Κηρύγματα

Θέμα 10: Η Αποκάλυψη (Σχόλια στην Αποκάλυψη)

[Κεφάλαιο 21-2] (Αποκάλυψη 21:1-27) Πρέπει να Έχουμε το Είδος Πίστης που Εγκρίνεται από τον Θεό

( Αποκάλυψη 21:1-27 )

Ο Θεός μάς έχει δώσει τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. O Θεός μάς λέει ότι αυτό που βλέπετε τώρα, ο πρώτος ουρανός και η γη και όλα μέσα σε αυτά, όλα θα εξαφανιστούν, και ότι θα μας δώσει στην θέση τους έναν νέο ουρανό, μια νέα γη και μια νέα θάλασσα, και θα ανανεώσει όλα τα πράγματα σε αυτόν τον καινούργιο δημιουργημένο κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος ο Θεός θα δώσει τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη ως δώρο Του, στους αγίους που συμμετείχαν στην πρώτη ανάσταση. Αυτή η ευλογία είναι δώρο από τον Θεό που θα το παραχωρήσει στους αγίους Του, οι οποίοι έχουν λάβει την άφεση της αμαρτίας τους. 
Ο Θεός, συνεπώς, θα δώσει αυτή την ευλογία στους αγίους που συμμετείχαν στην πρώτη ανάσταση. Αυτή η ευλογία παραχωρείται μόνο σε εκείνους τους αγίους που έχουν λάβει την άφεση των αμαρτιών τους, με πίστη στο άγιο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος που δόθηκε από τον Ιησού Χριστό. O Κύριός μας θα γίνει έτσι Νυμφίος των αγίων. Από τώρα και στο εξής, το μόνο που υπολείπεται για τις νύφες, είναι να ντυθούν στην προστασία, ευλογία και δύναμη του Νυμφίου τους ως σύζυγοι του Αρνίου, και να ζήσουν με δόξα στην λαμπρή Βασιλεία Του για πάντα. 
Η περικοπή μάς λέει επίσης ότι η Άγια Πόλη, νέα Ιερουσαλήμ, κατέβηκε από τον Ουρανό. Αυτή δεν ήταν κάποια συνηθισμένη πόλη, επειδή λέει ότι η Πόλη ήταν τόσο όμορφη όσο μια νύφη στολισμένη για τον σύζυγό της, που έρχεται από τον Ουρανό. 
Ο Θεός έχει προετοιμάσει μια Άγια Πόλη για τους αγίους. Αυτή η Πόλη είναι η Πόλη της Ιερουσαλήμ, ο Ναός του Θεού. Αυτός ο Ναός προετοιμάζεται μόνο για τους αγίους του Θεού. Και έχει προγραμματιστεί εν Χριστώ Ιησού για τους αγίους πολύ πριν, πριν δημιουργήσει ο Κύριος ο Θεός αυτόν τον κόσμο. Οι άγιοι, συνεπώς, δεν μπορούν παρά να ευχαριστούν τον Κύριο τον Θεό με την πίστη τους και να δίνουν δόξα σε Αυτόν για αυτό το δώρο της χάρης. 
Όλα αυτά τα πράγματα — το γεγονός ότι οι άγιοι γίνονται λαός του Θεού και ότι έτσι έχει γίνει ο Θεός τους — είναι η χάρη που παραχωρείται από τον Θεό και ένα δώρο που οι άγιοι έχουν λάβει από Αυτόν για την πίστη στον Λόγο της σωτηρίας εξ ύδατος και Πνεύματος. 
Συνεπώς, όλοι όσοι ευλογούνται να μπουν στον Ναό του Κυρίου και να ζήσουν μαζί Του, θα δώσουν ευχαριστίες και δόξα στον Θεό για πάντα, επειδή η Γραφή μάς λέει ότι ο Θεός θα σκουπίσει τα δάκρυά τους, ότι δεν θα υπάρχει άλλο θάνατος ούτε κραυγή ούτε πόνος, και ότι τα προηγούμενα πράγματα θα έχουν περάσει. Αν και η θλίψη, η κραυγή, ο πόνος, ο θάνατος και το πένθος, αφθονούν σε αυτόν τον κόσμο τώρα, στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, αυτά θα φύγουν μακριά. Όσοι ζουν στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη που δόθηκαν από τον Κύριο, δεν θα χύσουν πλέον κανένα δάκρυ θλίψης ούτε ποτέ ξανά θα κλάψουν από θλίψη για την απώλεια αγαπημένων τους. 
Όταν φθάσει η ώρα της εισόδου των αγίων στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, ο πρώτος ουρανός, η πρώτη γη και όλες οι θλίψεις τους απλά θα εξαφανιστούν, και αυτό που περιμένει τους αγίους είναι να ζήσουν την ζωή τους μαζί με τον Θεό, με δόξα και όλες τις ευλογίες σε αυτούς τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη για πάντα. O Θεός θα έχει πάρει όλες τις ατέλειες του πρώτου κόσμου και θα έχει κάνει τέλειο αυτόν τον νέο κόσμο. 
Η κύρια περικοπή του κεφαλαίου 21 μας λέει για τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, που θα ακολουθήσουν την πλήρη εξολόθρευση αυτού του κόσμου, μετά από την Χιλιετή Βασιλεία που περιγράφεται στο κεφάλαιο 20. Με το κεφάλαιο 20 θα έχει τελειώσει οτιδήποτε σχετίζεται ακόμα και ελάχιστα με αυτή την γη. Η εποχή του Αντιχρίστου (του Θηρίου), των ψευδοπροφητών, των οπαδών του και όσων δεν είχαν πιστέψει στον Θεό αλλά στάθηκαν εναντίον Του σε αυτόν τον κόσμο, έχει περάσει εντελώς. Καθώς ρίχτηκαν όλα στην φωτιά όταν η Χιλιετής Βασιλεία έφτασε στο τέλος της, τώρα ο μόνος τόπος όπου μπορούν να βρεθούν είναι ο άδης. 
Συνεπώς, στο κεφάλαιο 21 ο Θεός μάς λέει για τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη που θα δώσει στους αγίους, έναν τόπο τελειότητας όπου δεν μπορεί να βρεθεί ποτέ κανένας αμαρτωλός. Ακριβώς, όπως, όταν θέλετε να δείτε τα άγρια ζώα πηγαίνετε σε έναν ζωολογικό κήπο, όταν έρθει αυτός ο καιρός, καθένας που θέλει να δει τον Σατανά και τους οπαδούς του θα πρέπει να κάνει ένα ταξίδι στον άδη. 
Ο Κύριός μας, επίσης, θα ζει με μας στον τόπο όπου ο Θεός θα μας δώσει τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. O Θεός έχει κάνει επίσης για μας την Άγια Πόλη με την όμορφη φύση και έξοχους πράσινους κήπους. Όταν έρθουν οι Νέοι Ουρανοί και η Νέα Γη, όλα τα πράγματα του πρώτου κόσμου και όλες οι ατέλειές του θα εξαφανιστούν, θα υπάρχει μόνο η αλήθεια και οι τέλειοι άγιοι θα κυβερνούν την Βασιλεία των Ουρανών αιώνια. 
 

Μην αποκαρδιώνεστε από τις παρούσες καταστάσεις σας

Αυτή η παρούσα εποχή είναι μια εποχή σκότους και απόγνωσης. Η ελπίδα δεν πρόκειται να βρεθεί πουθενά σε αυτή την εποχή, το μέλλον της οποίας καλύπτεται μόνο από αβεβαιότητα. Για αυτό κατά περιόδους αισθανόμαστε απογοητευμένοι και αδύνατοι, παρόλο που κηρύττουμε το ευαγγέλιο. Όσον αφορά εμένα, το ηθικό μου ήταν συχνά πεσμένο για αυτό τον Λόγο αλλά διαβάζοντας τον Λόγο της Αποκάλυψης και εξηγώντας τις περικοπές της, έχω συνειδητοποιήσει ότι οι άγιοι και οι υπηρέτες του Θεού που αντιμετωπίζουν τους έσχατους χρόνους, δεν έχουν τίποτα να λυπούνται. Κάνοντάς με να αναγνωρίσω ότι οι παρούσες δοκιμασίες και βάσανα είναι μόνο εφήμερα και ότι ένας φωτεινός κόσμος στέκεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μου, ο Θεός έχει ενισχύσει την καρδιά μου ώστε ποτέ πάλι να μην ενοχλείται. 
Αν εξετάζουμε μόνο τους παρόντες όρους μας, οι ζωές μας είναι πράγματι πιεστικές, λυπημένες και χωρίς ενδιαφέρον, και είμαστε επιρρεπείς σε αποθάρρυνση από τα ατέλειωτα προβλήματα που συναντάμε καθώς υπηρετούμε το ευαγγέλιο. Αλλά λόγω όλων των ευλογιών του Κυρίου που πλησιάζουν, αν και δεν μπορούμε να τις δούμε με τα μάτια της σάρκας, οι καρδιές μας ελευθερώνονται από όλους τους αποπροσανατολισμούς μας και γεμίζουν από μεγάλη ελπίδα και χαρά. O λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να ζήσουμε στην θλίψη, είναι επειδή ο Θεός μας, μας έχει δώσει ήδη τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη Του. 
Πιστεύετε στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη; Αν και δεν τα έχετε δοκιμάσει, έχετε συλλογιστεί ποτέ για αυτά; 
Και αυτή η γη έχει μερικούς όμορφους τόπους. Όταν μιλάμε για ένα καλό περιβάλλον διαβίωσης σε αυτόν τον κόσμο, μιλάμε συνήθως για δέντρα, πράσινα λιβάδια πλάι σε ποταμούς, λουλούδια στους αγρούς και καλούς ανθρώπους. Πρέπει επίσης να υπάρχει καθαρό τρεχούμενο νερό και δεν πρέπει να υπάρχουν κακοί άνθρωποι ούτε καμία έλλειψη. Όταν όλοι αυτοί οι όροι ικανοποιούνται, λέμε ότι αυτό είναι το πιο φανταστικό περιβάλλον. Αλλά στον Ουρανό είναι όλα τέλεια, πολύ περισσότερο και καλύτερα από τον καλύτερο τόπο που ολόκληρος ο παρών κόσμος μπορεί να καυχηθεί.
Η ερώτηση λοιπόν είναι, για ποιους έχει προετοιμάσει ο Θεός και θα φέρει από τον Ουρανό αυτή την Άγια Πόλη που χτίστηκε τόσο τέλεια; O Θεός έχει κάνει αυτή την Πόλη για κανέναν άλλο εκτός από τους αγίους. Για αυτό μπορούμε όλοι να ξεχάσουμε τα πάντα από την πρώτη γη. Αν και θα ζούμε με δόξα στην Χιλιετή Βασιλεία, στον επόμενο κόσμο στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη που περιγράφεται στο κεφάλαιο 21, τον οποίο ο Θεός θέλει αληθινά να μας δώσει, θα ζήσουμε με τον Κύριο ακόμα σε μεγαλύτερη δόξα. O Θεός μάς έχει σώσει στέλνοντάς μας τον Ιησού Χριστό, και θα μας αναστήσει και αρπάξει. Η διαβίωση μαζί με τον Κύριο σε σώματα που έχουν γίνει τέλεια όπως το σώμα του αναστημένου Ιησού, παρέχει μια τέλεια εικόνα της πανευτυχούς και ευλογημένης ζωής που μας περιμένει.
Για να μας δώσει την Βασιλεία των Νέων Ουρανών και της Νέας Γης, ο Θεός έχει κάνει εμένα και εσάς να γεννηθούμε σε αυτή την γη και μας έχει σώσει. Αν οι άγιοι ζουν σε αυτόν τον κόσμο με βαθιά γνώση της πρόνοιας του Θεού, μπορούν να ζήσουν καλά, χωρίς να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία, να υποστούν θλίψη ή να αντιμετωπίσουν κατάθλιψη. Εξετάζοντας αυτό που ο Κύριος έχει κάνει και τι πρόκειται να κάνει για μας στο μέλλον, μπορούμε όλοι να ζήσουμε τολμηρά και θετικά. 
Αν όμως κοιτάζουμε στους εαυτούς μας και την μάταιη κατάσταση της πολιτικής, οικονομίας και κοινωνίας αυτής της γης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να πέσουμε σε απελπισία. Εσείς και εγώ δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι ο Θεός μάς έχει δώσει τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, και ότι ο Ουρανός είναι δικός μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι γεγονός. Ακόμα και αν αυτός ο κόσμος προσπαθεί να σας κάνει λυπημένους, να μη λυπάστε ποτέ από αυτό ούτε να θυμώνετε αλλά μόνο να κοιτάζετε προς τον Κύριο. Και ζήστε την ζωή σας με ελπίδα, πιστεύοντας ότι ο Κύριος έχει δώσει πράγματι τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη στους αγίους Του. 
Ο Θεός είπε ότι θα κάνει όλα τα πράγματα νέα. Είπε στον Ιωάννη να γράψει αυτά τα λόγια, ότι θα κάνει όλα τα πράγματα νέα, «διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί». Όσοι συμμετέχουν στην πρώτη ανάσταση θα συμμετάσχουν επίσης σε όλες αυτές τις ευλογίες, να ζήσουν στον τόπο όπου ο Θεός θα έχει κάνει τα πάντα νέα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμα να ονειρευτούμε με τις ανθρώπινες σκέψεις μας αλλά είναι κάτι που ο Θεός έχει προετοιμάσει για τους αγίους Του. Οι άγιοι και όλα τα πράγματα θα δώσουν έτσι στον Θεό όλη την δόξα, τις ευχαριστίες, την τιμή και τον έπαινο για πάντα, αναγνωρίζοντας αυτό το μεγάλο έργο. 
Η Βίβλος λέει ότι η πίστη είναι «ελπιζομένων πεποίθησις, βεβαίωσις πραγμάτων μη βλεπομένων» (Εβρ. 11:1). Με άλλα λόγια, αν και δεν μπορούμε να δούμε αυτά τα πράγματα με τα μάτια μας, εντούτοις όλα είναι αληθινά. Είχαμε ελπίσει να σωθούμε από όλες τις αμαρτίες μας και με πίστη στην σωτηρία μας έχουμε σωθεί πράγματι. Και επειδή, αφού σωθήκαμε, θέλουμε και ελπίζουμε να ζήσουμε για πάντα σε έναν τέλειο κόσμο που δεν στερείται τίποτα, ο Θεός έχει εκπληρώσει πράγματι αυτή την ελπίδα για μας. Όσα έχουμε θελήσει και ελπίσει θα πραγματοποιηθούν όλα, επειδή όλες οι ελπίδες μας είναι αληθινές. 
Στο κεφάλαιο 10 της Αποκάλυψης, όταν ο Ιωάννης προσπάθησε να γράψει, ο Κύριος μίλησε στον Ιωάννη μέσω του αγγέλου Του που στάθηκε στην θάλασσα και την γη και του είπε να μην γράψει. Μεταξύ των πραγμάτων που είπε ο Κύριος, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν επέτρεψε να γραφτούν, επειδή αυτά είναι μυστήρια που θα αποκαλύψει μόνο σε εμάς τους αγίους. 
Αυτό το μυστήριο δεν είναι άλλο από την αρπαγή μας. Για να μάθουμε ακριβώς σε ποιο σημείο θα συμβεί η αρπαγή μας, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι η έβδομη σάλπιγγα του Θεού είναι η αποφασιστική ένδειξη στην επίλυση αυτού του μυστηρίου. Πότε, λοιπόν, θα ηχήσει η έβδομη σάλπιγγα; Η έβδομη σάλπιγγα θα ηχήσει αμέσως μόλις περάσουν τα πρώτα τριάμισι χρόνια από την επταετή περίοδο της Μεγάλης Θλίψης. Τότε θα συμβούν η ανάσταση και αρπαγή των αγίων. Και όταν τελειώσει η αρπαγή, θα ακολουθήσουν σύντομα οι πληγές των επτά φιαλών. 
Μερικά χρόνια πριν, είχα μια σύναξη αναζωπύρωσης με ένα θέμα με τίτλο «Οι Επτά Εκκλησίες της Μικράς Ασίας». Έγραψα επίσης ένα βιβλίο για αυτές τις επτά εκκλησίες της Μικράς Ασίας και το περιεχόμενό του αντιστοιχεί σε αυτό που έχω εξηγήσει εδώ για την παρούσα περικοπή. Εξετάζοντας τα κηρύγματα στο βιβλίο, μπορώ να δω ότι αν και οι εποχές έχουν αλλάξει αρκετά, ο Λόγος του Θεού δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τα χρόνια που πέρασαν. 
Θέλετε να ζήσετε στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, στον τόπο που ο Θεός έχει προετοιμάσει για σας και εμένα; Οι ατέλειες αυτού του κόσμου δεν βρίσκονται πλέον εκεί. Όταν ο Θεός είπε ότι θα κάνει όλα τα πράγματα νέα, μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να το ερμηνεύσουν αυτό λέγοντας ότι θα μετασχηματίσει ό, τι υπάρχει ήδη εκεί, όπως με την ανακύκλωση. Αλλά από το κεφάλαιο 21 και στην συνέχεια, είναι ένας εντελώς νέος κόσμος, απολύτως διαφορετικός από το παρελθόν. Οι αναγεννημένοι θα συμμετέχουν σε αυτούς τους Νέους Ουρανούς και την Νέα γη που ο Θεός θα κάνει εντελώς νέους, επειδή και αυτοί είναι εντελώς νέοι συμμέτοχοι των θείων ιδιοτήτων. Με άλλα λόγια, επειδή έχουν γίνει κοινωνοί θείας φύσεως. 
Αντί να στηρίζουμε τις σκέψεις μας στις υλικές έννοιες, πρέπει να σκεφτούμε με πνευματικές διαστάσεις. Προσεύχομαι όλοι οι άγιοι και υπηρέτες που πιστεύουν σε αυτό που ο Θεός έχει δώσει πραγματικά στις ψυχές μας και που πιστεύουν ότι αυτά τα πράγματα, αν και πρόκειται να εκπληρωθούν στο μέλλον, θα πραγματοποιηθούν. O Θεός μάς έχει δώσει μεγάλες ευλογίες. 
Ο Θεός είπε ότι θα δώσει την πηγή του νερού της ζωής δωρεάν σε όσους διψούν. Αυτός ο Λόγος δεν αναφέρεται στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος. Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Θεός τούς έχει ελευθερώσει από την δίψα τους, δίνοντάς τους το ευαγγέλιό Του σε αυτή την γη και την σωτηρία τους από τις αμαρτίες τους, αυτό μοιάζει, επίσης, με την κατανάλωση του νερού της ζωής. Αλλά η περικοπή εδώ δεν αναφέρεται ακριβώς σε αυτό αλλά αναφέρεται στο πραγματικό νερό της ζωής που θα πίνουμε στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, όπου όποιος πίνει αυτό το νερό της ζωής δεν θα πεθάνει ποτέ, το σώμα του θα γίνει όπως του Κυρίου και θα ζει μαζί Του για πάντα. 
Ο Κύριός μας Θεός έχει προγραμματίσει και έχει εκπληρώσει όλα αυτά τα πράγματα, από την αρχή ως το τέλος. Όλα τα πράγματα που ο Κύριος έχει κάνει, τα έχει κάνει για τον εαυτό Του και για τους αγίους Του. Έτσι, οι άγιοι αποκαλούνται τώρα από τον ίδιο τον Θεό ως «του Χριστού», και έχουν γίνει τα αληθινά παιδιά του Θεού σύμφωνα με το σχέδιό Του. Όσοι έχουν γίνει άγιοι με πίστη στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος μπορούν τώρα να αντιληφθούν, με την πίστη τους σε αυτή την μεγάλη αγάπη του Θεού και τα θαυμάσια έργα Του, ότι δεν υπάρχει τίποτα που λείπει από αυτούς για να δίνουν για πάντα ευχαριστίες και έπαινο στον Κύριο. 
Όπως είπε ο Κύριος, «Εγώ θέλω δώσει εις τον διψώντα εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν», έτσι έχει δώσει πράγματι στους αγίους Του την πηγή του νερού της ζωής και έχει επιφυλάξει για αυτούς να απολαύσουν την αιώνια ζωή. Αυτό είναι το μέγιστο δώρο που ο Θεός έχει παραχωρήσει στους αγίους Του. Τώρα οι άγιοι πρόκειται να ζήσουν για πάντα στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, και να πιουν για πάντα από την πηγή του νερού της ζωής, από το οποίο ποτέ δεν θα διψάσουν ξανά. Με άλλα λόγια, οι άγιοι έχουν γίνει τώρα παιδιά του Θεού που θα έχουν αιώνια ζωή και θα ζήσουν στην δόξα, ακριβώς όπως ο Κύριος ο Θεός. Άλλη μια φορά δίνω ευχαριστίες και δόξα στον Κύριο τον Θεό που μας έδωσε αυτή την μεγάλη ευλογία. 
 

Η πίστη στο αληθινό ευαγγέλιο μας επιτρέπει να νικήσουμε τον κόσμο

Ο απόστολος Ιωάννης επιστρέφει τώρα στον δικό του καιρό. O στίχος 7 λέει, «Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα, και θέλω είσθαι εις αυτόν Θεός και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ υιός». O «νικών» εδώ αναφέρεται σε όσους υπερασπίστηκαν την πίστη που τους δόθηκε από τον Κύριο. Αυτή η πίστη επιτρέπει σε όλους τους αγίους να νικήσουν σε όλα τα προβλήματα και τους πειρασμούς. Η πίστη μας στον Κύριο τον Θεό και στην αληθινή αγάπη του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος που δόθηκε από Αυτόν, είναι αυτή που μας δίνει την νίκη σε όλες τις αμαρτίες του κόσμου, πέρα από την κρίση του Θεού, πέρα από τους εχθρούς μας, πέρα από τις αδυναμίες μας και πέρα από τον διωγμό του Αντιχρίστου. 
Δίνω ευχαριστίες και δόξα στον Κύριό μας Θεό, που μας έδωσε την νίκη πάνω σε όλα. Οι άγιοι που πιστεύουν στον Κύριο τον Θεό, μπορούν να νικήσουν τον Αντίχριστο με την πίστη τους, επειδή σε κάθε έναν από αυτούς, ο Κύριος ο Θεός μάς έχει δώσει αυτή την πίστη με την οποία μπορούν να θριαμβεύσουν στην πάλη τους ενάντια σε όλους τους εχθρούς τους. O Θεός έχει επιφυλάξει τώρα στους αγίους, που έχουν νικήσει έτσι τον κόσμο και τον Αντίχριστο με την πίστη τους, να κληρονομήσουν τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη Του. Δίνω ευχαριστίες και έπαινο στον Θεό μας, που μας έδωσε αυτή την ισχυρή πίστη. 
Ο Θεός είπε ότι σε όσους νικούν, θα τους δώσει ως κληρονομια τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη Του, όπου δεν υπάρχουν ούτε δάκρυα ούτε θλίψεις ούτε ανησυχίες. Μόνο όσοι νικούν θα αξίζουν να τα λάβουν. Η πίστη αυτής της νίκης είναι η πίστη στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος που μας έχει δώσει ο Κύριος. Αυτή είναι η πίστη με την οποία μπορούμε να νικήσουμε τον κόσμο, τις αμαρτίες μας, τις αδυναμίες μας και τον Αντίχριστο. 
Σαν ανταμοιβή για την πίστη μας που υπερνικά τον Αντίχριστο, θα λάβουμε σύντομα από τον Θεό τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. Επειδή θα λάβουμε όλες αυτές τις ευλογίες για την πίστη μας, όταν σταθεί ο Αντίχριστος ενάντια σε εμάς και προσπαθεί να αφαιρέσει την πίστη μας, μπορούμε να θριαμβεύσουμε με πίστη σε όλα τα σχέδια όλων των εχθρών μας. Όσοι νικούν πιστεύουν στον Λόγο του Θεού, αδιάφορο τι λένε οι άλλοι σε αυτούς, και υπερασπίζονται την πίστη τους στην αλήθεια ότι ο Κύριος έχει αναλάβει όλες τις αμαρτίες τους. Όσοι από μας ζούμε τώρα στους έσχατους καιρούς, αφού έχουμε λάβει την άφεση των αμαρτιών μας και έχουμε αναγεννηθεί, πρέπει να νικήσουμε τα σχέδια του Αντιχρίστου με πίστη. 
Μπορούμε να νικήσουμε τις σύντομης διάρκειας δοκιμασίες μας με πίστη στην αλήθεια ότι ο Κύριος μάς έχει δώσει τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη Του, καθώς επίσης και όλα τα πλούτη, την λαμπρότητα και την δόξα. Όταν μας περιμένει ένας καλύτερος κόσμος, θα προδίδαμε πράγματι το ευαγγέλιο αυτής της πίστης; Όταν αύριο έρθουν τα καλύτερα πράγματα σε μας, όταν εκπληκτικά θαυμάσια πράγματα μας περιμένουν αν εμείς αντέξουμε απλά μια ημέρα, δεν θα είμαστε σε θέση να αντισταθούμε σήμερα στην δυσκολία της; Όλοι μπορούμε να αντέξουμε. 
Η Βίβλος μάς μιλάει συχνά για την «πίστη, ελπίδα και αγάπη» ως ουσιαστικές αρετές που οι άγιοι πρέπει να έχουν υπόψη τους. Όσοι έχουν την ελπίδα, είναι περισσότερο από ικανοί να νικήσουν τις παρούσες δοκιμασίες τους με πίστη ότι όλες αυτές οι ευλογίες που τους έχει δώσει ο Θεός είναι η πραγματικότητά τους. Και επειδή οι πληγές των εσχάτων ημερών διαρκούν μόνο λίγο, και επειδή ο Θεός θα δώσει επίσης τρόπους στους αγίους Του να τις ξεφύγουν, μπορούμε όλοι να επιμείνουμε. Ελπίζω ότι, από την παρούσα στιγμή και στην συνέχεια, θα μπείτε ήδη στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, και θα ζείτε σε αυτήν την σφαίρα της πίστης. 
Στη σφαίρα της πίστης, όλος αυτός ο Λόγος πρέπει να αγγίξει μέσω της πίστης την καρδιά σας παρά το δέρμα της σάρκας σας. Όταν το κάνετε αυτό, η καρδιά σας θα γίνει ισχυρή σαν να βρίσκει νέα δύναμη και θα έχει ελπίδα.
Όλοι οι άγιοι θα υποστούν μαρτύριο στους έσχατους καιρούς. Εξετάζοντας την ελπίδα που έχουμε στηρίξει στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, είμαστε περισσότερο από ικανοί να δεχθούμε το μαρτύριο με ανανεωμένη δύναμη. 
Στην ουσία Του, ο Κύριος ο Θεός μας είναι ο Θεός της αλήθειας και ο Θεός της αγάπης. Ποιοι, λοιπόν, είναι οι άνθρωποι που είναι εντελώς δειλοί ενώπιον του Θεού; Αυτοί είναι όσοι γεννήθηκαν με την αρχική αμαρτία και δεν έχουν καθαριστεί από όλες τις αμαρτίες τους με τον Λόγο του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος που δόθηκε από τον Κύριο. Επειδή στην ουσία τους λατρεύουν το κακό περισσότερο από ότι λατρεύουν τον Θεό, έχουν γίνει σαφώς υπηρέτες του Σατανά. Επειδή λατρεύουν το κακό ενώπιον του Κυρίου του Θεού και επειδή αγαπούν και ακολουθούν το σκοτάδι περισσότερο από το φως, για αυτό φοβούνται ενώπιον του Κυρίου του Θεού. Όλοι όσοι φοβούνται ενώπιον του Θεού θα έχουν μέρος στην λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι. 
Είναι διαπιστωμένο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι, που λόγω των αμαρτιών στις καρδιές τους είναι μόνοι τους το ίδιο το σκοτάδι, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να φοβούνται τον Θεό. Καθώς οι ψυχές όσων ανήκουν στον Σατανά αγαπούν το σκοτάδι, φοβούνται ενώπιον του Ιησού που έχει γίνει το φως. Για αυτό πρέπει να φέρουν την κακία και τις αδυναμίες τους στον Θεό και να λάβουν την άφεση των αμαρτιών τους από Αυτόν. Όσοι δεν πιστεύουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος που δόθηκε από τον Κύριο, είναι οι μέγιστοι αμαρτωλοί ενώπιον του Θεού και εχθροί Του. 
Καθώς οι ψυχές τους ανήκουν στον βδελυρό και επειδή αντιστέκονται στον Θεό, αγαπούν και διαπράττουν κάθε αμαρτία που υπάρχει, ακολουθούν ψεύτικα σημεία, λατρεύουν όλα τα είδη ειδώλων και λένε όλα τα είδη ψεμάτων, θα ριχτούν όλοι στην λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι από την δίκαιη κρίση του Θεού. Αυτή είναι η τιμωρία τους του δεύτερου θανάτου. 
Ο δεύτερος θάνατος θα αποδοθεί στους ανθρώπους που θα σταλούν στον άδη και αυτοί είναι όσοι είναι δειλοί, δεν πιστεύουν, είναι βδελυκτοί, δολοφόνοι, σεξουαλικά ανήθικοι, μάγοι και ειδωλολάτρες που, μαζί με τον Αντίχριστο και τους οπαδούς του, δεν δέχονται την αγάπη του Θεού τώρα. Αυτοί που δεν πιστεύουν σε Αυτόν είναι οι χειρότεροι. Η Βίβλος μάς λέει ότι όλοι αυτοί οι κακοί θα ριχτούν στην λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι. Για αυτό η Βίβλος το ονομάζει αυτό δεύτερο θάνατο. 
Όσοι συμμετέχουν στην δεύτερη ανάσταση δεν θα πεθάνουν ακόμα και αν ριχτούν στην φωτιά και για αυτόν τον ίδιο σκοπό, της ρίψης στην φωτιά, πρόκειται να αναστηθούν με σώματα που θα ζουν για πάντα. 
Οι μη πιστοί στον Θεό θα αναστηθούν πάλι για να ριχτούν στην λίμνη της φωτιάς και του θειαφιού. Η δεύτερη ανάσταση, που θα φέρει αιώνιο πόνο χωρίς θάνατο στην φωτιά του άδη, είναι φυλαγμένη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν. 
Αμέσως μετά την έκχυση των επτά φιαλών που περιέχουν τις επτά πληγές, η Χιλιετής Βασιλεία θα ολοκληρωθεί όταν περάσουν τα χίλια χρόνια της και οι άγιοι θα μετακινηθούν προς τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. Η φράση, «θέλω σοι δείξει την νύμφην, του Αρνίου την γυναίκα», εδώ αναφέρεται σε όσους έχουν σωθεί από το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος που δόθηκε από τον Ιησού Χριστό και με πίστη σε αυτό.
 

Η δόξα και η ομορφιά της Άγιας Πόλης είναι πέρα από κάθε περιγραφή

Η πόλη της Ιερουσαλήμ αναφέρεται στην Άγια Πόλη όπου πρόκειται να ζήσουν οι άγιοι με τον Νυμφίο τους. Αυτή η Πόλη που είδε ο Ιωάννης ήταν πράγματι όμορφη και φανταστική. Ήταν μεγαλοπρεπής σε μέγεθος, μέσα και έξω στολισμένη με πολύτιμους λίθους, καθαρή και λαμπρή. O άγγελος παρουσίασε στον Ιωάννη πού θα ζουν οι νύφες του Ιησού Χριστού με τον Νυμφίο τους. 
Φανταστείτε να ζείτε σε ένα παλάτι χτισμένο με πολύτιμους λίθους. Σε αυτή την Πόλη που είναι χτισμένη με δώδεκα διαφορετικά είδη πολύτιμων λίθων, θα ζήσουν για πάντα όσοι πρόκειται να γίνουν οι νύφες του Αρνίου. Αυτή η Πόλη είναι το δώρο του Θεού που θα παραχωρήσει στην σύζυγο του Αρνίου. Η περικοπή μάς λέει ότι η πόλη της Ιερουσαλήμ λάμπει έξοχα και ότι το φως της είναι σαν ένας πολύτιμος λίθος, όπως μια πέτρα ίασπη, καθαρή σαν κρύσταλλο. 
Συνεπώς, η δόξα του Θεού είναι με την Πόλη και όλους όσους ζουν σε αυτήν. Το κράτος του Θεού είναι φωτεινό και για αυτό μόνο όσοι έχουν καθαριστεί από όλα τα σκοτάδια, αδυναμίες και αμαρτίες τους, μπορούν να μπουν σε αυτή την Πόλη και να ζήσουν σε αυτήν. Έτσι, για να μπούμε σε αυτή την Άγια Πόλη, πρέπει όλοι να πιστέψουμε μόνο στον αληθινό Λόγο του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος που μας έχει δώσει ο Κύριος. 
Η περικοπή λέει ότι η Πόλη έχει ένα μεγάλο και υψηλό τείχος με δώδεκα πύλες. Επίσης λέει ότι στις πύλες είναι γραμμένα ονόματα και ότι αυτά είναι τα ονόματα των δώδεκα φυλών των υιών του Ισραήλ. O Θεός μάς λέει ότι πράγματι και αληθινά έχει προετοιμάσει αυτή την Πόλη που περιβάλλεται από ένα μεγάλο και υψηλό τείχος για τους αγίους Του. 
Αυτή είναι μια πνευματική ένδειξη ότι ο δρόμος για να μπεις σε αυτή την Άγια Πόλη είναι πολύ δύσκολος. Με άλλα λόγια, μας λέει ότι το να σωθείς από όλες τις αμαρτίες σου ενώπιον του Θεού είναι αδύνατο με ανθρώπινες προσπάθειες ή υλικά πράγματα της δημιουργίας του κόσμου του Θεού. Για να ελευθερωθούμε από όλες τις αμαρτίες μας και να μπούμε στην Άγια Πόλη του Θεού, είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε την ίδια πίστη των δώδεκα αποστόλων του Ιησού, την πίστη που πιστεύει στην αλήθεια του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος. Έτσι, κανένας που δεν έχει αυτή την πίστη στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος δεν μπορεί ποτέ να μπει σε αυτή την Άγια Πόλη. 
Η Πόλη φρουρείται από δώδεκα αγγέλους που στέκονται ως θυρωροί διορισμένοι από τον Κύριο τον Θεό. Από την άλλη πλευρά, η φράση, «ονόματα επιγεγραμμένα [στις πύλες]», μας λέει ότι οι ιδιοκτήτες αυτής της Πόλης έχουν ήδη αποφασιστεί, επειδή ιδιοκτήτες της δεν είναι άλλοι εκτός από τον ίδιο τον Θεό και τον λαό Του, και η Πόλη ανήκει στον λαό του Θεού που έχουν γίνει τώρα τα παιδιά Του. 
Αυτή η Άγια Πόλη έχει τρεις πύλες σε κάθε μια από τις τέσσερις κατευθύνσεις της, βορρά, νότου, ανατολής και δύσης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κύριος ανέφερε αυτές τις τρεις πύλες συγκεκριμένα εδώ, για να μας πει ότι σχετίζονται ιδιαίτερα με το ευαγγέλιο που πιστεύουμε. Στην Επιστολή 1 Ιωάννου 5:7-8 λέει ότι υπάρχουν τρεις που μαρτυρούν το αληθινό ευαγγέλιο και στον Ουρανό και στην γη. Μόνο όσοι πιστεύουν σε αυτούς τους τρεις μάρτυρες και στον Ουρανό και την γη, μπορούν να μπουν στον Ουρανό. Εμείς οι αναγεννημένοι πιστεύουμε στον Τρισυπόστατο Θεό και τo δίκαιo έργο Του, που μας έσωσε μέσω του ύδατος, του αίματος και του Πνεύματος. 
Το γεγονός ότι τα ονόματα των δώδεκα αποστόλων είναι γραμμένα στα δώδεκα θεμέλια του τείχους της Πόλης, μας λέει ότι ο Κύριος έχει κάνει ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί, ότι δεν θα σβήσει τα ονόματά τους από το Βιβλίο της Ζωής αλλά θα τα γράψει σε αυτό. 
Ένα «στάδιο» στα ελληνικά, είναι μια μονάδα μήκους για απόσταση περίπου 185 μέτρων (600 πόδια) στα σημερινά μέτρα. Όταν η Βίβλος μάς λέει ότι κάθε πλευρά της τετράγωνης Πόλης στον Ουρανό είναι 12.000 στάδια, μας λέει ότι κάθε πλευρά είναι περίπου 2.220 χιλιόμετρα (1.390 μίλια). Επίσης μας λέει ότι το μήκος, το πλάτος και το ύψος της, είναι όμοια. Το μεγαλοπρεπές μέγεθος της Πόλης μάς λέει πόσο πολλή μεγάλη και λαμπρή είναι η Βασιλεία του Θεού.
Η βιβλική έννοια του αριθμού τέσσερα είναι πόνος. Η πίστη που ο Κύριος απαιτεί από εμάς, δεν είναι κάτι που οποιοσδήποτε μπορεί να έχει απλά, αλλά αυτή η πίστη μπορεί να υπάρχει μόνο σε όσους δέχονται τον Λόγο του Θεού όπως είναι, ακόμα και αν δεν μπορούν να τον καταλάβουν εξ ολοκλήρου, με τις δικές τους ανθρώπινες σκέψεις. 
Είναι αδύνατο να μπει κάποιος στην Άγια Πόλη του Θεού απλά ως Χριστιανός, με πίστη μόνο στον Σταυρό του Ιησού και ότι ο Κύριος είναι Θεός και Σωτήρας. Ακριβώς όπως είπε ο ίδιος ο Κύριός μας, κανένας δεν μπορεί να μπει στην Βασιλεία του Θεού εκτός αν αναγεννηθεί εξ ύδατος και Πνεύματος. Οι άνθρωποι μπορούν να αναγεννηθούν μόνο όταν πιστεύουν ότι όλες οι αμαρτίες του κόσμου μεταβιβάστηκαν στον Ιησού όταν βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, και ότι εξιλέωσε τις αμαρτίες τους χύνοντας το αίμα Του και πεθαίνοντας στον Σταυρό στην θέση τους. 
Η φράση, «και η πόλις χρυσίον καθαρόν, ομοία με ύαλον καθαρόν», μας λέει ότι μόνο εκείνοι των οποίων η πίστη είναι όπως το χρυσάφι — δηλαδή μόνο όσοι πιστεύουν αληθινά στον Θεό — μπορούν να μπουν εκεί. Μας λέει ότι η πίστη που επιτρέπει σε κάποιον να μπει στην Άγια Πόλη του Κυρίου, είναι η πίστη που πιστεύει στον Λόγο του Θεού όπως είναι γραμμένος, καθαρή και απαλλαγμένη από όλα τα κοσμικά πράγματα. Μας λέει, με άλλα λόγια, ότι κάποιος πρέπει να δεχτεί τον Λόγο του Θεού της αναγέννησης εξ ύδατος και Πνεύματος με όλη του την αγνότητα, να πιστέψει αληθινά σε αυτόν τον Λόγο και να καθαρίσει την πίστη του. 
Τα θεμέλια του τείχους της Πόλης είναι στολισμένα με όλα τα είδη πολύτιμων λίθων, γεγονός που μας λέει ότι μπορούμε να τραφούμε από τον Λόγο τού Κυρίου μας με διαφορετικές πτυχές της πίστης. Πρέπει να έχουμε πειθαρχημένη πίστη, όχι απλά την πίστη στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος ή της ελπίδας για τον ουρανό και την Χιλιετή Βασιλεία. Αυτή η εκπαιδευμένη πίστη επίσης έρχεται μέσω του Λόγου του Θεού, υπομένοντας τα παρόντα βάσανα. 
Ο Κύριος έχει δώσει στους αγίους όχι μόνο την ευλογία Του της άφεσης των αμαρτιών τους αλλά και την ευλογία της εκπλήρωσης της ελπίδας τους, ότι όσοι συγχωρούνται για τις αμαρτίες τους θα μπουν στην Χιλιετή Βασιλεία και τον Ουρανό. Οι άγιοι μπορούμε μόνο να δοξάζουμε τον Θεό που είμαστε κατάλληλοι για να μπούμε στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, όπου ούτε η θλίψη ούτε πόνος δεν βρίσκονται ποτέ για πάντα. 
Οι άγιοι που πρόκειται να μπουν στην Άγια Πόλη πρέπει να έχουν πολλή υπομονή ενόσω είναι σε αυτή την γη, στάση που στηρίζεται σταθερά στο κέντρο της πίστης τους. Όσοι πιστεύουν στον Λόγο της αλήθειας που λέγεται από τον Κύριο τον Θεό, με άλλα λόγια, πρέπει να έχουν μεγάλη εμμονή για να υπερασπιστούν την πίστη τους. Όταν έρθουν οι έσχατοι καιροί, η εποχή του Αντιχρίστου, θα φτάσει ο αντίπαλος της πίστης. 
Αυτός ο Αντίχριστος, ως υπηρέτης του Σατανά, θα φέρει μεγάλο διωγμό σε πολλούς ανθρώπους της πίστης, επιδιώκοντας να τους κάνει να προδώσουν την πίστη τους. Αν οι άνθρωποι σταθούν στην πλευρά του Αντιχρίστου και εγκαταλείψουν την πίστη τους, όχι μόνο η Χιλιετής Βασιλεία και ο Ουρανός θα είναι απρόσιτα για αυτούς αλλά επίσης θα ριχτούν στον άδη μαζί με τον Σατανά. 
Συνεπώς, στην μέση των δοκιμασιών, των διωγμών και των πληγών των έσχατων καιρών, όλοι χρειαζόμαστε την εμμονή που θα μας ικανώσει να υπερασπιστούμε αποφασιστικά την πίστη μας, επειδή αυτή η ατρόμητη εμμονή θα κάνει δικά μας τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. 
Η διαβίωση στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, είναι όπως η διαβίωση στην αγκαλιά του Κυρίου. Επειδή ο Ιησούς Χριστός, που έχει γίνει το φως του νέου κόσμου, λάμπει σε αυτή την ιερή γη ως φως της, δεν υπάρχει ανάγκη για τον ήλιο ή το φεγγάρι να λάμπει εκεί. O Ιησούς Χριστός είναι Σωτήρας, Δημιουργός και Κριτής μας, και είναι ο Θεός που ζει με μας στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. Με Αυτόν μπαίνουμε στον Ουρανό και από Αυτόν έρχεται όλη η ροή των ευλογιών. Οι άγιοι δεν θα έχουν τίποτα άλλο να κάνουν παρά να δοξάζουν πάντα αυτόν τον Κύριο. 
Ο στίχος 24 έχει ως εξής: «Και τα έθνη των σωζομένων θέλουσι περιπατεί εν τω φωτί αυτής· και οι βασιλείς της γης φέρουσι την δόξαν και την τιμήν αυτών εις αυτήν». Όταν εδώ λέει ότι η δόξα της γης φέρεται στον Ουρανό, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί που είχαν βασιλέψει στην πρώτη γη, θα φέρουν τα πλούτη τους στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη επειδή ήταν πλούσιοι. Η γη εδώ αναφέρεται στην γη της Χιλιετούς Βασιλείας. 
Αν και οι άγιοι είναι σωσμένοι και όλοι θα μπουν στην Χιλιετή Βασιλεία με τον ίδιο τρόπο, εντούτοις θα τους δοθούν διαφορετικές εξουσίες, μερικοί θα βασιλεύουν πάνω σε δέκα πόλεις και άλλοι πάνω σε πέντε πόλεις, ανάλογα με την προσπάθειά τους για το κήρυγμα του ευαγγελίου ενόσω ζούσαν στον πρώτο κόσμο. 
Αυτό που ο στίχος 24 μας λέει εδώ, είναι ότι αυτοί οι βασιλιάδες που είχαν διαφορετικές εξουσίες, θα μετακινηθούν προς τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη. Όσοι είχαν βασιλέψει στην Χιλιετή Βασιλεία, με άλλα λόγια, θα μπουν στους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη ως βασιλιάδες, φέροντας μαζί με την πίστη τους στον Κύριο και όλη την δόξα και την τιμή τους. Συνεπώς, δεν έχει καμία σχέση με αυτή την πρώτη γη όπου όλοι μας ζούμε τώρα. 
Επειδή οι Νέοι Ουρανοί και η Νέα Γη, όπου βρίσκεται η Άγια Πόλη, είναι ήδη γεμάτα από το ιερό φως, δεν μπορεί να υπάρχει νύχτα σε αυτήν, ούτε οποιοιδήποτε κακοί. Και μεταξύ των Χριστιανών και των μη Χριστιανών αυτού του κόσμου εξίσου, όλοι όσοι δεν ξέρουν την αλήθεια του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος είναι μολυσμένοι, βδελυκτοί και ψεύτες. Συνεπώς, δεν μπορούν να μπουν στην Άγια Πόλη. Επειδή όσοι πιστεύουν στο ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος μπορούν να μπουν στον Ουρανό, αυτό το ευαγγέλιο του ύδατος και του Πνεύματος είναι το κλειδί για τον Ουρανό και το κλειδί για την άφεση της αμαρτίας. Πρέπει να καταλάβατε πως όταν αναγνωρίζετε και πιστεύετε ότι ο Θεός σάς έχει δώσει αυτό το κλειδί, το όνομά σας θα γραφτεί στο Βιβλίο της Ζωής. Και όταν δέχεστε την αλήθεια αυτού του ευαγγελίου, θα ντυθείτε την ευλογία να μπείτε σε αυτή την Άγια Πόλη. 
Πιστέψτε ότι η Άγια Πόλη μάς έχει δοθεί ήδη. Και ζήστε την ζωή σας αναλόγως, με ελπίδα. 
Επειδή όλα όσα αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο μετριούνται με το σύστημα αξιών αυτού του πρόσκαιρου κόσμου, δεν μπορούμε πραγματικά να υπολογίσουμε τι είναι η αληθινή ευτυχία. Αλλά όταν μετράμε με το μέτρο του Θεού, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι όσοι έχουν στην κατοχή τους τον Ουρανό είναι αληθινά ευτυχισμένοι. Γιατί; Επειδή, αργά ή γρήγορα, όλα τα πράγματα του κόσμου θα εξαφανιστούν. Μη έχοντας πού αλλού να στηρίξουμε την ελπίδα μας, όλα θα εξαφανιστούν σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού ως δοκιμασίες και πληγές που φτάνουν στο τέλος τους. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ανόητο από το να στηρίξει κάποιος την ελπίδα του σε τέτοια πράγματα της σάρκας, που απλά θα σαπίσουν και θα μετατραπούν ολοσχερώς σε στάχτες. 
Αντίθετα, όσοι στηρίζουν την ελπίδα τους στην αιώνια Βασιλεία των Ουρανών, που ούτε θα σαπίσει ούτε θα καεί ποτέ ολοσχερώς, είναι οι ευλογημένοι. Μόνο όσοι είναι χωρίς αμαρτία μπορούν να μπουν στην Άγια Πόλη της Ιερουσαλήμ που προετοιμάζεται από τον Θεό. Οι ευτυχέστεροι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους τον Ουρανό, που όλες οι αμαρτίες τους έχουν συγχωρεθεί και έχουν καθαριστεί. 
Πρέπει να ζήσουμε την ζωή μας ευλογημένοι από τον Θεό, ως αυτοί που Του δίνουν δόξα, επειδή μας έδωσε τους Νέους Ουρανούς και την Νέα Γη, και που αφιερώνονται στο κήρυγμα του αληθινού ευαγγελίου που επιτρέπει σε κάθε ψυχή να μπει στον Ουρανό. 
Όλοι ας ζήσουμε σε τέτοιες ευλογίες, ας αγαπηθούμε από τον Θεό και, όταν σταθούμε μπρος στην παρουσία του Κυρίου μας, ας ζήσουμε όλοι για πάντα στην αγκαλιά Του.