Поширені запитання щодо Християнської Віри

Запитання 1: Народження знову з води та Духа

1-28. Це – те, у що я вже повірив і чого навчаю, а ви просто додатково акцентуєте увагу на хрещенні Ісуса, яке часто ігнорують. Тоді чим так відрізняється євангеліє води та Духа?

“Спастися” означає отримати відпущення всіх гріхів. Це також означає народитися знову. Коли грішник стає праведним вірою в євангеліє життя, ми кажемо: “Він народжується знову з води та Духа спасінням Ісуса”. Святий Дух сходить на тих, котрі викуплені й народжені знову та свідчить про те, що вони є дітьми Божими. Тому все це – одне й теж саме: отримати відпущення гріхів, отримати Святого Духа, бути викупленим, народитися знову, стати Божою дитиною, стати праведним.
Ісус сказав: “Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене” (Від Івана 14:6), а це означає, що тільки через Ісуса, Єдинородного Сина Божого, ми можемо увійти в Царство Боже. Отже, ми повинні знати, як Ісус змив наші гріхи і зарахував нас до своїх людей, які заслуговують увійти в Його Царство.
Тим не менше, більшість християн досі думає, що просто взивання Його імені може їх спасти. Вони вірять в Ісуса, навіть не відкриваючи Біблії, не знаючи, що Він зробив, щоб спасти нас від усіх наших гріхів. Бог є Духом і Святим, у якому немає варіацій чи змін, але ми живемо грішним життям. Можна увійти в Господнє Царство тільки через Ісуса, і ми можемо вірити в Нього вірою в “закон духа життя в Христі Ісусі” (До римлян 8:1-2).
Багато людей навіть не знає, що Ісус зробив для спасіння; Вірніше, вони сліпо вірять у Нього, кажучи: “Господи, Господи!” Вони також думають, що спаслися, але все ще мають гріхи у серці. Якщо у вашому серці все ще є гріх, незважаючи на вашу віру в Ісуса, то від чого ж ви спаслися? Якщо хтось запитує: “Як Ісус змив наші гріхи?” , більшість людей відповідає: “Він, напевно, змив їх на Хресті”. Тоді на інше запитання: “Чи у вашому серці є гріх?”, вони кажуть: “Звичайно. Хто може бути абсолютно вільним від гріха на цій землі?”
Ім’я “Ісус” означає “Спаситель, який спасе людей Своїх від їхніх гріхів” (Від Матвія 1:21). Ми віримо в Ісуса, щоб спастися від гріха.
Однак, якщо ми все ще маємо гріх у серці, хоча й віримо в Ісуса, то ми все ще є грішниками, проданими в неволю гріха, і будемо засуджені відповідним чином. Апостол Павло сказав: “Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі” (До римлян 8:1). Тому той, хто ще має гріх у серці, точно ще не є одним цілим з Христом Ісусом. Чому вони залишаються грішниками, які не відкуплені й відпали від спасіння, хоча вірять в Ісуса? Це тому, що вони вірять тільки в кров на Хресті, не передаючи Йому своїх гріхів через хрещення Ісуса. Тому вони все ще мають гріх у своїх серцях, тоді як Ісус помер на Хресті незалежно від їхніх гріхів.
Християни, які вірять у хрещення Ісуса, і ті, які не вірять у нього, суттєво відрізняються; деякі відкуплені стають праведними вірою в хрещення Ісуса, а інші залишаються грішниками без віри в нього. Святий Дух не сходить на грішника. Він сходить тільки на праведних, народжених знову з води та Духа.
Так, апостол Павло сказав: “Чи ви не знаєте, що ми всі, хто христився у Христа Ісуса, у смерть Його христилися?” (До римлян 6:3). Багато людей вважає, що Ісус забрав наші гріхи на Хресті, але ми ніколи не можемо визнати, що маємо безгрішні серця, якщо не віримо в хрещення Ісуса. Якщо ж зробимо це, то будемо винні у тому, що обманюємо Бога всупереч власному сумлінню.
У наших серцях, напевне, все ще є гріх, якщо ми не поклали всіх своїх гріхів на Ісуса вірою в Його хрещення. Ті, котрі не вірять у євангеліє хрещення Ісуса та Хреста, схильні впадати в законництво і бути великими грішниками. Тому, незалежно від того, що вони роблять, чи моляться глибоко в горах, чи щиро просять про прощення під час молитовних зібрань, вони все одно вважають, що гріхи залишаються в їхніх серцях.
Ісус сказав: “Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі. Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім’ям Твоїм пророкували, хіба не Ім’ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім’ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!” (Від Матвія 7:21-23).
Ким є той, “хто чинить беззаконня”? Це той, хто не отримав досконалого спокутування у своєму серці через те, що вірив лише у Хрест. Це – довільна віра, яка не є від Бога. Ми чинимо беззаконня, якщо не віримо в те, що Ісус спас нас Своїм хрещенням та Хрестом. Ми не можемо сказати, що маємо правильну віру, перш ніж пізнаємо і повіримо в хрещення Ісуса та Хрест.
Ісус сказав, що якщо люди хочуть народитися знову, то це можливо лише через воду та Духа. Так само, як люди могли спастися від вод потопу, якби вони були в Ноєвім ковчегу, так само й ви можете отримати відпущення всіх гріхів і жити життям правильної віри тільки тоді, коли вірите в євангеліє води та Духа. Без євангелія води та Духа ви не можете отримати прощення гріхів і стати Божими дітьми.