέλλον. Όταν η σημερινή εποχή του μαύρου ίππου προχωρήσει λίγο παραπέρα, η εποχή του ωχρού ίππου θα έρθει πραγματικά. Με άλλα λόγια, ο Κύριός μας, θα επιστρέψει σύντομα. Αυτό που λέω δεν είναι ότι πρέπει να εγκαταλείψετε όλες τις περιουσίες σας επειδή η επιστροφή του Κυρίου είναι επικείμενη. Αυτό που λέω είναι ότι, μάλλον, πρέπει να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Κύριό μας μέχρι την ημέρα της εμφάνισης του Αντιχρίστου, τόσο πιστά και σταθερά τότε, όπως τώρα. 
Αν συμβαίνει να αντιμετωπίζετε προβλήματα ή πίεση τώρα, δεν πρέπει πια να ανησυχείτε. Όταν εσείς και εγώ κατανοήσουμε ότι πρόκειται να υποστούμε μαρτύριο, οι καρδιές μας θα γίνουν ειρηνικές και ήρεμες. Με άλλα λόγια, ενώ θα πρόκειται να υποστούμε μαρτύριο, ποια πλεονεξία θα έχει απομείνει σε μας; Αν υπάρχει μια επιθυμία που μας έμεινε, είναι να κηρύξουμε αυτό το ευαγγέλιο στον καθέναν σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε πολλοί άγιοι να σηκωθούν στους έσχατους καιρούς, να σωθούν και να υποστούν μαρτύριο με πίστη σε αυτό το ευαγγέλιο και με αυτόν τον τρόπο να μπουν στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. Επίσης ελπίζω ότι όλοι οι άγιοι θα κάνουν την Βασιλεία του Χριστού δική τους με την πίστη τους, πιστεύοντας σε αυτή την αλήθεια και έτσι πρόθυμα θα περάσουν από όλα αυτά τα πράγματα που τους περιμένουν στην εποχή του Αντιχρίστου. 
Ο Θεός μάς έχει δώσει την ευλογία του μαρτυρίου Του. Δεν μπορεί ο καθένας να υποστεί μαρτύριο και δεν μπορεί ο καθένας να ζήσει για τον Κύριο. Είμαι ευγνώμων στον Θεό που μας έδωσε μια τέτοια ευλογία και είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι θα πεθάνω για την πίστη Του. Επειδή δεν έχουμε ούτε ελπίδα ούτε οποιαδήποτε δέσμευση σε αυτόν τον κόσμο, το μαρτύριο θα είναι μεγάλη ευτυχία για μας.
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ελπίζουμε για την Χιλιετή Βασιλεία και τον Ουρανό που ο Θεός έχει προετοιμάσει για μας, να ζήσουμε την ζωή μας ενώνοντας τις προσπάθειές μας για να κηρύξουμε το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο μέχρι την ημέρα της επιστροφής του Κυρίου, να Τον υποδεχθούμε με χαρά όταν επιστρέψει και ακριβώς στην θέση για την οποία έχουμε ελπίσει. Πιστέψτε σε αυτόν τον Λόγο, επειδή αυτά είναι τα πράγματα που θα έρθουν πράγματι. 
Δεν μπορούμε να λάβουμε το χάραγμα του Αντιχρίστου, επειδή είμαστε οι άνθρωποι της Βασιλείας των Ουρανών. Επειδή η αποδοχή του χαράγματος θα είναι θέμα προσωπικής επιλογής, δεν θα γίνει με φυσική επιβολή αλλά με την αποδοχή της καρδιάς. 
Ακόμα και τα παιδιά μας, αν το ευαγγέλιο βρίσκεται στις καρδιές τους, θα δεχτούν το μαρτύριό τους πιο θαρραλέα από τους μεγάλους, επειδή και αυτά, επίσης, θα έχουν την κατοίκηση μέσα τους του Αγίου Πνεύματος μέσα τους. Όπως οι ενήλικες ομολογούν ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας τους, αν το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται στις καρδιές των παιδιών, και αυτά επίσης, θα ομολογήσουν με βεβαιότητα ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας και ο Θεός τους. Η Βίβλος μάς λέει να μην σκεφτούμε αυτά που θα πούμε όταν συρθούμε εμπρός στον Αντίχριστο, επειδή το Άγιο Πνεύμα θα γεμίσει τις καρδιές μας με τα λόγια τα οποία πρέπει να μιλήσουμε. 
Τα παιδιά του Θεού μπορούν να φοβηθούν επίσης καθώς είναι πνευματικά νέα και αδύνατα αλλά το Άγιο Πνεύμα μέσα τους δεν φοβάται. Και αυτά επίσης, θα υποστούν μαρτύριο με την δύναμη της κατοίκησης μέσα τους του Αγίου Πνεύματος επειδή και αυτά ανήκουν στον Θεό, θα λάβει τις ψυχές τους, θα επιτρέψει να σκοτωθούν τα σώματά τους και θα τους ανταμείψει επίσης να βασιλέψουν σε έναν καλύτερο κόσμο. 
Ο Θεός θα έχει γεμίσει τις καρδιές όσων έχουν αναγεννηθεί εξ ύδατος και Πνεύματος με τα λόγια που πρέπει να μιλήσουν. Επειδή μπορούν να υποστούν μαρτύριο μόνο οι ψυχές που έχουν επιλεχτεί και έχουν παραληφθεί από τον Θεό, δεν μπορεί ο Θεός παρά να προετοιμάσει την πίστη τους για χάρη του ονόματός Του. Και μόνο από το γεγονός ότι έχουμε την κατοίκηση μέσα μας του Αγίου Πνεύματος στις καρδιές μας, επειδή έχουμε πιστέψει στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, όλοι θα λάβουμε την ανταμοιβή της Χιλιετούς Βασιλείας και την δόξα των Νέων Ουρανών και της Νέας Γης. 
Στους έσχατους καιρούς, όλοι θα δοκιμάσουμε την πληρότητα του Αγίου Πνεύματος στις καρδιές μας. Καθώς είμαστε προορισμένοι να υποστούμε μαρτύριο, όταν θα υποστούμε μαρτύριο σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού, όλοι θα περάσουμε από το μαρτύριό στην παρουσία Του, επαινώντας, λατρεύοντας και δοξάζοντάς Τον. Επειδή πιστεύουμε στον Θεό, Τον ακολουθούμε μόνο με την πίστη μας που φωνάζει «Αμήν!» Επειδή ξέρουμε ότι πρόκειται να υποστούμε μαρτύριο, η πλεονεξία της σάρκας μας εξασθενεί μέσα μας, κάνοντας τις ψυχές μας πολύ καθαρές. 
Έχοντας υποστεί μαρτύριο, το οποίο είναι το θέλημα του Θεού για μας, θα λάβουμε μια μεγάλη ευλογία και θα δοξαστούμε πολύ. Καθώς οι άγιοι έχουν την ελπίδα να κατοικήσουν για πάντα στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, θα πολεμήσουν ενάντια στον Αντίχριστο και θα υπερασπιστούν το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος στις καρδιές τους μέχρι το τέλος. Σε αυτή την εποχή της Μεγάλης Θλίψης, όλοι οι άγιοι, που αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως Θεό τους και πιστεύουν στην τέλεια σωτηρία τους που δίνεται από Αυτόν, θα αποδεχθούν το μαρτύριό τους ενώπιον του Θεού. 
Ευχαριστώ τον Κύριο που μας έχει δώσει αυτή την ευλογία του μαρτυρίου.