Поширені запитання щодо Християнської Віри

Запитання 1: Народження знову з води та Духа

1-29. Я був упевнений, що віра в Ісуса спасла мене. Мені до вподоби була віра мого серця. Але тепер ваші науки стурбували мене. Чи я маю вірити в Його хрещення і Хрест, щоб спастися?

Якщо не вірите в хрещення Ісуса, то у вашому серці, напевне, є гріх. Апостол Іван сказав: “Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди!” (1 Івана 1:8). Якщо кажете, що не маєте гріха, хоч насправді маєте гріх, тому що не вірите в хрещення Ісуса, то обманюєте власне сумління, і це свідчить про те, що немає в вас правди. Впевненість у спасінні з’являється в наших серцях, коли отримуємо дар прощення гріхів і Святого Духа вірою як у хрещення Ісуса, так і в Хрест.
Апостол Павло сказав: “...іншу Євангелію, що не інша вона… “(До галатів 1:7). Ніщо інше, крім євангелія води та Духа, яке апостоли отримали від Ісуса і проповідували людям, не може спасти нас від усіх наших гріхів. Якщо не віримо в євангеліє води та Духа, котре проповідували апостоли, то, звичайно, маємо в собі гріх.
Як можемо жити з упевненістю у спасінні, коли все ще маємо в собі гріх? Коли християни, котрі ще не народжені знову, добре поводяться перед Богом, вони впевнені у своєму спасінні в повноті радості й переконання; однак не мають упевненості й бояться через тягар гріха у своїх серцях, коли вчиняють важкі гріхи. Це – псевдо-спасіння, засноване на власних думках та емоціях, воно не від Бога. Вони схильні заносити щоденні молитви покаяння, щоб поступово освятитися і зберегти своє дуже хитке спасіння.
Ті, котрі вірять у це лжеспасіння, думають, що нарешті одного дня вони досконало спасуться, якщо надалі житимуть святим життям, кожен день проситимуть у Бога прощення і виконуватимуть закон учинками. Тим не менше, вони все одно грішні, якщо не поклали своїх гріхів на Ісуса вірою в Його хрещення.
Спасіння, яке Бог здійснив, – це досконале спасіння, яке каже нам, що Ісус забрав усі гріхи світу Своїм хрещенням від Івана на Йордані та змив їх на Хресті.
Тож апостол Іван сказав: “Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої” (1 Івана 1:9). Якби всі наші гріхи не були прощені у євангелії води та Духа через те, що ми не знаємо його, то ми мусили б визнавати перед Господом, що ми все ще є грішниками, хоч віримо в Нього і знаємо, що нам призначено піти до пекла за наші гріхи. Це – справжнє визнання гріха. Гріх неможливо змити без євангелія води та Духа, незалежно від того, яким незначним є цей гріх. Коли визнаємо це, євангеліє води та Духа змиває всі наші гріхи і робить нас праведними.
Зараз є час приємний (2 Коринтян 6:2). Той, хто чує і вірить у євангеліє хрещення Ісуса Христа, спасається від усіх своїх гріхів, стає праведним і має сильну віру в те, що він завжди готовий увійти в Царство Небесне, коли Господь прийде. Будь-яка віра в доктрини та теологію, окрім справжнього євангелія, не може спасти нас від усіх наших гріхів. Це просто хитрі пастки, які диявол вклав у думки людей. Ми повинні повернутися до євангелія води та Духа і отримати справжнє спасіння від гріхів у своїх серцях. Ось що значить любити Його і Його діло.