Κηρύγματα

Θέμα 10: Η Αποκάλυψη (Σχόλια στην Αποκάλυψη)

[Κεφάλαιο 18-2] (Αποκάλυψη 18:1-24) «Εξέλθετε εξ αυτής ο λαός μου, διά να μη λάβετε εκ των πληγών αυτής»

( Αποκάλυψη 18:1-24 )

Ο Θεός μάς λέει στο κεφάλαιο 18, ότι θα καταστρέψει την μεγάλη πόλη Βαβυλώνα με τις μεγάλες πληγές Του. Επειδή στους έσχατους καιρούς αυτός ο κόσμος θα έχει γίνει πάρα πολύ ακάθαρτος και αμαρτωλός στα μάτια του Θεού, και επειδή ο Θεός δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να τον καταστρέψει, αν και τον δημιούργησε ο Ίδιος, θα επιτρέψει σε μεγάλες, αποκαλυπτικές πληγές να τελειώσουν την γη. Αυτός ο κόσμος, συνεπώς, θα πέσει σε ερείπια έως ότου γκρεμιστεί εντελώς. 
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Θεός θα καταστρέψει τον κόσμο, είναι επειδή θα έχει δει το αίμα των προφητών και των αγίων Του. Και επειδή αυτός ο κόσμος θα έχει διαπράξει πολλές και πάρα πολύ μεγάλες αμαρτίες με όλα τα πράγματα που του είχε δώσει ο Θεός, θα έχει γίνει πάρα πολύ ακάθαρτος ώστε να μπορεί να τον ανεχτεί ο Θεός. O ομορφότερος πλανήτης που έχει δημιουργήσει ο Θεός είναι ο πλανήτης Γη. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ίδιος Θεός εργάστηκε σε αυτή την γη με έντονο ενδιαφέρον και επίσης επειδή είναι ο τόπος όπου ο Θεός σχεδίασε, εργάστηκε και ολοκλήρωσε την σωτηρία των αμαρτωλών με τον Ιησού Χριστό. 
Εντούτοις, ο Θεός έχει ήδη προγραμματίσει πώς θα καταστρέψει αυτόν τον κόσμο και πώς θα κάνει να έρθει η Βασιλεία του Χριστού. Όταν αυτός ο κόσμος γεμίσει με όλα τα είδη ακαθαρσίας, ο Θεός θα τον καταστρέψει μέσω των αγγέλων Του με τις πληγές των επτά φιαλών. Θα ανανεώσει έπειτα όλα τα πράγματα και θα βάλει τους αγίους Του να βασιλέψουν στον νέο κόσμο Του. 
 

Η πεσμένη πόλη Βαβυλώνα!

Οι βασιλιάδες της γης έχουν πορνεύσει με τα πράγματα του κόσμου και έζησαν μέσα στην πολυτέλειά του, ενώ όλοι οι έμποροι, πάρα πολύ απασχολημένοι πουλώντας και αγοράζοντας όλα όσα τους έχει δώσει ο Θεός, έχουν χάσει τον ίδιο τον Θεό στην επιδίωξη της πλεονεξίας τους. O Θεός θα καταστρέψει τα πάντα — κτίρια, θρησκείες, εμπορεύματα που σχετίζονται με την θρησκεία, ανθρώπους που έχουν πλουτίσει μέσω της θρησκείας, βασιλιάδες, πολιτικούς, ανθρώπους που κατατρύχονται με υλικές περιουσίες και πολλά περισσότερα — όλα αυτά θα γκρεμιστούν από τον Θεό. 
Ο Θεός θα γκρεμίσει κάθε κτίριο σε αυτή την γη και δεν θα αφήσει κανένα οικοδόμημα όρθιο· θα καταστρέψει με την φωτιά Του όλα τα πράγματα, από τους ανθρώπους ως τα δάση και τα δέντρα. Όταν όλα σε αυτόν τον κόσμο πέσουν έτσι, οι άνθρωποι θα θρηνήσουν και θα κλάψουν. Ειδικότερα, ο Θεός θα εξασφαλίσει ότι θα καταστραφούν όλοι όσοι πλούτισαν μέσω της θρησκείας. Είναι πολύ σημαντικό για μας, να μάθουμε προκαταβολικά και να πιστέψουμε στο γεγονός ότι ο Θεός θα καταστρέψει έτσι αυτόν τον όμορφο κόσμο που δημιούργησε ο Ίδιος. 
Τότε, ο Θεός θα δώσει στους αναγεννημένους αγίους που συμμετείχαν στην πρώτη ανάσταση του Ιησού Χριστού, να βασιλέψουν σε αυτή την γη για χίλια χρόνια. Με την βασιλεία του Κυρίου θα αποζημιώσει τους αγίους που υπηρέτησαν το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος, και που υπερασπίστηκαν την πίστη τους υποφέροντας μαρτύριο ενώ ήταν σε αυτή την γη. O Θεός θα τους δώσει εξουσία πάνω σε δέκα πόλεις, πάνω σε πέντε πόλεις και πάνω σε δύο πόλεις, και θα τους κάνει να βασιλέψουν για χίλια χρόνια· μετά από αυτό, θα τους χαρίσει επίσης τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη για να ζήσουν για πάντα. 
Γιατί, λοιπόν, πρόκειται να καταστρέψει ο Θεός την γη, τον ομορφότερο πλανήτη σε ολόκληρο το Σύμπαν; Επειδή μόνο σε αυτόν τον πλανήτη γη μπορούν τα ψάρια να κολυμπούν στους ποταμούς, τα άγρια ζώα να περιπλανώνται στα δάση και η ανθρωπότητα μπορεί να ζήσει. Επειδή, όμως, ο Θεός δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί έναν κόσμο όπου η αμαρτία έχει γίνει τόσο ασυγκράτητη, θα καταστρέψει εντελώς αυτόν τον κόσμο με τις πληγές Του. O Θεός έχει αποφασίσει να καταστρέψει τον κόσμο. 
Καθένας που ζει σε αυτή την γη, εκτός από εκείνους που έχουν σωθεί, θα καταστραφεί από τις πληγές των επτά φιαλών. Επειδή όλοι οι δίκαιοι των έσχατων καιρών θα υποστούν μαρτύριο, θα διωχθούν και θα καταπιεστούν από αυτόν τον κόσμο, ο Θεός θα καταπατήσει τον κόσμο σε αντάλλαγμα για τις κακές του πράξεις. Όταν έρθει αυτός ο καιρός, οι θρησκευόμενοι ηγέτες και οι έμποροι που είχαν κάνει εμπόριο τις ψυχές των ανθρώπων, θα καταστραφούν. Όχι μόνο θα σκοτώσει ο Θεός όλους όσους ενέργησαν ως θρησκευόμενοι ηγέτες χωρίς να έχουν αναγεννηθεί αλλά θα τους ρίξει μαζί με τον Διάβολο στην λίμνη της φωτιάς και του θειαφιού. 
Ο Θεός βεβαιότατα θα καταστρέψει αυτόν τον κόσμο. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε και πιστεύουμε πέρα από κάθε ίχνος αμφιβολίας ότι αυτός ο κόσμος πρόκειται να καταστραφεί. O Θεός θα σκοτώσει όλους τους εμπόρους που καυχώνται με κάθε είδος μεγάλων πραγμάτων και με την θρησκεία τους εμπορεύονται ψυχές ανθρώπων. Όμως, ακόμα και όταν οι πληγές του Θεού θα είναι τόσο επικείμενες, οι άνθρωποι θα παραμένουν ακόμα αλαζονικοί. Απλά ρίξτε μια ματιά στους θρησκευτικούς ηγέτες αυτής της γης. Δεν είναι όλοι περήφανοι, σαν να έκαναν το σωστό πράγμα ενώπιον του Θεού; Θα αποδεχθεί ο Θεός πραγματικά όσα κάνουν τέτοιοι άνθρωποι; 
Αν ο Θεός είπε ότι θα καταστρέψει αυτόν τον κόσμο για τις αμαρτίες αυτών των ανθρώπων, τότε πρέπει να το πιστέψουμε, επειδή όλα τα πράγματα θα έρθουν και θα τελειώσουν ακριβώς όπως είπε ο Θεός. Και πρέπει να υπερασπιστούμε την πίστη μας. Δεν το λέω αυτό απλά ως ένας ακόμα από εκείνους τους ηγέτες παραθρησκειών, που κατασκευάζουν τα μικρά δόγματά τους και μιλούν για την ερχόμενη Αποκάλυψη, αλλά το λέω αυτό επειδή πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό που ο Θεός μας έχει πει στην Γραφή — δηλαδή ότι ο ζωντανός Θεός βεβαιότατα θα καταστρέψει αυτόν τον κόσμο με τις μεγάλες πληγές των επτά φιαλών. 
 

Δεν πρέπει να παραδοθούμε σε αυτόν τον κόσμο που σύντομα θα καταστραφεί

Έτσι, δεν πρέπει να κατατρυχόμαστε με την συσσώρευση της υλικής περιουσίας αυτού του κόσμου που πρόκειται σύντομα να καταστραφεί. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα μας έχει δώσει ο Θεός, και να τα χρησιμοποιούμε και μοιραζόμαστε όπως ευχαριστεί τον Θεό. Τα υλικά πράγματα του κόσμου χρειάζονται μόνο για να υπηρετήσουμε τον Θεό. Πρέπει να ζήσουμε ως πιστοί υπηρέτες που διαχειρίζονται όσα τους έχει δώσει ο Θεός για το κήρυγμα του ευαγγελίου. Δεν πρέπει να μπλεχτούμε με τα υλικά πράγματα του κόσμου, επειδή πιστεύουμε ότι ο Θεός θα καταστρέψει αυτόν τον κόσμο. 
Δεν πρέπει να εξαπατούμε τους εαυτούς μας νομίζοντας ότι ο πλούτος και η αξία αυτού του κόσμου θα διαρκέσουν για πάντα. Ξέροντας ότι ο Θεός θα καταπατήσει όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους οπαδούς τους επίσης, πρέπει να ζήσουμε περιμένοντας την ημέρα της επιστροφής του Κυρίου. Διαφορετικά, θα καταλήξουμε στον κόσμο, έναν κόσμο που θα καταστραφεί σύντομα. Έτσι, για να μην πέσουμε σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει την καταστροφή του, πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτός ο πλανήτης γη θα καταστραφεί πράγματι. 
Ο Θεός είναι ζωντανός αυτή την ίδια την στιγμή και θα εκπληρώσει όλα όσα έχει πει όταν έρθει ο καιρός. Ενώ είναι αλήθεια ότι ακόμα και μεταξύ των αναγεννημένων υπάρχουν εκείνοι των οποίων η πίστη πρόκειται να ωριμάσει και άλλο, εντούτοις πρέπει όλοι να πιστέψουμε χωρίς καμία αμφιβολία. Και πρέπει να είμαστε όλοι άγρυπνοι άλλη μια φορά. Δεν πρέπει να χάσουμε ποτέ τις καρδιές μας σε αυτόν τον κόσμο που θα καταστραφεί σύντομα αλλά, αντίθετα, να ζήσουμε στηρίζοντας την ακλόνητη και ασάλευτη πίστη μας στον Λόγο του Θεού. Οι καρδιές μας μπορεί κατά περιόδους να αποδυναμωθούν αλλά πρέπει, ακόμα και τότε, να ζήσουμε με ισχυρή πίστη. 
Ότι ο Θεός θα κάνει όλα αυτά τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι θαυμαστό για μας. Αν ο Θεός δεν καταστρέψει αυτόν τον κόσμο και δεν χτίσει την Νέα Βασιλεία του Χριστού στην θέση του, οι δίκαιοι θα απογοητεύονταν πολύ. Για αυτό το σχέδιο του Θεού είναι τόσο θαυμαστό και για αυτό δίνει ελπίδα στους δίκαιους αγίους. 
Αν οι μη πιστοί επρόκειτο να παραμείνουν στην υπεροψία τους και όμως να ζουν καλά στην ευτυχία ενώ ήταν σε αυτή την γη, και ακόμα να μπουν στον Ουρανό μαζί με εμάς, αυτό θα ήταν τόσο άδικο για μας, που ο Θεός δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Η υπόσχεση του Θεού, ότι θα κρίνει και θα καταστρέψει όλους όσους διώκουν τους δίκαιους, τους βασανίζουν με τα ψέματά τους και χύνουν το αίμα των αγίων, είναι απλά σωστή και δίκαιη. 
Αν δεν επρόκειτο να υπάρχει κρίση του Θεού για τους αμαρτωλούς αυτού του κόσμου, δεν θα ήταν άδικο για τους δίκαιους που έχουν ζήσει όλη την ζωή τους με πιστότητα, παρ’ ό,τι αντιμετωπίζουν όλων των ειδών προβλήματα και δυσκολίες χάρη του Κυρίου; Είναι σωστό, συνεπώς, που ο Θεός θα κρίνει αυτόν τον κόσμο. Όταν αυτός ο κόσμος γίνει όπως ο κόσμος της εποχής του Νώε, ο Θεός βεβαιότατα θα ανατρέψει ολόκληρο τον κόσμο και θα τον καταστρέψει.
Σύμφωνα με τις προφητείες του Λόγου του Θεού, αυτός ο κόσμος απέχει μόνο ένα λεπτό από την καταστροφή. Σε όλη την γη, ήδη έχουμε δει πολλά σημεία της επικείμενης άφιξης των πληγών των έσχατων καιρών. 
Τον σημερινό κόσμο κοσκινίζουν καιρικές ανωμαλίες όπως το φαινόμενο Ελ Νίνιο και νέες ασθένειες όπως των τρελών αγελάδων. Ανίατες ασθένειες που η ανθρωπότητα είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει καταπίνουν τον κόσμο, όπως συμβαίνει και με μεγάλης κλίμακας, αφάνταστες προηγουμένως καταστροφές, όπως μεγάλες πείνες και πολύ καταστρεπτικοί σεισμοί που χτυπούν σε όλη την γη. 
Όταν όλα αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Θεός υπάρχει και να ζούμε την ζωή μας γνωρίζοντας ότι ο Θεός θα κρίνει και θα συντρίψει όλους όσους είχαν ζήσει μόνο για τις σφοδρές επιθυμίες τους, συσσωρεύοντας τον πλούτο τους ενώ ήταν σε αυτόν τον κόσμο. Η αμαρτία έχει γίνει τόσο ασυγκράτητη στο σημερινό κόσμο. Αυτός ο κόσμος είναι πολύ υπερβολικός στις πολυτέλειές του. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ απασχολημένοι με τους γάμους, την τροφή και τα σπίτια τους, και δεν μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε προσοχή στην πνευματική ευημερία τους. O σημερινός κόσμος είναι ένας κόσμος όπου ένας άνδρας διαπράττει την σεξουαλική αμαρτία με έναν άλλο άνδρα, και όχι λίγες γυναίκες φλέγονται από την σφοδρή επιθυμία τους η μια για την άλλη (Ρωμ. 1:27). 
Δεν είναι ο κόσμος όπως στα χρόνια του Νώε; Ίσως γνωρίζετε σωστά την ετυμολογία της λέξης ‘σοδομίτης’. Όταν τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν, ο πολιτισμός τους ήταν ακριβώς όπως αυτός του σημερινού κόσμου στον οποίο ζούμε τώρα. Αυτός ο κόσμος έχει γίνει τόσο ακάθαρτος και αμαρτωλός, σε σημείο που ο Θεός θα ρίξει φωτιά και θα τον κάψει σε στάχτες, και έχει μετατραπεί σε κόσμο πλήρως κυριευμένο από δαίμονες. 
 

Οι ψευδοπροφήτες πρόκειται να θανατωθούν

Οι ψευδοπροφήτες επιδιώκουν πάντα τις υλικές περιουσίες και συσσωρεύουν πλούτο παράνομα, κρυμμένοι πίσω από την σχετική αυτονομία που παρέχεται στα θρησκευτικά τους ιδρύματα. «Αν πιστεύετε στον Ιησού, θα είστε πλούσιοι, θα ζείτε καλά και θα θεραπεύεστε από την ασθένειά σας» — πρέπει να καταλάβετε ότι πίσω από κάθε τέτοιο ψέμα, κρύβεται ο σκοπός της υλικής εκμετάλλευσης. 
Στην Κορέα, επίσης, πάει τώρα καιρός που ο χριστιανισμός έχει χάσει την θεμελιώδη πίστη του και έχει αλλοιωθεί, με κάθε είδος δαιμονικών δυνάμεων που κινούνται ασυγκράτητες στο όνομα του Ιησού. Αυτή είναι η πραγματικότητα του σημερινού Χριστιανισμού. Αλλά τους ψευδοπροφήτες που μετρούν την πίστη με τις υλικές περιουσίες του κόσμου και διαπράττουν δεισιδαιμονίες με τον Λόγο του Θεού, τους περιμένουν η φοβερή κρίση του άδη και οι μεγάλες πληγές των επτά φιαλών. 
Ο Θεός μάς λέει ότι και αυτοί που εξαπατούν τους ανθρώπους και εκείνοι που εξαπατώνται από τους ψευδοπροφήτες, θα κριθούν εξίσου. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε προς αυτόν τον κόσμο και να τον ακολουθήσουμε. Πρέπει αντίθετα να πιστέψουμε ότι, επειδή ο Θεός είναι ζωντανός, όσοι δεν πιστεύουν στον Ιησού, αντιστέκονται σε Αυτόν και διώκουν τους δικαίους, όλοι θα κριθούν και θα καταδικαστούν στον αιώνιο θάνατο. Και πρέπει επίσης να πιστέψουμε πως όταν ο Θεός κρίνει έτσι τον κόσμο, βεβαιότατα θα ανταμείψει τους αγίους για όλα τα βάσανα και τον πόνο που υπέφεραν χάριν του ονόματος του Χριστού.